In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.

Wethouder de heer C.R.M.M. Linssen:
Optelsom van fragmenten

Het historische stratenpatroon van de Goese binnenstad is nog vrijwel ongeschonden aanwezig. Dat geldt niet voor inrichting van de straten en pleinen. De binnenstad ondergaat een metamorfose. De 26 projecten van het Masterplan Binnenstad geven een denkrichting aan hoe Goes er over een jaar of tien uit kan zien.Jarenlang werkte wethouder C.R.M.M. Linssen bij bedrijven in de Goese binnenstad. Die werkplekken betekenden voor hem ook emotie. Toen hij de binnenstad in zijn portefeuille kreeg, wilde hij de toekomst ervan zekerstellen. Goes is en blijft een historische stad, maar is wel aangepast aan de moderne tijd, waar iedereen kan genieten en elke ondernemer goede zaken kan doen. Het Masterplan Binnenstad is het resultaat van ideeën en overleg met ondernemers, bewoners en bezoekers. Kortom, van iedereen die de binnenstad koestert!

Integraal wethouder
De heer Linssen: "Ik ben integraal wethouder voor de hele binnenstad. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle portefeuilles waar het de binnenstad betreft. Goes is uniek met deze bundeling van disciplines, die zichzelf inmiddels ruimschoots heeft bewezen."
Hoe komt een plan tot stand, dat toegevoegde waarde heeft voor de historische binnenstad en waarin iedereen zich kan vinden? "Het is een zwaar traject geweest om voor alle onderdelen van het Masterplan Binnenstad draagvlak te vinden", antwoordt de heer Linssen. "Toen ik in het college kwam, maakte ik mij zorgen over de kwaliteit van de gebouwen, de straten en de mensen. Die situatie kun je alleen maar verbeteren door iedereen die het aangaat, bij je plannen te betrekken. Kwaliteit is een optelsom van fragmenten, van goede ideeën. Die heb ik als puzzelstukjes verwerkt in een presentatie die ik aan de meest uiteenlopende groepen mensen heb laten zien. Uiteindelijk hebben die lezingen geholpen bij het verkrijgen van het benodigde draagvlak."

In balans
De uitwerking van het Masterplan Binnenstad is in volle gang. Inmiddels is driekwart van de straten en pleinen opnieuw ingericht. Eind 2006 zal de hele binnenstad voorzien zijn van nieuwe "vloerbedekking". De Grote Markt is gereed. Het is nu een plein voor de voetganger, een plek waar die graag een poosje blijft. De parkeerplaatsen hebben plaatsgemaakt voor dezelfde Portugese natuursteen als in de winkelstraten, gecombineerd met graniet. Prachtige platanen, sfeervolle verlichting, bankjes, vergrote terrassen en fietsklemmen die passen bij het overige straatmeubilair zorgen ervoor dat de Grote Markt "in balans" is.

Stadskantoor
Maar er speelt in de binnenstad meer dan het masterplan. Nadat het nieuwe theater de Mythe in 2004 open ging nadert nu het nieuwe stadskantoor aan de M.A. de Ruyterlaan zijn voltooiing. Het compacte gebouw heeft een eigentijdse, strakke architectuur, waarin water een grote rol speelt. Het geeft verkoeling en warmt op. Die warmte wordt geconserveerd en als verwarming van het gebouw gebruikt. "In oktober zullen alle gemeentelijke afdelingen bereikbaar zijn onder één dak, dat van het Huis van de Goesenaren: een kwaliteitsproduct. Als Goes de kwaliteit van alle vernieuwingen weet te behouden, dan heeft de stad een gezonde toekomst", besluit wethouder Linssen.


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'