In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2007
File not found.

Pleidooi voor Maintenance Valley op Kerstlunch OCG

Tijdens de traditionele Kerstlunch van het Ondernemers Contact Goes (OCG) hield gastspreker burgemeester Marcel Fränzel van Woensdrecht een pleidooi voor Maintenance Valley. In dit concept groeit Woensdrecht uit tot de Nederlandse gemeente bij uitstek voor vliegtuigonderhoud. Voorzitter mr. Manfred Zurhorst van het OCG blikte in zijn openingswoorden vanaf 'het altaar' tevreden in de sfeervolle monumentale Grote Kerk.Met een opkomst van tweehonderd gasten gedijt deze netwerkbijeenkomst uitstekend. Behalve voor gastspreker Fränzel (D66) was er ook een bijzonder welkom voor de representanten van het college van B & W van de gemeente Goes: burgemeester Dick van der Zaag (CDA) en de wethouders Sophie van 't Westeinde (VVD) en Rinus Dieleman (CDA). ,,Dames en heren: het gaat goed in Nederland, best in Zeeland en uitstekend in Goes. De ingezette economische groei zet door en 2006 wordt met succes afgesloten.Het vertrouwen is nog nooit zo hoog geweest. Negentig procent van de Zeeuwse ondernemers maakt winst, tegenover een landelijk percentage van 87 procent. De investeringen stijgen en het aantal arbeidsplaatsen groeit. Toch zijn er ook zorgen. De beroepsbevolking daalt sneller dan het aantal banen stijgt. Bovendien zal een meer links georiënteerd kabinet, minder goed voor het bedrijfsleven zijn", aldus Zurhorst. Goes staat al jaren in Elseviers top drie van meest vitale gemeenten, met name door goede voorzieningen en een florerend bedrijfsleven. ,,Ook op kantorengebied scoort Goes prima.


Voorzitter Manfred Zurhorst tijdens zijn openingswoorden.

Op het Stationspark bijvoorbeeld is het ene na het andere gebouw uit de grond gerezen. Het enige wat daar nog gemist wordt, is een broodjes- of lunchzaak. Als iemand zich geroepen voelt..." Manfred Zurhorst memoreerde het feit dat het ledenbestand van het OCG in een jaar tijd met bijna dertig zielen is toegenomen. ,,Het is een vriendenclub waar alle ondernemers zich thuisvoelen.


Burgemeester Marcel Fränzel van Woensdrecht was gastspreker bij de Kerstlunch 2006.

Mede dankzij een door het OCG gehouden steekproef onder de leden, met een opkomst waar Maurice de Hond jaloers op kan zijn, merken we dat het goed gaat met het bedrijfsleven in Goes. Kunnen we daarom achteroverleunen? Nee, natuurlijk niet." Vervolgens stelde Zurhorst dat de komst van Maintenance Valley ook een behoorlijke positieve impuls kan zijn voor Zeeland. ,,Daarover zal Marcel Fränzel straks meer kunnen vertellen.


Helaas is de burgemeester onlangs in het nieuws geweest vanwege een verschrikkelijke zaak in zijn gemeente. De 8-jarige Jesse Dingemans is op school in Hoogerheide vermoord. Alle ontwikkelingen in de gemeente Woensdrecht zijn door deze tragische gebeurtenis overschaduwd. Vorig jaar hield bisschop Muskens tijdens de Kerstlunch van het OCG een toespraak over ethisch ondernemen. Een samenleving met wederzijds respect voor elkaar begint met ethisch opvoeden."
Zurhorst gaf aansluitend het woord aan de burgemeester van Woensdrecht, in het kader van Maintenance Valley. ,,Het is een innovatief concept dat voor de BV Nederland, in het bijzonder Zuid-West-Nederland, grote kansen biedt. Maintenance Valley is ook goed voor de werkgelegenheid in Zeeland. De komst van de Joint Strike Fighter (JSF) is niet de enige voorwaarde, maar het betekent wel een extra kans om Maintenance Valley te realiseren", aldus Fränzel.De burgervader maakte een onderscheid tussen Maintenance Valley 'smal' en 'breed'. Bij het eerste wordt gedoeld op een cluster van bedrijven en instellingen in hoogwaardig industrieel onderhoud: militaire luchtvaart, toekomstig Europees JSF onderhoud. Bij Maintenance Valley 'breed' wordt ingezet op hoogwaardig kapitaalintensief industrieel onderhoud(cross-sectoraal): procesindustrie, energiesector, maritieme industrie, logistiek. Fränzel legde uit dat in het ministeriële beleidsplan 'Pieken in de Delta', waar ingezet wordt op de economisch sterkste sectoren, speciale aandacht uitgaat naar Maintenance Valley. ,,Het gaat om innovatie in zijn samenhang.
1 + 1 = 3. Maintenance Valley is meer dan sleutelen alleen.De doelstelling van Maintenance Valley is om Nederland verder te ontwikkelen als erkende wereldspeler op het gebied van MRO, onderhoudsconcepten, logistieke concepten, kennisuitwisseling en opleidingen, startend vanuit de luchtvaart. De ambitie is om Nederland te ontwikkelen tot een centrum van wereldklasse op het gebied van onderhoud (maintenance) met JSF onderhoud over tien jaar en verdubbeling van het wereldmarktaandeel in zeven jaar."


Na het officiële gedeelte lieten de aanwezigen zich de lekkernijen van restaurant De Stadsschuur prima smaken. Tegelijkertijd met het verorberen van hertenkalf met een jus van akkerzwammen, werd lekker bijgekletst en genetwerkt.


...leeft
Leven wordt zoveel leuker als je probeert je grenzen te verleggen

...studeert
Marketing via creativiteit

...bepleit
Pleidooi voor Maintenance Valley op Kerstlunch OCG

...proeft
Het lijkt op vlees, het smaakt naar vlees en het is plantaardig

...leert
Syntens en ABAB starten met vijf leren-van-elkaar
-kringen

...groeit
Groei Zeeuwse economie zet flink door

...keurt
Hulst krijgt Ster voor Veilig Ondernemen

....zorgt
Zorgen voor het milieu

...vertegenwoordigt
Oog voor de maatschappij

...snoept
De gezonde zoete oplossing

...verpakt
Een lekkere frisrode kleur

...introduceert
Samen-werken en zelf-verantwoordelijk leren

...kweekt
Praktijk en opleiding sluiten op elkaar aan

...kiest
De ondernemer heeft de sleutel voor de toekomst

...verft
Erfgoed in kleur

...bepaalt
Bijzondere stoffeerders van het landschap

...fokt
Wij gaan voor de absolute top!

...verandert
Plezier in het ondernemerschap

...wenst

...praat
Zorg om boer en tuinder in Zeeland

...vormt
Sterke economie met een veilig bedrijfsleven

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...profileert
Kansen voor Zeeland als zakenmarkt

...investeert
Investeren vanuit overtuiging

...innoveert
Duurzame innovatie wint terrein