In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.

BOS 2005: Economische toekomst

De contouren van de BOS 2005 beginnen steeds meer vorm te krijgen. Astrid Joosten is dagvoorzitter en discussieleider op het BOS-evenement van vrijdag 25 november in het Terneuzense Scheldetheater. Deze TV-coryfee maakt deel uit van de Teeuwen Groep uit Dongen, een groep van professionele sprekers.


Astrid Joosten is dagvoorzitter en discussieleider tijdens de BOS 2005.

Ook gedeputeerde Maria le Roy van economische zaken zal een toespraak houden, terwijl Commissaris van de Koningin Wim van Gelder voor het eerst aanwezig zal zijn bij de BOS.
Inmiddels wordt ook het overleg tussen de Zeeuws-Vlaamse burgemeesters en de BOS-commissie opgevoerd. Per slot van rekening staan de burgervaders in de schijnwerpers op de BOS 2005. Zij geven hun visie op de economische toekomst van Zeeuws-Vlaanderen. De circa 450 aanwezige ondernemers bepalen vervolgens welke urgemeester de economische toekomst in zijn gemeente het beste op de agenda heeft staan. De BOS beleefde in 2000 zijn eerste uitgave, maar de historie dateert al van 1993 toen voorloper BOV zijn intrede deed. Sinds het prille begin zorgde organisator Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen voor regionale ondernemers op het podium. Met die traditie wordt dit jaar gebroken want de burgemeesters Lonink (Terneuzen), Mulder (Hulst) en Sala (Sluis) hebben het voor het zeggen op de bühne. Als het goed is weten de burgemeesters wat er leeft onder de ondernemers, terwijl ze in feite ook zelf aan het roer van een (ambtelijk) bedrijf staan. De burgemeesters mogen hun ideeën en concrete plannen uitleggen en toelichten met behulp van een door hen uit te nodigen mystery guest. ,,De gesprekken met de burgemeesters verlopen goed. Ze zijn enthousiast en hebben er duidelijk zin in. We hebben ze de opdracht gegeven op zoek te gaan naar hun mystery guest. De laatste jaren stonden de burgemeesters naast de ondernemer. Zij vervulden een ondersteunende rol. Dit jaar willen we de burgemeesters actiever laten deelnemen aan de BOS", aldus voorzitter Martin Thomaes.


De BOS-commissie 2005, staand v.l.n.r: Frank van de Vijver, Pepijn Nuijten, Stijn Guilliet en Sven Langeberg; zittend v.l.n.r: Edwin Eggebeen, Maureen den Hamer, Eric Verhaegen en voorzitter Martin Thomaes.

In de BOS-special van 'de Ondernemer' staan onder andere uitgebreide interviews met de burgemeesters. Daarin zullen zij omschrijvingen geven van hun mystery guest, zonder deze bij naam en toenaam te noemen. Intro op de BOS is een audiovisuele presentatie waarbij filmpjes vertoond worden van Zeeuws-Vlaanderen en haar burgemeesters.

Nadat in het jaar 2000 bedrijven bij elkaar op bezoek gingen en daarvan opnames werden vertoond op het podium van het oude Zuidlandtheater, wordt vanaf 2001 in het nieuwe Scheldetheater het competitie-element van de BOV heringevoerd. Hoofdthema's zijn achtereenvolgens 'attractief werkgeverschap' (2001), 'veranderingsmanagement' (2002), 'fusies en overnames' (2003) en 'nieuwkomers in Zeeuws-Vlaanderen' (2004). ,,Het thema over de economische toekomst van Zeeuws-Vlaanderen spreekt aan. Iedereen heeft daar mee te maken. Het bepaalt de keuzes van ondernemers. Momenteel gaat het economisch wat minder, maar de vraag is hoe je daar mee om gaat."


Overleg tussen BOS-commissieleden en de Zeeuws-Vlaamse burgemeesters.

De JK is een club van ondernemende mensen tot en met 40 jaar waarbij 'learning by doing' centraal staat. ,,Bij de Junior Kamer draait het om training, vorming en vriendschap. Je leert veel van de BOS, maar ook van allerlei cursussen, trainingen en congressen waar we met z'n allen naar toe gaan. Eind oktober gaan we naar het wereldcongres van de JK in Wenen", stelt Martin Thomaes. Hoofdsponsors van de BOS 2005 zijn: Arbo Unie, ABN/AMRO, Stoffels Cleaning, Deloitte, Adriaanse & van der Weel en 'de Ondernemer'.

www.bosjuniorkamer.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'