In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007
File not found.

netwerken
Ludiek afscheid op Haringparty 2007

De Goese Haringparty heeft dit jaar een primeur. In het kader van het 20-jarig jubileum pakt 'De Beste Maatjes' extra uit met de presentatie van de eerste Hollandse Nieuwe.

door Henk van de Voorde


Het bestuur van De Beste Maatjes koos woensdag 18 april in De Stadsschuur te Goes de Haringwijn 2007: le Muscadet de chateau du Cléray.
Foto: De Beste Maatjes

GOES - De Goese Haringparty is een van de grootste netwerkbijeenkomsten van Zeeland en wordt jaarlijks bijgewoond door ruim 1200 mensen. De traditionele Goese Haringparty van Stichting de Beste Maatjes wordt gehouden op woensdag 6 juni vanaf 16.30 uur op de binnenplaats van restaurant De Stadsschuur. Zakelijk Zeeland maakt van de gelegenheid gebruik om elkaar te ontmoeten onder het genot van een haring en een glaasje korenwijn. Gedeputeerde Toine Poppelaars verricht dit jaar de officiële opening. Na jaren trouwe dienst zal Cor van de Zandt de voorzittershamer van de Beste Maatjes overdragen aan Mark Faasse. De opbrengst van de eerste vaatjes wordt per traditie aangewend ten bate van goede doelen. Dat zijn dit keer 'Zeeland helpt Cambodja' en 'Fietsers voor fietsers Nice-Goes'. De Haringparty is een initiatief van een tiental ondernemers die de nieuwe aanvoer en de opening van het Haringseizoen op een feestelijke manier organiseren; meestal een dag na de traditionele veiling van het eerste vaatje in Scheveningen. ,,Na een moeilijke start van het haringseizoen 2006, verwachten wij dat 2007 een beter jaar wordt. Terugblikkend op de afgelopen twintig jaar, constateer ik dat zaken doen niet veel veranderd is in de 'ons kent ons cultuur' van Zeeland. Uitstraling en vertrouwen zijn de sleutelwoorden in onze relatief kleine provincie met grote daden. Mede daarom hebben we gedeputeerde Poppelaars gevraagd om als eerste de kwaliteit van de Hollandse Nieuwe te beoordelen", aldus Cor van de Zandt.

Ron Diephout, chef kok van de Stadsschuur, zal de eerste haring op traditionele manier schoonmaken. Poppelaars spreekt vervolgens ondernemend Zeeland toe. Tevens biedt hij namens de Beste Maatjes de cheques aan in het kader van de door de stichting gekozen goede doelen. De eerste cheque wordt overhandigd aan Hector Loontjens van de Stichting Sawasdee. Van de Zandt en Loontjens zijn onlangs teruggekeerd uit Cambodja waar de koning in Sihanoukville een hotelschoolproject heeft geopend. De school is gerealiseerd met medewerking van vele Zeeuwse sponsors in het kader van de actie Zeeland helpt Cambodja. De Stichting Fietsers voor Fietsers heeft als doel om mensen met een functionele beperking weer sportief te laten fietsen. Vandaar de fiets-sponsortocht Nice-Goes (1400 km in acht dagen met een groep van ongeveer 45 fietsliefhebbers). De tweede cheque wordt uitgereikt aan de initiatiefnemers Cees-Jan Berman, Ton Smeets (de broer van Mart), Johan Kokke en oud-wielrenner Kees Bal.

Aanmelding via www.haringparty.nl

...begint
Motorrijden wint terrein

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...schrijft
Nieuw vakblad voor scheepsbouw

...innoveert
Zeeuwse ondernemers in MKB Innovatie Top 100

...wint
Innovatief sleepsysteem wint MKB Top 100

...kiest
'Begin op tijd met Bedrijfsoverdracht'

....presenteert
Ondernemersdebat over bedrijfsoverdracht

...verkoopt
Gratis themadag Bedrijfsoverdracht op 22 mei in Goes

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...neemt initiatief
Borgen van kennis bittere noodzaak

...eist
Transparante arbeidsmarkt vereist

...leert
Praktijk is beste leerschool

...in techniek
Imago techniek opvijzelen

...overschrijdt grenzen
Internationale handel in de lift

...pakt problemen aan
Geslaagde kick-off CWI

...valt op
Arbeidscommunicatie, de kunst van het opvallen

...begeleidt
Technisch personeel headhunten

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...rijdt
zakelijk onderweg

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vist
Oosterscheldekreeft is echte delicatesse

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...neemt af schijt
Ludiek afscheid op Haringparty 2007

...kijkt
De stand van zaken...

...werkt samen
Ondernemer en Zeelandhallen gaan door met Contacta