In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.

The City that never sleeps...

De slogan van "the big apple" geldt ook voor het kloppend hart van Zeeland. Net zoals New York valt ook Goes nooit stil. Er zijn altijd publiekstrekkers in de binnenstad en in het zomerseizoen bruisen de campings en de jachthavens.Wethouder van recreatie en toerisme mevrouw mr. S.M. van 't Westeinde: "Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor de ondernemers in de gemeente Goes. Onze hotels en campings trekken vele toeristen uit binnen- en buitenland. We hebben prachtige campings nabij het Veerse Meer of de Oosterschelde en voor wie de stad prefereert, is onze stadscamping in de boomgaard van recreatiepark "De Hollandsche Hoeve" dé oplossing. Op loopafstand van zowel het knusse historische centrum van Goes met zijn prachtige winkels en goede horecagelegenheden, als Sportpunt Zeeland, hét sport- en ontspanningscentrum bij uitstek, het overdekte ambachtencentrum en tal van andere recreatiemogelijkheden voelt de toerist zich op die camping met recht 'buiten in de stad'. Water speelt in de gemeente Goes een grote rol voor zowel de bezoeker als de bewoner. Het wordt op allerlei manieren goed benut. In navolging van het Goese Meer worden in de nabije toekomst in het Noordelijk Havengebied zo'n 2000 nieuwe woningen aan het water gerealiseerd."

Stichting Goes Promotie
Sinds 2000 fungeert Stichting Goes Promotie als hét platform voor de bevordering van alle publieksgerichte buitenactiviteiten en evenementen in de binnenstad. Voor de uitoefening van haar taken werkt zij nauw samen met brancheorganisaties en de gemeente. Bij iedere aanvraag voor het organiseren van een evenement geeft de stichting advies aan de gemeente, mede omdat daarvoor meestal vergunningen vereist zijn.
Voorzitter mevrouw M. Vermaire en coördinator, de heer A. Schuurbiers: "Naast het stimuleren, initiëren en coördineren van activiteiten in de ruimste zin van het woord, nemen wij zelf initiatief om de stad te promoten. Daaronder valt ook het adviseren van ondernemers en particulieren, die een evenement willen organiseren.
Wij kennen hier geen seizoenen. Goes is een bruisende stad, die nooit stilvalt! In de zomer is het de schoonheid van de historische binnenstad die vooral toeristen trekt, in de overige maanden wordt er altijd iets georganiseerd voor de Goesenaren zelf en de bezoekers van buiten de stad, van straatmuzikanten tot grootschalige evenementen op de Grote Markt. Het culinaire hoogtepunt, de Smaek van Zeeland eind juni, trok dit jaar maar liefst 70% van de eigen inwoners. De ondernemers in de binnenstad pikken nagenoeg altijd een graantje mee van de activiteiten; de meeste mensen lopen de stad door, kopen of nuttigen wat. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij besteden veel aandacht aan veiligheid. Alle knelpunten die aan evenementen verbonden zijn, bespreken wij vooraf met de betrokken partijen, dus ook met de hulpdiensten."

Jaarlijks ontvangt Stichting Goes Promotie een overheidssubsidie die lang niet toereikend is. Om samen met ondernemers, de gemeente Goes en vrijwilligers een dynamisch stadsleven te realiseren en te behouden, is veel meer geld nodig. "Wij vragen dan ook aan ondernemend Goes of zij voor een vriendenprijsje 'vriend voor hét leven' van onze stichting willen worden, ofwel: van het leven in Goes! Zonder vrienden kan immers niemand, ook wij niet", besluiten mevrouw Vermaire en de heer Schuurbiers!

