In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005
File not found.

ICT Plein is nieuw op de Contacta
Automatiseringsbedrijven profileren zich

Eén van de hoofdthema's van de Contacta 2005 is Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Het ICT plein is nieuw op de Contacta. De Zeeuwse Vereniging van ICT Ondernemers (ZVIO) laat op dit plein zien dat er in Zeeland enorm veel ICT kennis aanwezig is. De vereniging ziet Zeeland als een ICT kenniscentrum en heeft als doel de samenwerking van de hier gevestigde automatiseringsbedrijven en regionale kennisinstellingen te verbeteren.


Secretaris Jean-Marc Dagevos van de ZVIO: „De ontwikkeling van ICT is ondanks een terugslag gewoon doorgegaan."

Naast de stands van de aangesloten bedrijven en kennisinstellingen, zal er op het plein een ICT theater zijn waar doorlopend workshops en seminars bijgewoond kunnen worden. Op dinsdagavond staat de Second Tuesday ingepland (de maandelijkse bijeenkomst van de vereniging) en op woensdagavond de kick-off van de oprichting van de ZVIM wat gelijk staat aan Zeeuwse Vereniging van ICT managers. Het ICT plein is de ontmoetingsplaats voor iedereen die in de regio Zuidwest met ICT te maken heeft.

Disciplines
„Alle ICT-disciplines staan op de Contacta. Bijvoorbeeld netwerken en telecommunicatie met onder andere presentaties van bellen over internet (voip). Verder zijn er ook disciplines als kantoorautomatisering, documentbeheer, contentmanagement en internet- en intranettechnologie. Ook de zichtbare techniek (hardware) wordt getoond. Zo zijn er bijvoorbeeld plotters (grote printers) te zien. Het is voor de bezoekers interessant om naar het ICT plein te komen. Het wordt een leuk aangekleed plein met uitgebreide catering", aldus secretaris Jean-Marc Dagevos van de ZVIO die in het dagelijks leven het bedrijf PreSoft Information Systems leidt. Het bestuur van de ZVIO wordt verder gevormd door voorzitter Jeroen Stephan (I-Buildings), penningmeester Corné van Eekelen (Comaxs), Ad Franse (Adfranse Automatisering) en Eric Baert (Merzaan).

Breedband
De secretaris legt uit dat Zeeland gelukkig beschikt over een grote breedbanddichtheid. „Steeds meer diensten worden aangeboden via internet, bijvoorbeeld online bankieren, centraal relatiebeheer, centraal boekhouden en bellen via internet (voip). Het voordeel van bijvoorbeeld online boekhouden is dat accountants hun klanten sneller van advies kunnen voorzien en bijvoorbeeld sneller de jaarrekening kunnen opmaken. Ook de prijzen van computers zijn de laatste jaren flink gedaald. Daardoor wordt het gemakkelijker om zaken te automatiseren.

Bestuursleden J-M Dagevos, Ad Franse en Eric Baert (v.l.n.r.) van de ZVIO.

ICT is de laatste jaren in realistischer vaarwater terecht gekomen. De grote hype is voorbij. Technisch kon er destijds ook al veel, maar de gebruikers waren nog niet overtuigd van de functionaliteit van internet. Internet moest eerst aansluiting vinden bij de eindgebruiker. Het vertrouwen van de consument moest gewonnen geworden om bij een online winkel (webshop) te bestellen. Technisch waren die webshops wel in orde, maar door het geringe vertrouwen van de klant bleven er niet veel meer over. Langzamerhand neemt het vertrouwen van de klant in webshops toe. 40 Procent van de omzet van Neckermann bijvoorbeeld komt vandaag de dag tot stand via online verkoop. ICT heeft een terugslag gehad, maar de ontwikkeling ervan is gewoon doorgegaan. Bepaalde bedrijven benutten de kansen. Een ander goed voorbeeld is de Rabobank die wereldwijd uitgegroeid is tot dé internetbankier. In Zeeland worden internetkansen ook benut door bedrijven zoals Weststrate Verpakkingen en PWG Bedrijfsveilige Kleding."

De ZVIO houdt overigens het hele jaar door presentaties en workshops. Zo is er op dinsdag 8 november een ICT Event in Motel Goes. Er wordt onder andere ingegaan op tracking en tracing (traceren van producten via internet), online betalingsprogramma's en privacybescherming.

Meer informatie
Internet: www.zvio.nl

Deelnemers ICT-Plein

 • Adfranse Automatisering B.V.
 • Comaxs
 • Hogeschool Zeeland
 • Ibuildings
 • Merzaan
 • PreSoft Information Systems
 • ROC Zeeland
 • ROC Westerschelde
 • Samuel van Daalen Automatisering
 • SBeffect
 • Syntens
 • Telcom ICT Systems
 • Top Systems
 • UnitIT Solutions B.V.
 • PreSoft Information Systems


...organiseert
Goede wisselwerking tussen gemeentebestuur en bedrijfsleven

...onderneemt
De stap naar het zelfstandig ondernemerschap wagen

...begeleidt
Merendeel bedrijfsoverdrachten slecht voorbereid

...informeert
Contacta weer tot de nok toe gevuld

...viert
5 jaar de Ondernemer

...innoveert
Gemak dient de mens en wordt gewaardeerd

...initiëert
Personeelswissel bij Syntens

....zorgt
Seminar "Met zorg ondernemen"

...presenteert
De Contacta in de Zeelandhallen

...stelt
Inhaalverbod op de Zeeuwse hoofdwegen

...werkt
Deelnemende bedrijven presenteren prima gamma

...onderscheidt
Paviljoen Schouwen-Duiveland groter dan vorig jaar

...promoot
Zeeuws-Vlaamse eenheid

...automatiseert
ICT Plein op de Contacta 2005

...overhandigt
Kwaliteitsprijs voor Dim van Dijke.

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vestigt
Contacta en Ondernemers Contact Goes

...beschouwt
Zeeuwse bedrijfsleven presenteert MVO Blikopener Manifest

...staat
Deelnemers Contacta 2005

...werpt
Instroomprobleem in de procesindustrie

...spreekt
In 't kort

...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...opent
Indrukwekkende speech bij opening academisch jaar

...confronteert
Infobijeenkomst Business On Stage

...veilt
Junior Kamer Walcheren organiseert de JKW-veiling

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...beweegt
Traditionele rolverdeling in de bouw op de schop?

...ontwikkelt
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers hoog

...creëert
Nieuwe generatie Zeeuwse kunstenaars

...bezoekt
Als ondernemer terug op de Contacta