In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005
File not found.

Stichting Jazz by the Sea:
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

Velen houden al jaren het derde weekend van september in hun agenda vrij voor 'Jazz by the Sea', het Oude Stijl Jazzfestival dat dan langs de Walcherse kust wordt gehouden.Van 13 tot en met 18 september 2005 swingt Zeeland van Veere tot en met Vlissingen met Domburg al voor de 15e keer als hoofdlocatie.

Hét Jazzfestival met uitzicht op zee
In 1990 is op verzoek van de Domburgse ondernemers het eerste driedaagse jazzfestival "Jazz Down by the Sea Domburg" georganiseerd. Er traden zeven orkesten op. De doelstelling was het uitbreiden van het toeristenseizoen. Het festival moest als het ware de zomer- met de herfstvakantie verbinden. Die opzet is ruimschoots geslaagd. In 15 jaar tijd is het festival uitgegroeid tot een internationaal oude stijl jazzfestival met bijna 70 optredens in 6 dagen, langs de hele Walcherse kust en zo dicht mogelijk bij de zee. Naarmate het festival groeide en ook Zoutelande ging meedoen, voldeed de naam niet langer. Die werd veranderd in "Jazz by the Sea". Wat wel gebleven is, is de band met de ondernemers, want zonder financiële steun van het bedrijfsleven en de overheid heeft het festival geen bestaansrecht. Maar die krijgen er ook heel wat voor terug: bijna elk bed in Domburg en omgeving is gedurende die nachten bezet en nagenoeg elke bezoeker geeft geld uit! Bovendien staan de logo's of namen van alle sponsors vermeld op de flyer die de organisatie in mei uitgeeft, in het programmaboek dat in augustus verschijnt en op de altijd bijgewerkte website.

Perfecte mix
Al vanaf het begin zet programmamaker Douwe Mulder zich in voor de Stichting Jazz by the Sea om steeds weer kwalitatief hoogstaande oude jazz naar Walcheren te halen. Daar is hij het hele jaar door mee bezig. Elk festival is een perfecte mix van jazz, jive, funk, soul, tex mex , blues en zydeco. Inmiddels weten de muzikanten of hun agenten Domburg te vinden. Niet zelden ontvangt de organisator e-mails uit verre landen. Douwe Mulder: "Groter groeien willen wij niet meer. Wel staan wij open voor aanbieders. Alle aanvragen beoordelen wij heel serieus op kwaliteit, financiën en op toepasbaarheid bij de locaties. Het aanbod rasartiesten is zo groot, dat er alweer een aantal op het lijstje van volgend jaar staan. Maar nu eerst ons jubileum!"

Muzikale hoogstandjes
Stichting Jazz by the Sea organiseert ook dit jaar een kroegentocht, een streetparade, openluchtconcerten, een jazzkerkdienst én op zondagmiddag op acht plaatsen van Veere tot en met Vlissingen 'Jazz by the Sea' in strandpaviljoens, badmotels, dijkpaviljoens en boulevardcafés. Zelden zal zoveel jazz zó dicht langs de vloedlijn worden gespeeld: jazz met uitzicht op zee! Op vrijdagavond 16 september verzorgt Huub Janssen and his Amazing Jazzband op het festivalterrein in Domburg het openingsconcert. Deze levende legende speelde gedurende 25 jaar bij de Dutch Swing College Band en werd er vermaard om zijn drumsolo's.

Het hoofdoptreden is dit jaar gereserveerd voor The Legends, een programma van kopstukken Michael Varekamp en Frits Landsbergen. Zij nemen de bezoeker op zaterdagavond in Domburg mee langs vele grootheden zoals Louis Armstrong, Count Basie, Duke Ellington en Billie Holiday. Het publiek is dan al opgewarmd door de swingende klanken van de Handsome Harry Company, de Anke Angel Boogie Band en diverse andere sfeermakers. De Dutch Swing College Band die dit jaar haar 60-jarig jubileum viert, verzorgt eveneens op zaterdagavond 17 september een concert en wel op een heel bijzondere locatie: Waterland Neeltje Jans op de Stormvloedkering, met uitzicht op de Oosterschelde.

Jubileum CD
Douwe Mulder: "15 jaar Jazz by the Sea was voor ons een mooie aanleiding om een Jubileum CD samen te stellen met 15 nummers van verschillende bands die één ding gemeen hebben: ze hebben allemaal gespeeld tijdens één van de 15 edities van Jazz by the Sea. De swingende CD is voor e 10 te koop bij diverse zaken in Domburg, de VVV, op het festivalterrein, via onze website en uiteraard bij mij. Het bestuur heeft er inmiddels veel enthousiaste reacties op ontvangen. De opbrengst van de CD is alweer een eerste aanzet voor het festival van 2006."

Jubileumtentoonstelling
Voor wie nog eens wil terugkijken op de afgelopen jaren, organiseert Stichting Jazz by the Sea van 6 tot en met 18 september in het voormalige gemeentehuis op Markt 1 in Domburg de tentoonstelling '15 jaar Jazz by the Sea' met oude foto's, rtikelen, snuisterijen en attributen van de voorgaande edities.

Vrienden
"Het organiseren van een topfestival is duur," besluit Douwe Mulder. "Gelukkig hebben wij veel trouwe sponsors. Daarnaast dragen ook diverse andere bedrijven en particulieren het festival zo'n warm hart toe dat zij 'Vriend van Jazz by the Sea' zijn geworden. Dat kan al vanaf € 15 per jaar. Vrienden krijgen elk jaar automatisch het programmaboek toegestuurd.

Stichting Jazz by the Sea
T: 0118-581222
E: jazzbythesea@zeelandnet.nl
I: www.jazzbythesea.nl


...informeert
Een nette planeet afleveren aan onze kinderen

...start
'Leuk om een bedrijf op te bouwen'

...innoveert
Kunstmest uit fosfaatrijk afvalwater

...stimuleert
ZIE 2005 positief ervaren

...onderneemt
"Groei moet je goed voorbereiden"

...verheldert
Hoe groei ik boven het maaiveld uit?

...feliciteert
Jong Management Zeeuws-Vlaanderen viert tienjarig jubileum

....rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert
Business Park Zierikzee

...presteert
Het bruisende hart van Zeeland

...onderzoekt
Succes trekt succes aan

...verenigt
Sterk door samenwerking

...viert
Tijd voor feest!

...recreëert
The City that never sleeps

...bouwt
Optelsom van fragmenten

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...profiteert
Veel belangstelling voor Contacta 2005

...feest
Al 15 jaar swingen langs de Walcherse kust

...ontwikkelt
BOS 2005: Economische toekomst

...combineert
Toenemende interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven

...ondervindt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'