In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005
File not found.

Gemeenschappelijk paviljoen voor bedrijfsleven en gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis
Zeeuws-Vlaanderen presenteert zich als eenheid

Het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven en de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen presenteren zich voor het derde jaar in successie als eenheid op de Contacta, dé vakbeurs voor Zuidwest Nederland. Het paviljoen Zeeuws-Vlaanderen heeft een fraaie uitstraling. Centraal in dit paviljoen zijn de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten vertegenwoordigd met één grote stand.
De drie gemeenten zullen onder andere hun bedrijventerreinen weer op informele wijze promoten. De stand is een voortvloeisel van gezamenlijk overleg van de afdelingen Economische Zaken van de drie gemeenten.


„Sinds de gemeentelijke herindeling hebben we besloten om gezamenlijk op te trekken via een paviljoen met een unanieme uitstraling. Dat past in de visie om de regio Zeeuws-Vlaanderen meer te promoten. We richten ons op heel Zuidwest Nederland. Het Paviljoen Zeeuws-Vlaanderen is dit jaar uitgebreid tot 28 deelnemers. Dat is een succes en een teken aan de wand dat het de goede kant opgaat met het ondernemersklimaat", aldus Judith Dingemanse namens het Zeeuws-Vlaams Paviljoen. In het dagelijks leven is zij beleidsmedewerker van de gemeente Sluis waar zij zich onder andere inzet voor het Bedrijvenloket.

Specialiteiten
„Het is leuk dat de Zeeuws-Vlaamse bedrijven zich op een gemeenschappelijke manier presenteren. We zijn vol verwachting over de Contacta, gaan ervan uit dat er weer veel contacten gelegd worden en dat het Zeeuws-Vlaams Paviljoen minstens net zo succesvol wordt als voorgaande jaren. In het hart van het paviljoen is er een gezellige bar waar de mensen met elkaar op een ongedwongen manier kunnen netwerken. De afzonderlijke deelnemers zullen ook in hun naar eigen inzicht ingerichte stands hun specialiteiten toelichten. Bij de gemeenten zal de nadruk liggen op de bedrijventerreinen."
Het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven presenteert zich met een variëteit aan bedrijven. Daaronder bevinden zich veel oude bekenden die het paviljoen destijds mede-initieerden, maar ook veel nieuwe bedrijven die gebruik willen maken van de gezamenlijke Zeeuws-Vlaamse presentatie. „Nieuwe bedrijven hebben zich spontaan aangemeld. Er is geen acquisitie gevoerd, de bedrijven hebben zich door mond-op-mond-reclame aangemeld."
Alle exposanten van het Zeeuws-Vlaamse Paviljoen heten belangstellenden van harte welkom op hun speciaal ontworpen plein. Hier kan men op Zeeuws-Vlaamse wijze kennismaken met ondernemend Zeeuws-Vlaanderen. De exposanten hebben in de loop der jaren stuk voor stuk een goede naam opgebouwd. De deelnemers van het Zeeuws-Vlaams Paviljoen zien uit naar de komst van veel belangstellenden die als vanzelfsprekend op bourgondische wijze zullen worden ontvangen.

Terneuzen
De grootste gemeente van Zeeuws-Vlaanderen is actief, ambitieus en veelzijdig. In Terneuzen zijn werken, wonen en recreéren onlosmakeliijk met elkaar verbonden. Verfrissende nieuwbouwprojecten, culturele evenementen en moderne bedrijfslocaties onderstrepen de veelzijdigheid. Een belangrijke rol is in Terneuzen weggelegd voor het bedrijfsleven. De gemeente staat nieuwe en bestaande bedrijven graag met raad en daad bij. Een gunstig ondernemersklimaat is onmisbaar om het 'nieuwe Terneuzen' verder vorm te geven.


Hulst
Hulst staat bekend als meest Vlaamse stad van Nederland. De hele gemeente ademt een bourgondische sfeer uit. Naast de Reynaertstad omvat de gemeente Hulst vele karakteristieke dorpen waar gezelligheid en wooncomfort gelijke tred houden. Hulst geeft bedrijven én mensen de ruimte. De gemeente biedt een juiste mix van wonen, werken enrecreëren.

Sluis
De gemeente Sluis heeft een optimaal vestigingsklimaat voor bedrijven. De gemeente geeft bedrijven de ruimte en heeft speciale bedrijventerreinen voor distributie & logistiek, technologie, visserij en watersport. Er heerst in Sluis een aantrekkelijk ondernemersklimaat met kwalitatieve en duurzame bedrijventerreinen. De gemeente beschikt thans over vier grote bedrijventerreinen: Deltahoek in Breskens, Stampershoek in Oostburg, De Vlasschaard in Eede en het Technopark in Schoondijke.


...organiseert
Goede wisselwerking tussen gemeentebestuur en bedrijfsleven

...onderneemt
De stap naar het zelfstandig ondernemerschap wagen

...begeleidt
Merendeel bedrijfsoverdrachten slecht voorbereid

...informeert
Contacta weer tot de nok toe gevuld

...viert
5 jaar de Ondernemer

...innoveert
Gemak dient de mens en wordt gewaardeerd

...initiëert
Personeelswissel bij Syntens

....zorgt
Seminar "Met zorg ondernemen"

...presenteert
De Contacta in de Zeelandhallen

...stelt
Inhaalverbod op de Zeeuwse hoofdwegen

...werkt
Deelnemende bedrijven presenteren prima gamma

...onderscheidt
Paviljoen Schouwen-Duiveland groter dan vorig jaar

...promoot
Zeeuws-Vlaamse eenheid

...automatiseert
ICT Plein op de Contacta 2005

...overhandigt
Kwaliteitsprijs voor Dim van Dijke.

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vestigt
Contacta en Ondernemers Contact Goes

...beschouwt
Zeeuwse bedrijfsleven presenteert MVO Blikopener Manifest

...staat
Deelnemers Contacta 2005

...werpt
Instroomprobleem in de procesindustrie

...spreekt
In 't kort

...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...opent
Indrukwekkende speech bij opening academisch jaar

...confronteert
Infobijeenkomst Business On Stage

...veilt
Junior Kamer Walcheren organiseert de JKW-veiling

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...beweegt
Traditionele rolverdeling in de bouw op de schop?

...ontwikkelt
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers hoog

...creëert
Nieuwe generatie Zeeuwse kunstenaars

...bezoekt
Als ondernemer terug op de Contacta