In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007
File not found.

techniek
Imago techniek opvijzelen

In alle lagen van het bedrijf beschikt de Koninklijke Hollestelle Groep - bestaande uit de werkmaatschappijen Hollestelle Handel, -Konstruktie, -Kranentechniek en -Keurinstituut - over technisch gekwalificeerde vakmensen. ,,We hebben zowel mensen die lbo- als mbo - en hbo geschoold zijn. De diversiteit aan achtergronden is interessant. Gezamenlijk zetten we onze technisch hoogwaardige producten neer", zegt Danny Hollestelle (31), die de zesde generatie van het uit 1874 stammende familiebedrijf representeert.

door Henk van de Voorde


Laswerkzaamheden op de vestiging in Goes, directeur Danny Hollestelle kijkt toe.
Foto: Willem Mieras

GOES - Danny is per 1 januari haar vader Jan Hollestelle opgevolgd als algemeen directeur van de aan tachtig mensen werk biedende onderneming. Drs. ing. Danny Hollestelle - ze voltooide na commerciële werktuigbouwkunde aan de HTS in Vlissingen haar studie bedrijfskunde op de universiteit van Nyenrode - vervolgt met een eigen managementstijl de ingeslagen weg van Koninklijke Hollestelle. ,,Via samenwerkingsverbanden, zoals in ICZ, wordt ons marktgebied vergroot."

Clustering
ICZ staat voor Infra Combinatie Zuid-West dat totaaloplossingen voor overheden en industrie biedt. Het is een combinatie van vier gerenommeerde infra-dienstverleners (Koninklijke Hollestelle, Aannemingsbedrijf Van der Straaten, Noordhoek Diving en Istimewa) in werktuigbouw, civiele-, onderwater- en elektrotechnieken. "Er vindt in industrie en overheid steeds meer clustering van activiteiten plaats. Via ICZ kunnen we onze opdrachtgevers als eenheid tegemoet treden. Goed voor service en efficiency. Een goede toekomstvisie en het benutten van kansen zijn essentieel. Wij zijn een innovatief bedrijf, zowel wat onze producten betreft als qua organisatie. We zijn ook een erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen, zowel voor onze handelsactiviteiten als in de productie. Jongeren die zich bijvoorbeeld willen inschrijven voor een technische BBL opleiding, kunnen bij ons terecht. Gemotiveerde (potentiële) vakmensen willen we in een zo vroeg mogelijk stadium kennis laten maken met ons bedrijf, met de intentie om hen in dienst te nemen. Regelmatig draaien er stagiaires van ROC en HZ mee, momenteel zelfs een afstudeerder van de TU in Delft. De bewustwording dat techniek een mooie tak van sport is moet toenemen, mede omdat er veel behoefte is aan technische vakmensen."

Krapte
In de vestiging van Koninklijke Hollestelle op Industrieterrein De Poel te Goes, bevinden zich onder één dak ontwerp en uitvoering van constructiewerken, industrieel onderhoud, specialistische hijstechniek, keuringsactiviteiten en een technische groothandel van megaformaat. De onderneming hecht veel waarde aan een 'evenwichtig personeelsbestand'. ,,Gelukkig is er bij ons een goede mix van leeftijd, ervaring en discipline.

Met name vanwege uitbreiding van bedrijfsactiviteiten en de aantrekkende economie hebben we in de nabije toekomst extra mensen nodig. In het Zeeuwse bedrijfsleven worden technische vacatures vrij moeizaam ingevuld. Met meerdere bedrijven zitten we in dezelfde poel van mensen te vissen. En het beperkte aantal schoolverlaters en afgestudeerden baart ons zorgen. In feite ervaren we nu al krapte. Dat heeft vooral ook te maken met het imago van de techniek.

Ik vind dat in Nederland ook voor overheid en onderwijs een belangrijke taak weggelegd is om mensen bewust te maken van de goede kansen en mogelijkheden die de techniek te bieden heeft. Wij staan positief tegenover instroom van technische werknemers van alle leeftijden en achtergronden. En met de openstelling van de grenzen zie je ook een toestroom van gemotiveerde en technisch vaardige buitenlandse medewerkers. Dat vind ik eveneens een positieve ontwikkeling die kansen biedt", vertelt Danny Hollestelle.

Kennis
De continuïteit van de onderneming staat voorop. In de ruim 130 jaar van haar bestaan heeft Koninklijke Hollestelle een uitgebreid scala aan hoogwaardige technische kennis opgebouwd. Die kennis blijft gewaarborgd, ook als medewerkers met pensioen gaan. ,,Wij houden constant ons personeelsbestand tegen het licht en zorgen voor goede nieuwe aanwas. Jongeren worden begeleid door ervaren vakbekwame werknemers, zodat ze er klaar voor zijn als mensen daadwerkelijk van hun welverdiende rust gaan genieten. We willen namelijk wel onze hoogwaardige service kunnen blijven bieden. Praktijkervaring opdoen in bijvoorbeeld het fabriceren van onderdelen met behulp van een specifieke machine, kost tijd. Je zult dus tijdig actief aan de slag moeten om een toekomstige vacature goed in te vullen."

www.hollestelle.nl


...begint
Motorrijden wint terrein

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...schrijft
Nieuw vakblad voor scheepsbouw

...innoveert
Zeeuwse ondernemers in MKB Innovatie Top 100

...wint
Innovatief sleepsysteem wint MKB Top 100

...kiest
'Begin op tijd met Bedrijfsoverdracht'

....presenteert
Ondernemersdebat over bedrijfsoverdracht

...verkoopt
Gratis themadag Bedrijfsoverdracht op 22 mei in Goes

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...neemt initiatief
Borgen van kennis bittere noodzaak

...eist
Transparante arbeidsmarkt vereist

...leert
Praktijk is beste leerschool

...in techniek
Imago techniek opvijzelen

...overschrijdt grenzen
Internationale handel in de lift

...pakt problemen aan
Geslaagde kick-off CWI

...valt op
Arbeidscommunicatie, de kunst van het opvallen

...begeleidt
Technisch personeel headhunten

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...rijdt
zakelijk onderweg

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vist
Oosterscheldekreeft is echte delicatesse

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...neemt af schijt
Ludiek afscheid op Haringparty 2007

...kijkt
De stand van zaken...

...werkt samen
Ondernemer en Zeelandhallen gaan door met Contacta