In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005
File not found.

Als ondernemer terug op de Contacta
Het eerste bezoek aan de Contacta

Begin oktober 1994 las Gerard Egberts het beursblad van de Contacta. Een interview met directeur Rob Stam van Arboned Goes trok zijn aandacht. Stam vertelde in het blad over het de overheid die besloten had dat werkgevers hun zieke werknemers door arbodiensten te laten begeleiden en hierdoor het ontstaan van Arboned.

De 26-jarige Egberts besloot de beurs te bezoeken. De noordeling was vanuit Groningen zijn toenmalige vriendin en huidige vrouw achterna gereisd. Op dat moment woont Egberts een week in Zierikzee en had zijn studie Arbeidsbeleid aan de Universiteit in Groningen min of meer afgerond. Gewapend met een stapel sollicitatiebrieven bezocht hij de Contacta-stand van ondermeer adviesbureau OAZ en de arbodienst Arboned. Zij zagen hem op zich wel zitten maar vonden dat hij eerst iets meer werkervaring moest opdoen.
Nu, 11 jaren later is Gerard Egberts als ondernemer terug op de Contacta en staat hij nu zelf in het beursblad. Inmiddels is hij een samenwerkingspartner van Schipper OAZ en een serieuze regionale concurrent van Arboned.

Verkeersongeluk
Op 20 mei 2000 wordt Egberts van zijn racefiets gereden door een dronken automobilist. Op dat moment is hij, nadat hij een aantal jaren als arbeidsdeskundige heeft gewerkt, regiomanager bij een re'ntegratiebedrijf. Met ondermeer 18 botbreuken en een klaplong wordt hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere operaties en een lange revalidatie leiden uiteindelijk zelfs tot een Wao-aanvraag. Egberts belandt 'aan de andere kant van de tafel'. Tijdens zijn revalidatie heeft Egberts genoeg tijd om tot bezinning te komen over zijn toekomst. Een oude droom om ooit eens voor zichzelf te beginnen wordt uit de kast gehaald. Het geloof in zijn kunnen, de visie op een eigen product en de zakelijke nuchterheid die hij als ondernemerszoon van zijn ouders meekreeg inspireren tot het opstellen van een eigen ondernemersplan.

Zolderkamer
Op 1 maart 2001 start Egberts dan als zelfstandig arbeidsdeskundige zijn éénmanszaak. Een adviesbureau op het terrein van Arbeid en Gezondheid. Omstanders verklaren hem voor gek en zeggen dat zo lang hij nog op krukken loopt hij beter kan profiteren van de bescherming van zijn dienstverband Egberts vindt dit maar onzin en gaat uit van zijn mogelijkheden in plaats van zijn beperkingen. Een telefoon, laptop en een printerfax op de zolderkamer van het woonhuis en het bedrijf Egberts Consulting is geboren. Met een grote opdracht van een uitkeringsinstelling en een aantal adviesopdrachten van werkgevers verdient hij de kost.
Nu 4 1/2 jaar later en uitgegroeid tot een bedrijf met 16 werknemers profileert Egberts Consulting zich als specialist op het terrein van reïntegratie- en ziekteverzuimbegeleiding, outplacement, loopbaanadvisering en verzuimmanagement.

Innovatie en kwaliteit
Inmiddels heeft Egberts Consulting in 2003 de provinciale Zilveren Luctor (voor innovatie) gewonnen. En is men sinds 1 juli 2005 het eerste bedrijf in Nederland dat ISO- en Arbo-gecertificeerd is volgens de nieuwste richtlijnen voor externe arbodiensten naar aanleiding van de geliberaliseerde Arbowet. Egberts vindt zijn eigen bedrijf echter niet echt een typische arbodienst.

'Wij bieden meer maatwerk en meer dan alleen maar arbodiensten. We zijn geen traditionele arbodienst en werken heel anders. Op de Contacta onderscheiden wij ons met een niet gebruikelijke standinrichting'. Samen met het Zeeuwse bedrijf de Driekleur Verzekeringsgroep hebben beide bedrijven de helft van hun stand afgestaan aan een gezamenlijke presentatieruimte. Hier ontvangen beide bedrijven hun relaties en verzorgen zij presentaties houden over thema's als ondermeer het nieuwe basiszorgstelsel, de levensloopregeling, de nieuwe arbeidsongeschiktheidswetgeving (WIA) en de liberalisering van de arbowet.

Waar het ophoudt?
Egberts: 'Ik denk dat we nu de belangrijkste ontwikkelingen in ons bedrijf wel hebben gerealiseerd. Het is voorlopig wel even goed zo. En een groot bedrijf willen we niet worden. Daarom heb ik ook de franchiseorganisatie opgericht zodat we met onze partners samen groot kunnen zijn door afzonderlijk klein te blijven.
Toch zal er over een paar jaar wel weer een nieuwe uitdaging op mijn pad komen. Wie weet wat we dan weer op de Contacta mogen presenteren'.


...organiseert
Goede wisselwerking tussen gemeentebestuur en bedrijfsleven

...onderneemt
De stap naar het zelfstandig ondernemerschap wagen

...begeleidt
Merendeel bedrijfsoverdrachten slecht voorbereid

...informeert
Contacta weer tot de nok toe gevuld

...viert
5 jaar de Ondernemer

...innoveert
Gemak dient de mens en wordt gewaardeerd

...initiëert
Personeelswissel bij Syntens

....zorgt
Seminar "Met zorg ondernemen"

...presenteert
De Contacta in de Zeelandhallen

...stelt
Inhaalverbod op de Zeeuwse hoofdwegen

...werkt
Deelnemende bedrijven presenteren prima gamma

...onderscheidt
Paviljoen Schouwen-Duiveland groter dan vorig jaar

...promoot
Zeeuws-Vlaamse eenheid

...automatiseert
ICT Plein op de Contacta 2005

...overhandigt
Kwaliteitsprijs voor Dim van Dijke.

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vestigt
Contacta en Ondernemers Contact Goes

...beschouwt
Zeeuwse bedrijfsleven presenteert MVO Blikopener Manifest

...staat
Deelnemers Contacta 2005

...werpt
Instroomprobleem in de procesindustrie

...spreekt
In 't kort

...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...opent
Indrukwekkende speech bij opening academisch jaar

...confronteert
Infobijeenkomst Business On Stage

...veilt
Junior Kamer Walcheren organiseert de JKW-veiling

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...beweegt
Traditionele rolverdeling in de bouw op de schop?

...ontwikkelt
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers hoog

...creëert
Nieuwe generatie Zeeuwse kunstenaars

...bezoekt
Als ondernemer terug op de Contacta