In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005
File not found.

Infobijeenkomst Business On Stage voor burgemeesters en hoofdsponsors

In De Halve Maan te Hulst vindt er op dinsdag 18 oktober om 16.30 uur een informele bijeenkomst plaats voor de hoofdrolspelers van de BOS, de hoofdsponsors en de commissieleden van de BOS. De hoofdrolspelers zijn dit jaar geen ondernemers, maar burgemeesters. Jan Lonink van Teneuzen, Jan-Frans Mulder van Hulst en Jaap Sala van Sluis zullen evenals gedeputeerde Maria le Roy van economische zaken aanwezig zijn in de Reynaertstedelijke bierbrouwerij. Hetzelfde geldt voor directeur Jan den Doelder van het Dr. Binkhorst Eye Center (BEC) dat in 2004 beslag legde op de BOS-Trofee. Tijdens de bijeenkomst wordt het programma en de opzet van de BOS 2005 nader toegelicht. Hoofdsponsors zijn Arbo Unie, ABN/AMRO, Stoffels Cleaning, Deloitte, Adriaanse & van der Weel en 'de Ondernemer'.


BOS-voorzitter Martin Thomaes.

Op vrijdag 25 november (aanvang 17.00 uur) is het weer zover. De Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen zorgt er die dag voor dat de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters strijdbaar én kwetsbaar het BOS-podium in het Terneuzense Scheldetheater betreden. Zeeuws-Vlaanderen verandert. De bedreigingen en kansen die deze regio kende lijken door de komst van de tunnel gekatalyseerd. Veel bedrijven staan voor belangrijke keuzes: wat heeft Zeeuws-Vlaanderen me nu te bieden, maar vooral ook: wat kan het me in de toekomst bieden? Zeker voor de beantwoording van die laatste vraag is de visie en de daadkracht van bestuurlijk Zeeuws-Vlaanderen van doorslaggevende betekenis. Vraag en antwoord worden op de Business On Stage (BOS) bij elkaar op het podium gebracht. De drie regionale burgemeesters worden geconfronteerd met het hoofdthema van de BOS 2005: 'De economische toekomst van Zeeuws- Vlaanderen.'
De burgemeesters zullen hun ideeën en concrete plannen uitleggen en toelichten met behulp van een door hen uit te nodigen 'mystery guest'. Tijdens de informatiebijeenkomst in de Halve Maan wordt door de eerste burgers over deze mysterie guests wellicht een tipje van de sluier opgelicht.
Astrid Joosten is bereid gevonden om zich in het thema te verdiepen en zal als dagvoorzitter en discussieleider de BOS-verkiezing in goede banen proberen te leiden. Zij gaat daarbij uit van een positief-kritische benadering. „Binnenkort gaan we naar Astrid Joosten in Amsterdam. We zullen nader toelichten wat van haar verwacht wordt. Daarbij gaan we haar voorzien van informatie over Zeeuws-Vlaanderen zodat ze goed op de hoogte is van wat hier leeft", aldus BOS-voorzitter Martin Thomaes.


Fragment uit de infobijeenkomst van verleden jaar.

Levendig
Bedoeling is dat de burgemeesters op een levendige en afwisselende manier - gesecondeerd door hun mystery guest en met behulp van onder meer een audiovisuele presentatie - uitleggen hoe zij met het thema omgaan, maar ook hoe zij de economische toekomst in de twee andere gemeenten zien.
Via stemrondes na elk programma-onderdeel zal bepaald worden welke burgemeester de economische toekomst in zijn gemeente het best op de agenda heeft staan. Deze burgemeester mag de BOS-Award 2005 meenemen naar zijn gemeentehuis.
Het BOS evenement, dat jaarlijks wordt bijgewoond door ongeveer 500 bezoekers, wordt traditiegetrouw afgesloten met een gastvrije receptie, waar ondernemend Zeeuws-Vlaanderen elkaar ontmoet in een ongedwongen en plezierige ambiance. De eerste BOS dateert van het jaar 2000, maar de historie voert terug tot 1993 toen de verkiezing van de Beste Ondernemers Visie (BOV) werd geïntroduceerd. Junior Kamer (internationaal beter bekend als JCI, Junior Chamber International) is een wereldwijde federatie voor jonge managers en ondernemers tot 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, bijwonen van (internationale) conventies en deelname aan zakelijke netwerken. Eind oktober nemen veel leden van de JK Zeeuwsch-Vlaanderen deel aan het wereldcongres in Wenen.
De BOS-special van 'de Ondernemer' wordt een week voor het evenement weer verspreid in geheel Zeeuws-Vlaanderen. Traditiegetrouw wordt hierin uitgebreid voorbeschouwd op het grootste zakelijk trefpunt in de regio.

Voor meer info en/of bestellen van kaarten voor de BOS 2005:
Internet: www.bosjuniorkamer.nl


...organiseert
Goede wisselwerking tussen gemeentebestuur en bedrijfsleven

...onderneemt
De stap naar het zelfstandig ondernemerschap wagen

...begeleidt
Merendeel bedrijfsoverdrachten slecht voorbereid

...informeert
Contacta weer tot de nok toe gevuld

...viert
5 jaar de Ondernemer

...innoveert
Gemak dient de mens en wordt gewaardeerd

...initiëert
Personeelswissel bij Syntens

....zorgt
Seminar "Met zorg ondernemen"

...presenteert
De Contacta in de Zeelandhallen

...stelt
Inhaalverbod op de Zeeuwse hoofdwegen

...werkt
Deelnemende bedrijven presenteren prima gamma

...onderscheidt
Paviljoen Schouwen-Duiveland groter dan vorig jaar

...promoot
Zeeuws-Vlaamse eenheid

...automatiseert
ICT Plein op de Contacta 2005

...overhandigt
Kwaliteitsprijs voor Dim van Dijke.

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vestigt
Contacta en Ondernemers Contact Goes

...beschouwt
Zeeuwse bedrijfsleven presenteert MVO Blikopener Manifest

...staat
Deelnemers Contacta 2005

...werpt
Instroomprobleem in de procesindustrie

...spreekt
In 't kort

...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...opent
Indrukwekkende speech bij opening academisch jaar

...confronteert
Infobijeenkomst Business On Stage

...veilt
Junior Kamer Walcheren organiseert de JKW-veiling

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...beweegt
Traditionele rolverdeling in de bouw op de schop?

...ontwikkelt
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers hoog

...creëert
Nieuwe generatie Zeeuwse kunstenaars

...bezoekt
Als ondernemer terug op de Contacta