In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005
File not found.

Samenwerking diverse auto- en aanverwante bedrijven
Primeur van Automotiveplein op de Contacta

De Contacta beleeft dit jaar de primeur van een groot Automotive plein. Een aantal gerenommeerde Zeeuwse auto- en aanverwante bedrijven zal zich aan het publiek presenteren. Op initiatief van ZuidWest lease (de grootste onafhankelijke leasemaatschappij van Zeeland) is er een samenwerking ontstaan tussen diverse autogerelateerde ondernemingen.De deelnemende autobedrijven zijn AutoTeam (Opel- en Chevrolet dealer), Automobielbedrijf Van Oeveren-Vervaet (Mercedes dealer), en Autobedrijf Van Strien (VW en Audi dealer). Deze autobedrijven zullen hun nieuwste modellen of uitvoeringen tentoonstellen. De volgende aanverwante autobedrijven nemen deel aan het Automotiveplein: Autofit Goes (specialist op het gebied van auto-elektronica en black box systemen), Trime-Line (lakbeschermende folie, autoreclame, ruitentinten), ProTech Zeeland (lakbescherming), AutoschadeTeam Baarends (autoschade en autoaanpassingen) en Luijten VVZ (o.a. autolakken en vloersystemen).
Met deze verscheidenheid aan bedrijven die allemaal zeer nadrukkelijk aanwezig zijn in de autobranche zal er een gevarieerd plein worden gecreëerd waarop veel te zien en te doen zal zijn. Door de samenwerking op een groot open plein is het mogelijk dat de verschillende bedrijven samen hun producten tentoonstellen in een goede sfeer en juiste ambiance. De inrichting en aankleding van het plein worden verzorgd door hoveniersbedrijf TuinTotaal. Resstaurant De Stadsschuur draagt zorg voor de catering op het Automotiveplein.

Contacten
„Sommige deelnemende bedrijven van ons hebben in het verleden eveneens aan de Contacta meegedaan, maar met losse stands. Een leuke presentatie valt echter niet mee als je dat allemaal alleen moet doen.
We hadden in de autobranche al eens gesproken om iets gezamenlijks te organiseren. Daar was echter nooit iets van gekomen. Omdat iemand toch de kar moet trekken heb ik uiteindelijk het initiatief genomen voor het organiseren van een Automotiveplein op de Contacta. De deelnemers zijn niet alleen autobedrijven, maar juist ook auto-aanverwante bedrijven. Anders wordt het puur een autoshow. Automotive is natuurlijk veel breder en betreft de hele sector, variërend van blackbox-systemen tot lakbescherming.
Wij hebben goede contacten met automotivebedrijven in heel Zuidwestest Nederland. Als autoleasebedrijf werken we bijvoorbeeld veel samen met autoschadeherstelbedrijven en poetsbedrijven. De contacten waren dus snel gelegd. Vanwege de beperkte ruimte in de Zeelandhallen hebben we helaas niet de beschikking overeen grotere plaats. Anders zouden er nog meer bedrijven hebben meegedaan. Hopelijk wordt het Automotiveplein in de toekomst, in de vernieuwde Zeelandhallen, nog grootser van opzet", aldus initiatiefnemer Bert Flipse die directeur is van ZuidWest Lease.
Het autoleasebedrijf, met het hoofdkantoor in Goes heeft tevens een nevenvestiging in Roosendaal.

Initiatiefnemer Bert Flipse: „De deelnemende bedrijven presenteren een prima gamma om de verbeterde economie weer aan te kunnen.

Mobiliteitsbehoefte
„Wij hebben goede contacten met automotivebedrijven in heel Zuidwest Nederland en we zijn de grootste onafhankelijke leasemaatschappij in dit gebied. Wij leveren alle merken en types op het gebied van personenauto's en bedrijfswagens tot 3500 kilo. Onder de landelijke spelers zijn we een kleinere leasemaatschappij. We kiezen er bewust voor om regionaal zaken te doen. We kunnen flexibel en snel inspelen op de mobiliteitsbehoefte van de klant. Als een klant per direct extra vervoer nodig heeft wegens uitbreiding van de werkzaamheden of een nieuwe order, kunnen we snel en efficiënt auto's inzetten", legt de 36-jarige Flipse uit. Zijn bedrijf heeft voor shortlease (korter dan een jaar) de afdeling ZuidWest rent. Tot de activiteiten van deze afdeling hoort bijvoorbeeld naast korte termijn verhuur ook het inhuren van een auto met chauffeur. „Ondanks de recessie zijn we doorgegroeid. Door een flexibele en klantgerichte instelling hebben we weinig of geen last van de economische recessie gehad. Wij bieden toegevoegde waarde doordat we niet alleen bron van financiering zijn, maar ook wagenparkbeheer verrichten. Gelukkig is de markt in de hele autobranche weer aan het aantrekken. Je ziet een tendens naar boven, die hard nodig is om de afgelopen tijd weer enigszins goed te maken.
Op de Contacta demonstreren de deelnemende bedrijven een prima gamma om de verbeterde economie weer aan te kunnen. Bij Van Overen-Vervaet kan men bijvoorbeeld terecht voor de nieuwe Mercedes M, en B, bij Autobedrijf Van Strien onder andere voor de nieuwe VW Passat Station en de Audi A6 en bij AutoTeam voor de nieuwe Zavira en de nieuwe Chevrolet Nubira. Ook de autogerelateerde bedrijven zullen zich uitstekend presenteren op de Contacta. Zo vinden er doorlopend demonstraties plaats van de nieuwste technieken, apparatuur en elektronica", aldus automotive-coördinator Bert Flipse.


...organiseert
Goede wisselwerking tussen gemeentebestuur en bedrijfsleven

...onderneemt
De stap naar het zelfstandig ondernemerschap wagen

...begeleidt
Merendeel bedrijfsoverdrachten slecht voorbereid

...informeert
Contacta weer tot de nok toe gevuld

...viert
5 jaar de Ondernemer

...innoveert
Gemak dient de mens en wordt gewaardeerd

...initiëert
Personeelswissel bij Syntens

....zorgt
Seminar "Met zorg ondernemen"

...presenteert
De Contacta in de Zeelandhallen

...stelt
Inhaalverbod op de Zeeuwse hoofdwegen

...werkt
Deelnemende bedrijven presenteren prima gamma

...onderscheidt
Paviljoen Schouwen-Duiveland groter dan vorig jaar

...promoot
Zeeuws-Vlaamse eenheid

...automatiseert
ICT Plein op de Contacta 2005

...overhandigt
Kwaliteitsprijs voor Dim van Dijke.

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vestigt
Contacta en Ondernemers Contact Goes

...beschouwt
Zeeuwse bedrijfsleven presenteert MVO Blikopener Manifest

...staat
Deelnemers Contacta 2005

...werpt
Instroomprobleem in de procesindustrie

...spreekt
In 't kort

...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...opent
Indrukwekkende speech bij opening academisch jaar

...confronteert
Infobijeenkomst Business On Stage

...veilt
Junior Kamer Walcheren organiseert de JKW-veiling

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...beweegt
Traditionele rolverdeling in de bouw op de schop?

...ontwikkelt
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers hoog

...creëert
Nieuwe generatie Zeeuwse kunstenaars

...bezoekt
Als ondernemer terug op de Contacta