In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005
File not found.

Loyaliteit Zeeuwen zorgt voor goedgevulde Contacta

Met 200 stands waaronder zes fraaie paviljoens is de Contacta ook dit jaar weer tot de nok toe gevuld. Deze grootste bedrijvenbeurs van Zuidwest-Nederland vindt plaats van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober in de Zeelandhallen te Goes.


De organisatie van de Contacta 2005, v.l.n.r. Astrid Raas, Chris den Dekker en Jeanet Menheere.

De gemeenten Middelburg, Schouwen-Duiveland en Reimerswaal zullen zich evenals de regio Zeeuws-Vlaanderen weer presenteren vanuit hun fraaie paviljoens. Tevens zijn er op de Contacta 2005 twee gloednieuwe paviljoens: een Automotiveplein en een ICT-plein. Bovendien opereren Zeeuws-Vlaanderen, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland deze jaargang vanuit grotere paviljoens. De meeste Bevelandse bedrijven staan dit jaar allemaal bij elkaar met in het midden de gemeente Goes die anno 2005 het heuglijke feit van 600 jaar stadsrechten viert. „ICT is dit jaar een belangrijk thema. Aanvankelijk zou het hoofdthema van de 19e Contacta 'Bouwen aan Zeeland' zijn. Door de onrustige markt en de economisch mindere tijden in de bouwsector hebben wij helaas ons voorgenomen thema niet kunnen realiseren. De stichting ICT-activiteiten Zeeland is zelfs met het oog op de Contacta ontstaan. In deze stichting participeren de Zeeuwse Vereniging van ICT-ondernemers (ZVIO), HZ, ROC en Syntens. Voor het eveneens grootse Automotiveplein is er ook veel interesse. Hier presenteren gerenommeerde Zeeuwse auto- en aanverwante bedrijven zich aan het publiek. Een menigte die, verdeeld over drie dagen, waarschijnlijk weer uit zo'n 12.000 belangstellenden zal bestaan.

Informele manier van zakendoen
De Contacta is een sfeervolle vakbeurs waarin op informele zaken worden gedaan en contacten worden verstevigd. Schouwen-Duiveland Paviljoen, Middelburg Plaza, Zeeuws-Vlaams Paviljoen, ICT Plein, Automotiveplein en de stand van de gemeente Goes hebben ten behoeve van de sociale contacten zelfs een eigen horecapunt. „De Contacta is gewoon een informele manier van zakendoen. Elders in het land lopen de bedrijvenbeurzen niet zo, maar de loyaliteit en de bereidheid tot samenwerking van de Zeeuwen zorgt wederom voor een goed gevulde Contacta. Wij als organisator kunnen wel zoveel mogelijk willen organiseren, maar we zijn toch afhankelijk van de interesse van de standhouders om zich hier te presenteren. Een beurs is pas geslaagd als die zowel voor de deelnemers, bezoekers als organisatie interessant is", legt Jeanet Menheere uit. Het vele werk van de beursmanager wordt verlicht door Astrid Raas die eveneens werkzaam is in de Zeelandhallen en telefonisch aanspreekpunt is voor veel logistieke zaken. Tijdens de Contacta zit Astrid aan de infobalie.

Nieuwbouw
Directeur Chris den Dekker van de Zeelandhallen prijst zich gelukkig dat de 20e editie van de bedrijvenbeurs in 2006 plaats zal vinden in een vernieuwd complex. Zoals bekend heeft nieuwe eigenaar Libéma grootse plannen met het Goese complex. De bestaande twee hallen worden gerenoveerd, terwijl er een derde hal wordt bijgebouwd. Tevens vindt er nieuwbouw plaats van een servicebioscoop, sportwinkel, fitnesscentrum en een wokrestaurant. „Het nieuwe parkeerterrein, waardoor het aantal parkeerplaatsen is toegenomen van 900 naar 1500, is op een haar na gerealiseerd. Binnen nu en twee maanden wordt er met de nieuwbouw begonnen. Alles wordt in één keer, in één bouwproductie gerealiseerd. De bouwtijd is acht maanden en gestart wordt met de derde hal. In september 2006 moet alles klaar zijn", stelt Den Dekker.

