In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007
File not found.

















pas begonnen
Motorrijden wint terrein

Naam: Peter Vermeulen (41)
Woonplaats: Hulst
Bedrijf: 4 Bikers, motorrijden van A tot Z
Begonnen: eind 2006
Meevaller: verkoop fraaie Hyosung Aquila sportcruisers
Tegenvaller: lange wachttijden bij het CBR waardoor effect spoedopleidingen minder is.

Peter Vermeulen is al twee decennia een fervent motorrijder, maar hij wil er nu ook zijn brood mee verdienen.
Sinds eind vorig jaar is hij '4 Bikers' aan het opstarten: medio mei opent hij officieel zijn eigen motorzaak aan de Aziëweg 19 a in Hulst.

door Henk van de Voorde


Peter Vermeulen: ,,Een motorrijder moet constant met veiligheid bezig zijn." Foto: Input Output

De nieuwe zaak sluit naadloos aan op Peter's Verkeersschool die enkele jaren geleden al het levenslicht zag in Perkpolder. Vanuit deze landelijke plaats worden alleen nog praktijktrainingen (motorvoertuigbeheersing) gegeven. De theorielessen verhuizen naar een leslokaal in het bedrijfspand te Hulst. Naast motoropleidingen staat 4 Bikers voor verkoop van motorfietsen en bijbehorende accessoires, motorreizen en - verzekeringen/financieringen. Daarbij heeft men ook de beschikking over een webshop. Terwijl Peter zich voornamelijk bezighoudt met het lesgeven, leidt zijn vrouw Catharina de winkel: verkoop van kleding, helmen, en dergelijke. Peter Vermeulen prijst zich gelukkig met het dealerschap voor Zeeland en Brabant van het Zuid-Koreaanse merk Hyosung. ,, De motorfietsen worden in mijn bedrijf opgebouwd via de onderdelen die overzee in containers worden aangeleverd.

prijskwaliteitsverhouding
De prijskwaliteitsverhouding is uitstekend. Voor 4.500 euro kan men hier terecht voor een nieuwe 650 cc motor met 78 pk. Motorrijden is een grote hobby van mij. Ik ben zelf een motorrijder in hart en nieren. Het geeft mij een gevoel van ontspanning, van vrijheid. Je kan van de omgeving alles proeven, alles ruiken. Het rijden op een motor zorgt voor een heel andere dimensie dan autorijden. De belangstelling voor motorrijden is groeiende, met name in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar, waaronder ook veel vrouwen. Motorrijden heeft een tijd in een dip gezeten, maar mede door file- en parkeerproblemen zit deze 'tak van sport' weer in de lift", aldus de 41-jarige Peter Vermeulen. Moet ondanks de lofzang op het motorrijden niet even pas op de plaats gemaakt worden. Het is toch ook een relatief gevaarlijke bezigheid? ,,De snelheden liggen aan de persoon. Deze draait toch zelf het gas open. Natuurlijk ben je kwetsbaarder op een motor. De kans op een ongeval is 15 keer groter dan met een auto. De rode draad voor een motorrijder is de positie op de weg: zien en gezien worden, in combinatie met de snelheidskeuze. De remweg neemt kwadratisch toe met de snelheid. Bij 50 kilometer per uur is je stopafstand 25 meter, bij 100 kilometer al gauw 80 meter. Het is belangrijk om eerder gezien te worden door een tegenligger en voor jezelf vluchtroutes te creëren. Hoewel ik zelf zeker geen heilig boontje ben, is mijn advies: hou je aan de snelheid. Een sociale gedragsvorm die zeker binnen de bebouwde kom van groot belang is.

motorreizenprogramma
Als motorrijder moet je constant bezig zijn met veiligheid, te meer omdat je nu eenmaal niet beschikt over airbags en kreukelzones. Afstand bewaren ten opzichte van het overig verkeer is de 'toverspreuk' in het motorrijden." Peter Vermeulen is als zelfstandig ondernemer aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijtuigen Vereniging (KNMV). De vereniging staat voor kwaliteitswaarborging, zowel bij het behalen van het motorexamen als bij de vervolgopleidingen. Daarbij worden mensen met een eigen motorfiets verder bekwaamd op het gebied van bijvoorbeeld bochtentechniek. In het motorreizenprogramma wordt onder andere aandacht besteed aan bergtrainingen. Deze driedaagse motorreizen voeren naar landen als Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Vermeulen rijdt er op de motor achteraan. Als ondernemer, maar ook als liefhebber.

Meer informatie:
Internet: www.4bikers.nl


...begint
Motorrijden wint terrein

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...schrijft
Nieuw vakblad voor scheepsbouw

...innoveert
Zeeuwse ondernemers in MKB Innovatie Top 100

...wint
Innovatief sleepsysteem wint MKB Top 100

...kiest
'Begin op tijd met Bedrijfsoverdracht'

....presenteert
Ondernemersdebat over bedrijfsoverdracht

...verkoopt
Gratis themadag Bedrijfsoverdracht op 22 mei in Goes

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...neemt initiatief
Borgen van kennis bittere noodzaak

...eist
Transparante arbeidsmarkt vereist

...leert
Praktijk is beste leerschool

...in techniek
Imago techniek opvijzelen

...overschrijdt grenzen
Internationale handel in de lift

...pakt problemen aan
Geslaagde kick-off CWI

...valt op
Arbeidscommunicatie, de kunst van het opvallen

...begeleidt
Technisch personeel headhunten

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...rijdt
zakelijk onderweg

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vist
Oosterscheldekreeft is echte delicatesse

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...neemt af schijt
Ludiek afscheid op Haringparty 2007

...kijkt
De stand van zaken...

...werkt samen
Ondernemer en Zeelandhallen gaan door met Contacta