In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007
File not found.

De stand van zaken...

Groenbeheer
ZIERIKZEE -De Vereniging Bedrijvenpark Zuid heeft de verantwoordelijkheden voor het onderhoud van het openbare groep op bedrijvenpark Zuid overgenomen van de gemeente Schouwen Duiveland. Daarmee verwacht de vereniging het groenonderhoud op een hoger peil te brengen. Het heeft een overeenkomst gesloten meet Cultuurtechnisch bedrijf De Zuidhoek. Naast het vastgestelde onderhoudsniveau biedt die overeenkomst een aantal extra's, die de uitstraling van het bedrijventerrein moeten verbeteren.

Top 50
MIDDELBURG - Het Zeeuwse advocatenkantoor Adriaanse & Van der Weel hoort vanaf 1 januari dit jaar tot de 50 grootste advocatenkantoren in Nederland. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur 2007, een rapport dat jaarlijks wordt uitgegeven door uitgeverij KSU over de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse advocatuur. In totaal heeft Nederland ongeveer 2850 advocatenkantoren. Adriaanse & Van der Weel was altijd al het grootste kantoor in Zeeland, maar heeft in 2006 een flinke groeispurt gemaakt. Per 1 januari dit jaar had het 31 beedigde advocaten, waarmee het de 48-ste plaats veroverde in de Top 50. De groei heeft zich daarna doorgezet, op dit moment werken er 35 advocaten.

Beursdag
AMSTERDAM - De dag van de week waarop gemiddeld de beste resultaten te behalen zijn op de Amsterdamse beurs is de woensdag. Dat meldt beleggerssite Economedian naar aanleiding van een eigen onderzoek. Specialisten van deze site hebben gegevens van de Amsterdamse indices en de hierin opgenomen fondsen over de periode 2005- 2007 geanalyseerd en komen onder meer tot deze conclusie. De slechtste beursdag is volgens het onderzoek de donderdag, waar verhoudingsgewijs de meeste verliezen worden geleden.

Callcenters
PARAMARIBO - Suriname is erg in trek voor callcenterwerk. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Offshore Callcenter Monitor van nedbound Research. Zij vroegen ruim 150 leidinggevenden van Nederlandse bedrijven die beschikken over een 0800-0900 servicenummer met een hoog belvolume in het callcenter. Ongeveer zestig procent verkiest Suriname boven landen als Zuid- Afrika en Turkije. Een andere belangrijke conclusie is dat 44 procent van de ondervraagden naar eigen zeggen uitbesteding van callcenterwerk naar lagelonenlanden als serieuze optie ziet om kosten te besparen.

Saxon
BERGEN OP ZOOM - Saxon Motorcycles Europe, importeur van motoren in Bergen op Zoom heeft een dealercontract gesloten met Riding Eagle in Aalsmeer. Zij gaan de modellen Warlord en Firestorm gaan verkopen. Ook het onderhoud van deze motoren nemen ze voor hun rekening. Saxon Motorcycles Europe in bergen op Zoom heeft in februari de Europese Type goedkeuring voor beide modellen behaald. Zij voldoen daarmee aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid, emissie en geluid.

Prijs
BREDA - Frank Zoeter heeft de Satelliet Design Challenge 2007 gewonnen. Dat is de designwedstrijd waarbij Satelliet Meubelen jong talent de kans biedt zich te presenteren aan vakmensen in de horeca- en interieurarchitectuur. Zoeter presenteerde tijdens de Horecava een compleet nieuw barconcept. Hij toonde dat op het horeca-evenement Bar.nl in Amsterdam aan iedereen, die daar belangstelling voor had.

WAO-ers
BREDA - Nu zelfs minister Donner toegeeft dat mensen boven de 40 met een WAO- uitkering kansloos zijn op de arbeidsmarkt, beginnen mensen met een uitkering steeds meer belangstelling voor een eigen bedrijf te tonen. Volgens John Marrink van StartBedrijf.nl hebben mensen met een uitkering prima mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen. Subsidiemogelijkheden, goede raad, alles is mogelijk. Op StartBedrijf.nl is alle informatie te krijgen.

Think Seminar
AMSTERDAM - In de RAI in Amsterdam wordt van 25 tot 27 september het Think! Seminar gehouden. Dat is een internationaal evenement met als thema: 'I think, I create, I Succeed!' Tijdens de bijeenkomst zal een groot aantal internationaal bekende succesexperts toelichten hoe zij door het bepalen van eigen gedachten, gevoelens, overtuigingen en acties succesvol zijn geweest.

Dicht bij huis
BREDA - Een steeds groter wordende groep werkzoekenden werkt graag dicht bij huis. Meer nog dan een goed salaris of een 'moordbaan' wil de werkzoekende niet ver reizen. Dat blijkt uit onderzoek van personeelswervingsspecialist G. Recruitment. De voornaamste conclusie daaruit: door de stijgend behoefte aan prive- tijd, wordt reistijd gezien als nutteloze, onzinnige tijdsbesteding. Door het huidig economisch klimaat hebben werknemers de mogelijkheid om vergelijkbare functies ook dichter bij huis te vinden. De sollicitant krijgt het voor het zeggen. Jonge, hoog opgeleiden vinden een uur reizen te veel.

Incassobureaus
ZOETERMEER - Meer dan 650 Nederlandse incassobureaus zijn dagelijks in de weer om hun opdrachtgevers, zowel particulieren als bedrijven, te helpen bij het innen van hun vorderingen. Vijfentwintig van deze bureaus zijn lid van de NVI, Nederlands vereniging van Incasso- Ondernemingen. Dat is de nieuwe branchevereniging. De bureaus die zich hebben aangesloten zijn uitsluitend de grote bureaus, die met elkaar streven naar een goede en betrouwbare dienstverlening.

Voorzitter SMA
WOERDEN - Harry Stol, voorzitter van de Sales Management Association, heeft zijn functie neergelegd. Hij heeft de functie zeven jaar vervuld. Voorlopig zal zijn taak waargenomen worden door vice- voorzitter Paul Selders. Bij de ledenvergadering in oktober wil de SMA de nieuwe voorzitter presenteren.


...begint
Motorrijden wint terrein

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...schrijft
Nieuw vakblad voor scheepsbouw

...innoveert
Zeeuwse ondernemers in MKB Innovatie Top 100

...wint
Innovatief sleepsysteem wint MKB Top 100

...kiest
'Begin op tijd met Bedrijfsoverdracht'

....presenteert
Ondernemersdebat over bedrijfsoverdracht

...verkoopt
Gratis themadag Bedrijfsoverdracht op 22 mei in Goes

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...neemt initiatief
Borgen van kennis bittere noodzaak

...eist
Transparante arbeidsmarkt vereist

...leert
Praktijk is beste leerschool

...in techniek
Imago techniek opvijzelen

...overschrijdt grenzen
Internationale handel in de lift

...pakt problemen aan
Geslaagde kick-off CWI

...valt op
Arbeidscommunicatie, de kunst van het opvallen

...begeleidt
Technisch personeel headhunten

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...rijdt
zakelijk onderweg

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vist
Oosterscheldekreeft is echte delicatesse

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...neemt af schijt
Ludiek afscheid op Haringparty 2007

...kijkt
De stand van zaken...

...werkt samen
Ondernemer en Zeelandhallen gaan door met Contacta