Historisch Museum De Bevelanden
Na een verbouwing van 2,5 jaar heeft het Historisch Museum De Bevelanden begin juli haar deuren weer geopend. Naast toeristen hebben veel Goesenaren en andere Zeeuwen een kijkje genomen. In het gastenboek zijn zonder uitzondering enthousiaste reacties te lezen. Directeur Gerard Heerebout: "We hebben een drukke periode achter de rug. Niet alleen de collectie, maar ook de organisatie moest worden opgebouwd. Momenteel werken wij aan een goed collectiebeheer door alle bestanden met de hulp van actieve vrijwilligers te digitaliseren. Met tevredenheid kijken we terug op de eerste twee maanden na de opening. Veel mensen weten ons te vinden. Ook hebben we al een groot aantal groepsboekingen mogen noteren. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Rabobank Beveland exposeren wij 'Honderd jaar sparen op de Bevelanden', een verrassend geheel van alles wat met geld te maken heeft." In het museum is ook de VVV/ANWB gevestigd, die een uitgebreid dienstenpakket aanbiedt. De bezoeker komt het gebouw binnen via de VVV en de koffiekamer, waar hij al iets van de collectie ziet. Pas als hij besluit het museum te bezoeken, moet hij entree betalen. Gerard Heerebout werkt veel samen met ondernemend Goes en met de gemeente.
Zie ook www.hmdb.nl en www.vvvzeeland.nl

Veerse Meer en Oosterschelde
De noordgrens van de gemeente Goes ligt zowel aan het Veerse Meer als aan de Oosterschelde, wateren die veel toeristen uit binnen- en buitenland trekken.

Zeilschool De Viking
In Wolphaartsdijk is de oudste zeilschool van Zeeland gevestigd. Al zo'n veertig jaar leert jong en oud daar de kunst van het zeilen. Elke zomervakantie worden er dag- en avondvullende zeilcursussen voor jongeren van jaar georganiseerd. Privé-les is het hele jaar mogelijk. Verder leidt De Viking op tot zeilinstructeur. Beheerder Jeroen Tramper: "Wij beschikken over een groepsaccommodatie voor 72 personen. In de zomervakantie gebruiken we die zelf. De rest van het jaar kunnen de negen zespersoonskamers met douche en toilet gehuurd worden. Het is niet per se noodzakelijk de hele accommodatie te huren, alleen overnachten kan ook. Tevens verhuren wij zeilboten." Zeilschool de Viking werkt met diverse ondernemers aan het Veerse Meer samen.
Zie verder www.zeilschool.net

Camping De Veerhoeve
Norbert Roetenberg van Camping De Veerhoeve in Wolphaartsdijk koos onlangs, na jarenlang diverse managementfuncties te hebben vervuld, voor het ondernemerschap. "Daarvan heb ik geen moment spijt gehad", vertelt Roetenberg. "Alles wat ik in het bedrijfsleven heb gedaan, komt hier als puzzelstukjes samen. Inmiddels is de camping uitgebreid met 10.000 mÅ. Ook dat nieuwe veld is het hele seizoen volgeboekt geweest. De Veerhoeve biedt zowel caravanplaatsen, huurcaravans, stacaravans als bungalows en twee groepsverblijven. De gasten komen voornamelijk uit Nederland, Duitsland en België. Wij werken zoveel mogelijk samen met ondernemers uit de omgeving. Ook de plaatselijke bevolking komt hier graag. Zo maakt de handboogschietvereniging gebruik van onze kantine. Onze contacten met de gemeente Goes zijn een compliment waard!"
Zie verder: www.deveerhoeve.nl

Hansa Jachthaven
Het bedrijf van de familie Van Opbergen, Hansa Jachthaven, ligt aan het Goese Sas in Wilhelminadorp. Hasse van Opbergen: "Jaarlijks komen hier gemiddeld 1000 passantenboten. Die vertrekken weer richting Oosterschelde of brengen een bezoekje aan de stadshaven in Goes. Het grootste deel van onze bezoekers komt uit België. Wij hebben 300 ligplaatsen en twee grote loodsen waar schepen tijdens de winter kunnen staan. Verder verkopen en verhuren wij boten en biedt onze winkel een compleet assortiment watersportartikelen. Af en toe organiseren wij een zeilwedstrijd, waaraan iedereen kan meedoen. Wij verwijzen mensen zoveel mogelijk door naar ondernemers in de omgeving of naar de supermarkten en andere bezienswaardigheden in Goes. Onze contacten met de gemeente zijn goed en dat is wederzijds."
Zie verder: www.hansawatersport.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'