'de Ondernemer' is voor het tweede jaar in successie de exclusieve mediapartner van de Contacta. Dit beursmagazine wordt verspreid in een oplage van ruim 80.000 exemplaren bij de regionale dagbladen PZC en BN/DeStem in Zeeland en West-Brabant. Tevens wordt de beurskrant ook in het Rijnmondgebied verspreid. Zeelandhallen Goes BV organiseert organiseert het hele jaar door evenementen van diverse pluimage. Dit jaar nog wordt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november de 7e editie van de Zeeland Creatief georganiseerd, de grootste creatieve beurs van Zuidwest-Nederland.

Vernieuwde Horecabeurs
In het nieuwe jaar wordt van 6 tot en met 8 maart de Zeeuwse Horecabeurs in een vernieuwde hoedanigheid gepresenteerd. Zo zullen er bijvoorbeeld kookwedstrijden plaatsvinden. Op de eerste dag van de horecabeurs komen de scholen aan bod tijdens de kookwedstrijden, terwijl op de tweede dag professionals van gerenommeerde restaurants hun kunsten tonen. Op de derde dag is er een 'wijn-spijs' combinatie voorzien. Daarbij brengen deelnemers aan de beurs wijnen in en geven ze uitleg over welke wijnen het beste bij welke gerechten passen.

Woning Expo Zeeland
In 2006 worden er tevens enkele gloednieuwe beurzen gepresenteerd. Op 8 en 9 april 2006 is er de ouverture van Woning Expo Zeeland. Wonen, leven en beleven in Zeeland worden op deze beurs in kaart gebracht. Er wordt een totaaloverzicht geboden van nieuwe en bestaande woningen, interieur- en tuininrichting. Chris den Dekker, zelf voorheen werkzaam in de bouw: „Woning Expo Zeeland heeft alles te bieden. Van de eerste stappen tot aankoop van een woning, tot tuinaanleg. De nieuwe beurs is er onder andere voor gemeenten, architecten, projectontwikkelaars, makelaars en hypotheekadviseurs. Ook wordt er een kleinere variant van Tuinidee gepresenteerd."
In het paasweekend (15 tot en met 17 april 2006) vindt de primeur plaats van Watersport Totaal en Maritieme Dagen Zeeland.

Meer informatie
Internet: www.zeelandhallen.nl


...organiseert
Goede wisselwerking tussen gemeentebestuur en bedrijfsleven

...onderneemt
De stap naar het zelfstandig ondernemerschap wagen

...begeleidt
Merendeel bedrijfsoverdrachten slecht voorbereid

...informeert
Contacta weer tot de nok toe gevuld

...viert
5 jaar de Ondernemer

...innoveert
Gemak dient de mens en wordt gewaardeerd

...initiëert
Personeelswissel bij Syntens

....zorgt
Seminar "Met zorg ondernemen"

...presenteert
De Contacta in de Zeelandhallen

...stelt
Inhaalverbod op de Zeeuwse hoofdwegen

...werkt
Deelnemende bedrijven presenteren prima gamma

...onderscheidt
Paviljoen Schouwen-Duiveland groter dan vorig jaar

...promoot
Zeeuws-Vlaamse eenheid

...automatiseert
ICT Plein op de Contacta 2005

...overhandigt
Kwaliteitsprijs voor Dim van Dijke.

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vestigt
Contacta en Ondernemers Contact Goes

...beschouwt
Zeeuwse bedrijfsleven presenteert MVO Blikopener Manifest

...staat
Deelnemers Contacta 2005

...werpt
Instroomprobleem in de procesindustrie

...spreekt
In 't kort

...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...opent
Indrukwekkende speech bij opening academisch jaar

...confronteert
Infobijeenkomst Business On Stage

...veilt
Junior Kamer Walcheren organiseert de JKW-veiling

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...beweegt
Traditionele rolverdeling in de bouw op de schop?

...ontwikkelt
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers hoog

...creëert
Nieuwe generatie Zeeuwse kunstenaars

...bezoekt
Als ondernemer terug op de Contacta