In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007
File not found.

De Ondernemer nieuwe stijl:
Een nieuw begin

Daar is hij dan, 'de Ondernemer' nieuwe stijl. Na zes jaar maakt het maandblad, uitgegeven door de dagbladen BN/DeStem en PZC, een nieuwe start. Een nieuwe opmaak in 'tabloidachtige sferen', nieuwe rubrieken, het zal even wennen zijn.

door Ron Gregoor


Het vernieuwde team van ‘de Ondernemer’, v.l.n.r.Ron Gregoor (redactiemanager), Jeanine Gabriëls (sales support), Johan van den Kieboom (bladmanager), Hans Willekes (vormgever), Jos van Dongen (senior accountmanager), Marcel Schreur (accountmanager), Jolande Bökkerink (office-manager), Erica Maas (sales support). Foto: Kees Bennema

BREDA/MIDDELBURG - De Ondernemer is, net als de dagbladen BN/DeStem en PZC, een product van uitgever Wegener. Wegener geeft in bijna het hele land regionale dagbladen uit. En al die regionale bladen hebben een eigen 'de Ondernemer. Vanaf volgende maand hebben al die maandbladen dezelfde lay-out. Voorop een grote, mooie foto, vier rubrieken met dezelfde naam en opzet, maar wel steeds een regionale invulling. We blijven het bedrijfsleven in onze eigen regio op de voet volgen. Nog meer dan voorheen zelfs.
Vanaf nu kent 'de Ondernemer' vijf vaste rubrieken. In 'Pas begonnen' zetten we iedere maand een startend bedrijf in de schijnwerpers.

Hoe vinden jonge ondernemers het om een zaak te beginnen, redden ze het, vinden ze dat moeilijk, op dat soort vragen gaan de jonge ondernemers in. In de rubriek 'de stoel' zet een gearriveerd ondernemer uiteen wat hem bezighoudt. Dat gebeurt aan de hand van een aantal steeds terugkerende vragen. Centraal in zijn verhaal staat de stoel, waarop hij het grootste deel van zijn tijd zit. Nieuw is ook de barometer. Via deze rubriek houden we nauwkeurig bij hoe het gesteld is met de economie in Zuidwest- Nederland. Hoe gaat dat? We hebben vijftien vooraanstaande ondernemers in Zeeland en West-Brabant gevraagd hoe zij de afgelopen maand beoordelen. Zij geven ieder een cijfer, variërend van 1 tot 10. Daarbij vragen we ze kort uit te leggen hoe ze tot dat cijfer gekomen zijn. In een grafiekje houden we iedere maand de stand van zaken bij, zodat heel snel te zien is hoe we er economisch voor staan.

De vierde nieuwe rubriek is een berichtenservice: de stand van zaken. Daarin vermelden we kort de nieuwtjes uit het bedrijfsleven. Iedere ondernemer, die iets te melden heeft, kan dat bij ons doen. Gaat hij verhuizen, heeft hij een mooi nieuw product, een miljoenenordertje binnengehaald, een nieuwe directeur, benoemd, laat het dus even weten. Graag per mail: r.gregoor@bndestem-pzc.nl of info@deondernemer.com. De rubriek De Beleggingsadviseurs wordt wegens succes gehandhaafd. Iedere maand geven zes mensen, die het kunnen weten, advies over hoe u het best kunt beleggen. Verder zal het u opvallen dat de lay- out veranderd is. De verhalen zijn daardoor niet meer zo lang, beter leesbaar.

Het meest opvallend is misschien nog wel de nieuwe voorpagina. Geen groot verhaal meer, maar een mooie foto. Gemaakt door onze fotograaf Thom van Amsterdam.


...begint
Motorrijden wint terrein

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...schrijft
Nieuw vakblad voor scheepsbouw

...innoveert
Zeeuwse ondernemers in MKB Innovatie Top 100

...wint
Innovatief sleepsysteem wint MKB Top 100

...kiest
'Begin op tijd met Bedrijfsoverdracht'

....presenteert
Ondernemersdebat over bedrijfsoverdracht

...verkoopt
Gratis themadag Bedrijfsoverdracht op 22 mei in Goes

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...neemt initiatief
Borgen van kennis bittere noodzaak

...eist
Transparante arbeidsmarkt vereist

...leert
Praktijk is beste leerschool

...in techniek
Imago techniek opvijzelen

...overschrijdt grenzen
Internationale handel in de lift

...pakt problemen aan
Geslaagde kick-off CWI

...valt op
Arbeidscommunicatie, de kunst van het opvallen

...begeleidt
Technisch personeel headhunten

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...rijdt
zakelijk onderweg

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vist
Oosterscheldekreeft is echte delicatesse

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...neemt af schijt
Ludiek afscheid op Haringparty 2007

...kijkt
De stand van zaken...

...werkt samen
Ondernemer en Zeelandhallen gaan door met Contacta