In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.

Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert op zaterdag 1 oktober haar tienjarig jubileum met een gevarieerd programma in Partycentrum De Vlaanderen te Sas van Gent. Van negen uur 's ochtends tot middernacht heeft het netwerk van jonge ondernemers, directeuren en managers activiteiten in petto variërend van een voetbalmanagementspel en een lezing van Hans van Breukelen tot een feestavond met DJ's van Radio 538.


De lustrumcommissie van Jong Management, v.l.n.r: Ingmar Vermeulen, Marcel Schlimbach, Lieneke de Wolf, Ronès Wielinga, Tabita Picavet, Peter Engelbrecht, Bart Faes, Joris Bracke. (Dirk van Bunder en Jean-Paul Leenknegt ontbreken).

De Zeeuws-Vlaamse afdeling van Jong Management telt momenteel een 25-tal leden die onderling kennis en ervaring uitwisselen. Er worden regelmatig bedrijfsbezoeken afgelegd en presentaties gehouden. Voorzitter Lieneke de Wolf van de lustrumcommissie rekent voor de feestavond op ongeveer 300 belangstellenden. Aan het voetbalmanagementspel kunnen maximaal 25 teams van elk vijf personen deelnemen. ,,Het loopt goed met de aanmeldingen. Zo doen bijvoorbeeld DOW, Outokumpu Stainless en Dethon elk met twee teams mee. Daarnaast zijn er vele andere Zeeuws-Vlaamse bedrijven met één team actief. Er is 'slechts' plaats voor 25 teams. Momenteel is er nog ruimte voor enkele teams", vertelt Lieneke. Welk team scoort het beste? Welke formatie wordt gekroond tot 'Topmanagementteam Zeeuws-Vlaanderen'? Van de deelnemende teams wordt verwacht dat ze hun managementvaardigheden zo optimaal mogelijk weten te benutten, met daarbij de zakelijke voetbalwereld als figuurlijke inzet. De teams worden verdeeld in voetbalclubs, mediateams en voetbalmakelaars.

Van Breukelen
Om vijf uur in de namiddag verzorgt Hans van Breukelen de businesstraining 'Samen tot Scoren komen'. De oud-goalie maakte furore bij onder andere PSV en Nottingham Forest. Met Oranje werd 'De Breuk' in 1988 Europees voetbalkampioen in West-Duitsland. Als actief voetballer stond de onderwijzer van origine al bekend om zijn ongezouten mening. Soms kwam hij wat betweterig over, maar zijn typische Utrechtse humor vergoedde veel. Bovendien kreeg hij meer krediet door zijn prestaties op het veld ,,Van Breukelen is na zijn actieve voetbalcarriëre een bedrijf in personeelsadvies gestart. Hij geeft workshops en trainingen en maakt daarbij steeds de vergelijking tussen succesvolle topclubs en het bedrijfsleven. Het is een aansprekend iemand die met zijn nuchtere maar heldere kijk redenen van succes en falen schetst." Lieneke de Wolf is eveneens blij met de komst van drie Zeeuws-Vlaamse 'captains of industry': de gebroeders Eric en Mark van 't Westeinde en Eric de Ruysscher. Zij zijn Jong Managementleden van het eerste uur en behoren inmiddels tot de Vrienden van Jong Management. Alledrie houden ze een korte toespraak. Zelf houdt Lieneke, in het dagelijks leven regiomanager Zuidwest van Werk & Vakmanschap, 's ochtends om half tien de openingstoespraak. ,,De voorbereidingen zijn al een aantal maanden in volle gang. Het programma beslaat een hele dag en er komt behoorlijk wat bij kijken om alles te regelen. Bijvoorbeeld ten aanzien van de promotie van het jubileum bij het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven." Wat dat laatste betreft kwam de onlangs door Jong Management gehouden workshop 'succesvol acquireren' goed uit.

Voorzitter Lieneke de Wolf: ,,We gaan lekker feesten."

Levensfase
,,Elke laatste donderdag van de maand hebben we een bijeenkomst. Dat kan een bedrijfsbezoek of een presentatie zijn, maar ook bijvoorbeeld een wijnproeverij. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om lid te worden van Jong Management, maar we zijn zeker geen elitair clubje en ook geen serviceclub. JM is goed om te netwerken en je leert van elkaar. Je bent van dezelfde leeftijd en zit in dezelfde levensfase waarbij werk en gezin met elkaar worden gecombineerd. Het is goed om regelmatig met elkaar van gedachten te wisselen. Een heldere en onbevangen blik van iemand uit een andere branche doet soms wonderen." Hoofdsponsor van het tweede lustrum van Jong Management is Tènce! Uitzendbureau. Inschrijving voor het voetbalmanagementspel is mogelijk via www.wiescoort.nl. Middels dezelfde website is het eveneens mogelijk om je alleen voor het avondprogramma op te geven, inclusief driegangenbuffet. ,,'s Avonds gaan we onder regie van Radio 538 lekker feesten. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen zijn er sfeerhoekjes met Belgische bieren, een wijnproeverij en een sigarenhoekje", aldus Lieneke de Wolf.


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'