In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2005
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
ZVIO
1e Zeeuwse ICT EVENT succesvol

Op dinsdag 8 november was het dan zover: het eerste ICT Event in Zeeland. Maar liefst 200 Zeeuwse deelnemers lieten zich bijpraten over de ICT mogelijkheden van vandaag, morgen en in de nabije toekomst. De commissaris van de Koningin, de heer W.T. van Gelder opende het evenement waarna advocaat Spong door middel van een prachtige metafoor de mogelijkheden en gevaren van de voortschrijdende ict-technologie op zeer pakkende wijze wist te verwoorden.

Spong, strafpleiter met criminaliteit als specialiteit, gaf de Zeeuwse ict'ers aan dat in de wereld van criminaliteit de innovaties op ict-gebied op de voet gevolgd worden. Vaak zijn het de criminelen zelf die door hun creativiteit de bedenker zijn van allerlei nieuwe middelen om de politie en recherche slimmer af te zijn. Zo zijn met name kinderporno, drugsorganisaties en terroristen zeer innovatief waar het ict betreft.

Cybercrime
Bij de recherche werken tegenwoordig speciaal opgeleide digitale rechercheurs en ook het Nederlands Forensisch Instituut heeft specialisten in dienst voor computeronderzoek. Tijdens huiszoekingen wordt dan ook direct naar de harde schijf gezocht, die tot op de laatste 'draad' wordt uitgeplozen. 'De opgeslagen gegevens zijn betrouwbaar en waardevol bewijsmateriaal en vele moorden, bankovervallen en drugstransporten zijn hiermee al opgelost' aldus Spong. Maar ook door de toenemende mate van het gebruik van de mobiele telefoons worden vele terroristische aanslagen ontmanteld. Want wie denkt dat hij door mobiel te bellen onvindbaar is, heeft het goed mis. De mobiele telefoon is namelijk dé perfecte locatieverrader. Tot op de meter nauwkeurig kan via de zendmasten ieder gesprek getraceerd worden.

Vervolging op grond van betrokkenheid
Inmiddels is er binnen de Europese Unie een verdrag waarin strafbaarstelling van computergerelateerde zaken zoals bijvoorbeeld hacking zijn vastgelegd. Ook wordt hard gewerkt aan een regeling die aangeeft hoe lang digitale informatie bewaard dient te blijven. Niet alleen de pleger van het misdrijf is strafbaar, maar ook de ontwikkelaar van de programmatuur blijft niet buiten schot. En daarin schuilt hem nu juist het gevaar voor de ict-ondernemer. Onbedoeld en onwetend kan hij betrokken raken bij een misdrijf. 'Kijk dus goed uit met wie je in zee gaat en neem niet klakkeloos een opdracht aan waarvoor veel geld geboden wordt' was dan ook het advies van Spong aan de Zeeuwse ict'ers'.

Samenwerken leidt tot innovatie
Met de inleidingen van Van Gelder en Spong werd het startschot gegeven voor de diverse parallelsessies over ICT vandaag, morgen en in de nabije toekomst. Het wemelde in Hotel Goes van ict-geïnteresseerden. Verbindingen leggen, samenwerken en openheid waren deze middag de sleutelwoorden en volgens de sprekers de basisingrediënten voor het verkrijgen van een innovatief klimaat. En tijdens dit event zijn er heel wat verbindingen gelegd en werd er heel wat genetwerkt. Het innovatieve klimaat op ict-gebied is door dit 1e Zeeuwse ICT-Event zeker aangewakkerd!

De aangesloten leden zijn:
Adfranse Automatisering Butler Systems CeeBee IT Comaxs Software Solutions EDPNet Flexisoft Frisbee Hogeschool Zeeland Ibuildings.nl Koole Controls Merzaan Nedbase ICT PreSoft Information Systems ROC Westerschelde ROC Zeeland Samuël van Daalen Automatisering SB Effect BV Solva Spruit IT Syntens Telcom ICT Systems TiDi Graphics Top Systems B.V. UnitIT Solutions B.V. WIT Webdesign & ICT Consultants

Kennispartners:
* Hogeschool Zeeland * Syntens * ROC Westerschelde * ROC Zeeland

Dit project is gefinancierd met steun van het Europees fonds voor regionale ontwikkeling van de Europese Commissie en de Provincie Zeeland. + bijbehorende logo's (Provincie Zeeland & EU-logo)

Secretariaat ZVIO Postbus 470 4460 AW Goes www.zvio.nl

SECOND THUEDAY Second Tuesday is de maandelijkse bijeenkomst van de ZVIO en ICT managers.

Volgende bijeenkomst dinsdag 10 januari 2006 Nieuwjaarsbijeenkomst Locatie: Motel Goes, Anthony Fokkerweg Aanvang: 19.00 uur

De ZVIO (Zeeuwse Vereniging voor ICT-Ondernemers) is een netwerk van ICT-aanbieders met nadrukkelijk aandacht voor kwaliteitszorg van ICT-projecten. De vereniging organiseert daarnaast netwerkbijeenkomsten en bevordert de onderlinge samenwerking tussen de aangesloten leden.


...interviewt
'Geld is belangrijk, het geeft vrijheid'

...verzorgt
Eigen adviesbureau op gebied van arbo, milieu en veiligheid

...innoveert
Kenniscirculatie om de economie te versterken

...verbetert
Bedrijfsleven heeft verlanglijstje voor politiek

...begroot
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan kvk

...bespaart
Handleiding voor toerisme bespaart tijd

...viert
Toost op 2006

....anticipeert
Colleges voor het Zeeuwse bedrijfsleven

...nomineert
Project Tholen genomineerd

...veilt
Beste score voor zorg­boerderijen op veiling JK Walcheren

...vertrouwt
MKB ondernemingen zijn de motor van Zeeland

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...regelt
Bent u al klaar voor de komst van de levensloop­regeling?

...herstart
Succesvolle herstart in de techniek

...spreekt
In 't kort

...verandert
Bijtelling privégebruik auto geregeld via de loonbelasting

...noteert
Wijzigingen in de vennootschaps­belasting

...verkrijgt
Uw bedrijf overdracht vrij van schenkingsrecht en successierecht?

...onderneemt
Eerlijk en transparant ondernemen

...presenteert
Burgemeester Sala steelt de show op BOS 2005

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wint
Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen is energieke club

...revitaliseert
Vlissingse Bedrijven Club is doelgericht