In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007
File not found.

Contacta 2007:
Ondernemer en Zeelandhallen gaan door met Contacta

Voor de vierde achtereenvolgende maal zijn Inter-Expo (Goes) B.V.-Zeelandhallen Goes en 'de Ondernemer' een exclusieve samenwerking aangegaan voor Contacta. De eenentwintigste editie van de grootse vakbeurs voor Zuid-West Nederland vindt plaats van 16 tot en met 18 oktober 2007 in de gerenoveerde en uitgebreide Zeelandhallen in Goes.


Vlnr Jeanet Menheere, Astrid Raas en Chris den Dekker
Foto: Willem Mieras

'de Ondernemer' is wederom de exclusieve mediapartner voor Contacta. Beursmanager Jeanet Menheere: "Onze exclusieve samenwerking met 'de Ondernemer' houdt onder andere in dat alle officiële publicaties omtrent Contacta via 'de Ondernemer' lopen en dat zij de Beurskrant gaan uitbrengen. Begin oktober verschijnt deze in een oplage van 80.000 exemplaren. Naast de reguliere verspreiding met de PZC en BN/De Stem, zal een exemplaar bij alle bedrijven, instellingen, overheden en overige dienstverlenende organisaties in Zeeland, West-Brabant en op Goeree Overflakkee in de bus vallen. Verder schenkt 'de Ondernemer' in de aanloop naar de bijzonder gewaardeerde vakbeurs, periodiek aandacht aan bijvoorbeeld thema's, noviteiten en deelnemers".

Eldorado
Voor het eerst vindt Contacta plaats in drie hallen met een totaal beursoppervlak van bijna 15.000 mē. De bezoeker kan bij binnenkomst kiezen uit twee beursingangen. Dat bevordert de doorstroming en verspreidt de aandacht over de gehele beursvloer. Het nieuwe beursrestaurant ligt centraal tussen de bestaande en de nieuwe hal. "Door die enorme ruimte hoeven wij geen deelnemers meer teleur te stellen. De belangstelling voor het eldorado van bedrijfsleven en overheid blijft groeien Wij verwachten dit jaar circa 250 exposanten te mogen begroeten. Bezochten vorig jaar nog 11.898 personen Contacta, voor 2007 zal dat aantal rond de 12.500 liggen", schat Jeanet Menheere. "Begin april hebben wij onze informatiemap gezonden naar 2300 Zuid-West Nederlandse organisaties in allerlei branches. Ook in Vlaanderen is Contacta onder de aandacht van het bedrijfsleven gebracht. De eerste deelnemers uit Nederland en België hebben zich inmiddels aangemeld. Presentatie kan geschieden door middel van individuele deelname of via een collectieve inzending in de vorm van een plein of paviljoen."

Beleef het ondernemen
Contacta brengt het bedrijfsleven en de overheid bijeen. Zij zoeken vaak naar vormen van samenwerking of mogelijkheden om hun marktaandeel te verstevigen en nieuwe producten en diensten te belichten. Voor het eerst kunnen bezoekers op het gloednieuwe Mediaplein het ondernemen in Zeeland 'beleven'; live in theater en op tv. In een vrij toegankelijk inlooptheater kunnen zij kennis uitwisselen en delen over actuele onderwerpen in een van de zeven workshops die daar gedurende de beurs worden georganiseerd.

Daarnaast biedt het Mediaplein de beleving van live-televisie. Sprekers van de workshops, beursdeelnemers en bezoekers worden uitgedaagd om onder leiding van de presentator met elkaar aan de studiotafel over actuele Zeeuwse onderwerpen te discussiëren

De eindsprint
"De bouw van ons vrijetijdscentrum vordert gestaag", vertelt Chris den Dekker, directeur van de Zeelandhallen. "Fitnesscentrum 'Fitland' opent op 22 mei zijn deuren, gevolgd door de bowlingbaan en biljart- en snookercentrum in juni, het wokrestaurant in juli en de servicebioscoop begin augustus. Dan zijn ook de twee bestaande hallen gerenoveerd. Onze kantoorruimte is inmiddels verdubbeld en het aantal personeelsleden is binnenkort op sterkte om de uitgebreide Zeelandhallen te runnen. In de tweede helft van september wordt het complex officieel geopend. Ook aan de opening van Contacta 2007, de eerste in de vernieuwde Zeelandhallen, besteden wij extra aandacht."

Evenementen
De voor de eerste maal georganiseerde creatieve beurs Zeeuwse Kaartendagen was succesvol. Aan de beurs Zeeland Creatief van 28 t/m 30 september wordt meer vrijetijdsbesteding en een 50+ concept toegevoegd. De tweede editie van Watersport Totaal is wederom succesvol geweest. In 2008 wordt de beurs uitgebreid met een duikcongres. Deelnemers kunnen gebruik maken van een weekendarrangement, waarvan een duiksessie onderdeel vormt. Het jukeboxgedeelte van de Oldtimer en Jukeboxbeurs van 26 tot en met 28 mei 2007 krijgt meer aandacht na de start in 2006. Alle dagen is er als extra een Solexrace, op de 27e de internationale Molentocht Goes en op de 28e mei een 'American cars swap'. Ook zullen grootschalige evenementen de Zeelandhallen aandoen, waaronder dit najaar een van de wereldberoemde ijsdansshows. Verder komt de Ride for the Roses in 2008 naar Goes, de door Lance Armstrong geïnitieerde toertocht voor fietsers en wielrenners ten bate van de kankerbestrijding.

En last but not least is Zeeland gastheer van de World Senior Games in 2009. Daarbij zullen de Zeelandhallen een prominente rol spelen. Ook het concertprogramma wordt verder uitgebreid met onder andere een tweede optreden van Jan Smit en diverse andere bekende artiesten. Verder zijn er verschillende aanvragen en boekingen voor grootschalige bedrijfs- en schoolfeesten. Gedurende de wintermaanden kan er weer volop geschaatst worden op de ijsbaan in de Zeelandhallen.

RBC
"De Zeelandhallen kunnen veel publiek aan, maar niet alles. Voor megaspektakels zijn wij een samenwerking aangegaan met voetbalclub RBC Roosendaal. Op 1 en 2 juni aanstaande organiseren wij in het RBC-stadion op de vrijdag een optreden van De Dijk, VanDikHout, IOS en Kaas en op de zaterdag een Nederlands artiestenfestival", besluit Chris den Dekker.


...begint
Motorrijden wint terrein

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...schrijft
Nieuw vakblad voor scheepsbouw

...innoveert
Zeeuwse ondernemers in MKB Innovatie Top 100

...wint
Innovatief sleepsysteem wint MKB Top 100

...kiest
'Begin op tijd met Bedrijfsoverdracht'

....presenteert
Ondernemersdebat over bedrijfsoverdracht

...verkoopt
Gratis themadag Bedrijfsoverdracht op 22 mei in Goes

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...neemt initiatief
Borgen van kennis bittere noodzaak

...eist
Transparante arbeidsmarkt vereist

...leert
Praktijk is beste leerschool

...in techniek
Imago techniek opvijzelen

...overschrijdt grenzen
Internationale handel in de lift

...pakt problemen aan
Geslaagde kick-off CWI

...valt op
Arbeidscommunicatie, de kunst van het opvallen

...begeleidt
Technisch personeel headhunten

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...rijdt
zakelijk onderweg

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vist
Oosterscheldekreeft is echte delicatesse

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...neemt af schijt
Ludiek afscheid op Haringparty 2007

...kijkt
De stand van zaken...

...werkt samen
Ondernemer en Zeelandhallen gaan door met Contacta