In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

Tijdens zijn werkzaamheden als bouwmanager kreeg Gerald Kas uit Hulst de smaak van het zelfstandig ondernemerschap te pakken. Momenteel start hij samen met een andere jonge ondernemer zijn tweede bedrijf, Iris Vastgoedontwikkeling, nadat twee en een half jaar geleden Kas Bouwmanage-ment al het levenslicht zag. Beide bedrijven zijn complementair aan elkaar.


Gerald Kas uit Hulst is zowel projectontwikkelaar als bouwmanager.

,,Als bouwmanager bij Grontmij in Roosendaal had ik al de eindverantwoordelijkheid over diverse projecten: van initiatief tot oplevering en nazorg. De uitdaging in een kantoorbaan van acht tot half vijf nam af. Na de bouw van een eigen woning was ik dan ook toe aan iets nieuws: de opzet van een nieuw flexibel en pragmatisch bouwmanagementbureau. Als bouwmanager maak je deel uit van een projectteam en ben je verantwoordelijk voor budget, planning en kwaliteit. Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen. Alle aspecten van het ondernemen zie je daarin terug, van het voeren van de eerste acquisitiegesprekken met grondeigenaren tot daadwerkelijk opleveren van de tegeltjes in de badkamer; je project zie je groeien van foetus tot een volwassen krachtig persoon, het is je kindje. Het start met het spotten van mogelijkheden tot ontwikkeling; een prijsvraag of eigen initiatief. Je moet de haalbaarheid van plannen onderzoeken om te weten of er voldoende politiek en maatschappelijk draagvlak is enerzijds en anderzijds of het project financieel haalbaar kan worden gemaakt. Elke locatie is uniek in karakteristiek, historie, omgeving, architectuur en uitvoering waarbij je zoveel mogelijk probeert de risico's af te bakenen. Projecten ontwikkelen is dynamisch werk. Je krijgt er een enorme kick van, ondanks soms lange doorlooptijden en alle directe- en indirecte invloeden op het project van buitenaf. Belangrijk is uiteraard zelf initiatief nemen, want je bent als startend ondernemer volledig op jezelf aangewezen", aldus de 33-jarige Gerald Kas die civiele techniek studeerde aan de HTS in Tilburg.Gerald Kas en premier Balkenende bij de opening van het nieuwe CDA-hoofdkwartier in Den Haag.

De Hulstenaar heeft inmiddels met een compagnon de krachten gebundeld. ,,Tijdens mijn advieswerkzaamheden vanuit Kas Bouwmanagement heb ik in een van mijn projecten Robert Hellings van Geelders Vastgoed Ontwikkeling uit Sint-Oedenrode ontmoet. Ondanks de tegengestelde belangen van beide partijen in dit project (Geelders was verkoper en Kas was adviseur van de koper) hebben wij de handen ineengeslagen. Onze formule van gezamenlijke vastgoedontwikkeling slaat aan en leidt nu tot de oprichting van een nieuwe Zeeuwse ontwikkelaar Iris Vastgoedontwikkeling te Hulst." De prille onderneming hecht veel waarde aan onafhankelijkheid en transparantie. ,,Wij staan voor initiatief en planontwikkeling in de ruime zin van het woord. Wij geven een nieuwe kijk op het ontwikkelen van vastgoed in Zeeland en West-Brabant en zijn daarbij onafhankelijk, dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld aannemer of belegger. Vanuit een lange termijnvisie willen we naam maken als flexibele en betrouwbare projectontwikkelaar. Onze activiteiten variëren van het verantwoordelijk oplossen van gecompliceerde binnenstedelijke herontwikkelingen tot het invullen van uitbreidingslocaties met frisse en hoogwaardige stedenbouwkundige en architectonische planvorming. We brengen kwaliteit. De jaren 80 en 90 zijn voorbij. We streven naar een frisse insteek."

flexibiliteit
In de werkwijze van Gerald Kas geniet flexibiliteit hoge prioriteit. ,,Per locatie bepalen we welke stedenbouwkundige, architect en aannemer het meest geschikt is voor die specifieke locatie. Verder zijn gesprekken met direct betrokkenen essentieel. We overleggen intensief met stedenbouwkundigen, architecten, gemeente en omwonenden. In een gemeente als Hulst bijvoorbeeld, maakt het een groot verschil of je bezig bent met herontwikkeling in de oude binnenstad of in het uitbreidingsgebied Groote Kreek. Voor er een streep op papier is gezet gaan we met de gemeente rond de tafel zitten. Onze projectontwikkeling richt zich met name op het realiseren van appartementen, commerciële ruimtes (kantoren), grondgebonden woningen en woonzorgcomplexen (utiliteit)."

achter de schermen
Gerald Kas heeft als bouwmanager al naam gemaakt met interessante Haagse projecten als de renovatie van het Psycho Medisch Centrum Parnassia en de renovatie van het politieke partijbureau van het CDA. ,,Ik heb daar een stukje achter de schermen mee mogen maken. Het is een wereld van verschil of je premier Balkenende op tv ziet of wanneer je hem live spreekt. Hij is een hele integere en oprechte man, met een scherpe insteek wat humor betreft."


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed