In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2006
File not found.

In 2008 ploffen bureaucratische organisaties uit elkaar

In het koetshuis van het "Gouden Eeuwse" landgoed van Cor van Zadelhoff te Breukelen hebben leidinggevenden en ondernemers op 4 oktober met bijzondere sprekers gebrainstormd over de toekomst. De voor de derde keer door sprekersbureau de TeeuwenGroep uit Dongen georganiseerde bijeenkomst "Outlook 2007" was wederom een groot succes. Mark Eyskens, René Boender, Peter Delahay en dagvoorzitter Susan Smit verbaasden en verrasten de aanwezigen. De denkwijze van Mark Eyskens en René Boender is reeds uitvoerig aan de orde geweest in het vorige nummer van de Ondernemer. Daarom zal nu worden ingegaan op het gedachtegoed van Susan Smit en Peter Delahay.


Susan Smit.

Susan Smit begon met een inleiding over haar boek "Wijze Vrouwen". Mensen die nooit risico's nemen, leven ironisch genoeg altijd met de angst dat er iets mis zou kunnen gaan. Ze zijn op zoek naar veiligheid, maar het gevolg is juist het omgekeerde: een permanent gevoel van onveiligheid. Dingen uitproberen en uitdagingen aangaan, geeft uiteindelijk een gevoel van veiligheid, omdat je gaandeweg ontdekt dat je alles aan kunt, ook mislukking, afwijzing en teleurstelling.Hierna was het woord aan Peter Delahay. Door Business Class werd Peter Delahay een van de grootste denkers van deze tijd genoemd en hij baarde vooral opzien toen hij in 1981 de val van de Berlijnse Muur voorspelde. Vanaf 2008 ziet Delahay de ineenstorting van grote bureaucratische organisaties als ministeries, scholen, ziekenhuizen en bepaalde grote bedrijven. Deze kolchozen van de 21ste eeuw missen steeds meer de energie om mensen, die met hart en ziel willen werken, een zinvol levensdoel te geven. De emancipatie van de 21ste eeuwse mens zal zo krachtig worden dat ze zich niet meer neerleggen bij het juk van de bureaucratische heersers. De voortekenen zijn er. Startschot was de val van de Berlijnse Muur, die in feite een ineenstorting was van het bureaucratische Sovjet systeem. In het Midden-Oosten zien we een implosie van dictatoriale regimes. Doodvermoeide grote USA autobedrijven verliezen het van de dynamische Aziatische autoindustrie. De toekomst is aan ondernemers die creatieve pioniers zijn. In een tijd waarin de prijs-kwaliteit verhouding van producten en diensten steeds meer hetzelfde is gaat het om passie en toewijding van de ondernemer en zijn medewerkers. Voorbeelden van inspirerende organisaties zijn Google, ASML en Apple. Aandelen beleggers moeten vooral letten op de vitaliteit van een bedrijf dat drijft op enthousiasme en spirit van directie en medewerkers.


Peter Delahay.

Tijdens het talking dinner werd nog lang nagepraat over de presentatie van Peter Delahay. Math Teeuwen, direkteur van sprekersbureau de TeeuwenGroep, had op deze middag duidelijk zijn doel bereikt: mensen van perspectief te laten veranderen. "Wij brengen continu nieuwe concepten rond sprekers:Ik wil geen dozen schuiver zijn. Mijn lol in schrijven gebruik ik om steeds in te spelen op de tijdgeest middels nieuwe concepten".

...kiest
De Betho winnaar OCG-Trofee Goes

...ondersteunt
Toegevoegde waarde voor de logistiek

...beschermt
Octrooi-informatie opent ogen ondernemer

...organiseert
Workshops succesvol innoveren

...verzilvert
Nog innovatievouchers voor MKB-ers beschikbaar

...bezoekt
Startersdag op zaterdag 4 november in Hotel Goes

...oordeelt
Administratie wordt te vaak als bijzaak gezien

....combineert
Eigen zaak naast loondienst neemt toe

...plaatst
Personeelsadvertentie, werving én selectie in één moeite door

...ontmoet
Groeiende belangstelling van buiten Zeeland

...pioniert
'Laat zoveel mogelijk je eigen gezicht zien'

...start
'Ondernemingsplan is basis voor je bedrijf'

...spreekt
Minister-president Jan Peter Balkenende te gast

...voorspelt
In 2008 ploffen bureaucratische organisaties uit elkaar

...ontwikkelt
Veel dynamiek in de kanaalzone

Zeeland Seaports special

Zeeland Seaports: samenwerking erg belangrijk
ZPPC wil meer bestuurlijke steun voor havens Zeeland
'Zonder WCT worden we een niets-haven'
Superjachten voor the rich and famous
Zeeland als logistiek en maritiem kenniscentrum
Bedrijventerrein Sloepoort ontlast haven en kernen
Gerrit Duijnkerke
Iris Smithuis
Jappe Mulder
Rudy Koole
Petra Herreboudt
Marijke Dingemanse
Roep om technisch geschoold personeel

...lacht
Nacht der Narren in Terneuzen

Sports Utitlity Vehicle revealed

SUV's Populair maar ook verguisd
Frank van Doorn: "Ik kies in extremen."
Sander van Houten: "Ik vind die Tucson wel stoer..."
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Hummer
Hyundai
Jeep
Kia
Mercedes-Benz
Mitsubishi
Nissan
Opel
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rapporteert
Vastgoedmarkten zijn weer in beweging

...wil inzicht krijgen
NVM BOG presenteert marktonderzoek onder winkeliers in zestig gemeenten