In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.

Veel belangstelling voor Contacta 2005

Er is veel belangstelling voor de Contacta 2005 die georganiseerd wordt door Zeelandhallen Goes BV. Deze grootste business-to-business beurs van Zuidwest-Nederland vindt plaats van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober te Goes.


Beeld van de Contacta van verleden jaar.

,,Het is echt ongekend. We zitten al bijna vol. Twee jaar geleden dachten we nog: 'als we het maar vol krijgen'. Net als vorig jaar lukte dat uiteindelijk na aanvankelijke aarzelingen. Dit jaar twijfelen ondernemers helemaal niet en schrijven zich spontaan in. Het lijkt wel dat juist omdat het economisch wat minder gaat de beurs zo makkelijk vol geraakt. Twee pleinen zijn ontstaan door eigen initiatieven van de branches: een ICT-plein en een Automotiveplein. Vanuit die twee branches is er heel veel belangstelling, zodanig dat er aparte pleinen zijn ontstaan", aldus beursmanager Jeanet Menheere.

ICT is door de groeiende interesse zelfs hoofdthema op de 19e Contacta. Speciaal voor de beurs is de Stichting ICT-activiteiten Zeeland in het leven geroepen waarin HZ, ROC, Syntens en ZVIO participeren. Voor het Automotiveplein is er eveneens veel interesse. Op dit grote plein van de Contacta (460m≈) zullen een aantal gerenommeerde Zeeuwse auto- en aanverwante bedrijven zich aan het publiek presenteren.

Communicatie
De afgelopen jaren hebben leerlingen van de opleiding Internationale Handel/Groothandel een bijdrage geleverd aan de Contacta. De tweedejaarsleerlingen van deze opleiding assisteren ook dit jaar weer diverse bedrijven op de beurs. Als voorbereiding op de beurs krijgen de leerlingen tijdens de lessen een beurstraining, zodat ze goed voorbereid zijn voor het echte werk. Dat echte werk zal voor deze jonge ambitieuze mensen uiteindelijk bestaan uit allerlei commerciële activiteiten, waarin communicatie een belangrijk onderdeel is. Communicatie staat ook op de Contacta centraal. Daarom is dit voor de leerlingen van het ROC Zeeland een uitgelezen mogelijkheid om de theorie in de praktijk te brengen en hun kwaliteiten te tonen.

De organisatie mikt, verspreid over de drie dagen, wederom op een totaal van zo'n 12.000 bezoekers. Het karakter van de Contacta blijft uiteraard ongewijzigd: een sfeervolle vakbeurs waarin op informele zaken worden gedaan en contacten worden verstevigd. Alle pleinen hebben zelfs een eigen horecapunt: Schouwen-Duiveland Paviljoen, Middelburg Plaza, Zeeuws-Vlaams Paviljoen, Reimerswaal Plein, ICT Plein en Automotiveplein.

Paviljoens
,,De paviljoens van Zeeuws-Vlaanderen en Reimerswaal zijn groter omdat er dit jaar meer belangstelling voor is. De meeste Bevelandse bedrijven staan dit jaar allemaal bij elkaar met in het midden de gemeente Goes met tevens een horecaplein", legt de beursmanager uit. Deze Contacta vindt voor de laatste keer plaats in de Zeelandhallen oude stijl. De 20e editie van de bedrijvenbeurs zal volgend jaar plaatsvinden in een vernieuwd complex. De bestaande twee hallen worden gerenoveerd, terwijl er een derde hal wordt bijgebouwd. Bovendien vindt er nieuwbouw plaats van een servicebioscoop, sportwinkel, fitnesscentrum en een wokrestaurant. Volgend jaar zomer zal het nieuwe complex gereed zijn. Het nieuwe parkeerterrein bij de Zeelandhallen is inmiddels al klaar. Het aantal parkeerplaatsen is toegenomen van 900 naar 1500. ,,Door de hoogte en de goede akoestiek van de derde hal kunnen we meer grote artiesten naar Goes halen. Ook voor de vernieuwde hallen zijn er straks minder middelen nodig om de hal goed aan te kleden. Dat is nu nog wel nodig. Alles zag er bijvoorbeeld tijdens het VNG-Congres in juni schitterend uit, maar er was wel veel werk aan."

Mediapartner
Evenals vorig jaar is 'de Ondernemer' de exclusieve mediapartner van de Contacta. Directeur Chris den Dekker van de Zeelandhallen en accountmanager Jos van Dongen van 'de Ondernemer' ondertekenden daartoe begin dit jaar een samenwerkingscontract. ,,'de Ondernemer' verzorgt weer de officiële beurskrant. Dat is vorig jaar goed bevallen, zowel bij de organisatie als bij de deelnemers van de Contacta. Deze beurskrant wordt verspreid in een oplage van ruim 80.000 exemplaren bij de regionale dagbladen PZC en BN/DeStem in Zeeland, West-Brabant en wellicht ook in het Rijnmondgebied", aldus Den Dekker. Zeelandhallen Goes BV organiseert niet alleen de Contacta, maar bijvoorbeeld ook de grootste creatieve beurs van Zuidwest-Nederland. Deze 7e Zeeland Creatief vindt plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november. In het paasweekend 2006 (15 tot en met 17 april) wordt in de Zeelandhallen de gloednieuwe beurs Watersport Totaal en Maritieme Dagen Zeeland georganiseerd. ,,Het beleid van Libéma (nieuwe eigenaar, red.) is erop gericht om iets breder te organiseren: niet meer alleen gelieerd aan een hal of vestiging. Zo zal onder de vlag van de watersportbeurs van de Zeelandhallen, in de toekomst ook een buitengebeuren georganiseerd worden", vertelt Menheere.

www.zeelandhallen.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'