In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Middelburg is must voor elke toerist

Middelburg is een karakteristieke stad die ook op het gebied van recreatie en toerisme veel te bieden heeft. ,,Het historische Middelburg is een gezellige bourgondische stad en kan uitgroeien tot een must voor elke toerist. Ik vind dat Middelburg het prima doet met veel goed georganiseerde evenementen en attracties.


Miniatuur Walcheren.

Probleem is alleen de doorstroming van het verkeer en de beperkte parkeergelegenheid. De gemeente moet zorgen dat bereikbaarheid en parkeergelegenheid op orde komen. Het mag niet zo zijn dat mensen gefrustreerd in Middelburg rondrijden bij gebrek aan fatsoenlijke parkeerplaatsen", aldus Sven van Rijswijk. De 36-jarige ondernemer is samen met compagnon Edgar Angelini directeur-eigenaar van Zeeland Attracties. Dat is een overkoepelende benaming voor vier bedrijven: Miniatuur Walcheren, Het Arsenaal, De Lange Jan en Speelcircus Bambini. Van Rijswijk bezoekt als recreatieondernemer trouw de tweemaandelijkse bijeenkomsten van het Toeristisch Overleg Middelburg (TOM). ,,Ik vind het interessante vergaderingen. Je hoort van collega's hoe het met hen gaat en je kunt gezamenlijk problemen bespreken. Het is alleen zonde dat de besprekingen niet zo druk bezocht worden. Voor de gemeente als organisator is dat best jammer."


Recreatieondernemer Sven van Rijswijk.

Superuitdaging
Bezoekers van Miniatuur Walcheren hebben straks geen parkeerproblemen meer. Dit attractiepark verhuist namelijk van het Molenwater naar Mortiere als onderdeel van het ZEP. Aldaar worden 700 gratis parkeerplaatsen gerealiseerd. ,,Ik vind het een superuitdaging om een nieuw park op te bouwen en kan niet wachten om te beginnen. Het wordt voor vijftig procent een miniatuurpark en voor vijftig procent een pretpark met een grote binnenspeeltuin. Door de verhuizing van Miniatuur Walcheren komt er in de binnenstad een plaatsje vrij. Wellicht dat daar over vijf jaar een schitterende schouwburg staat. Maar daar ga ik natuurlijk niet over, dat moet de gemeente zelf weten. Middelburg zal trots kunnen zijn op het ZEP. Dat betekent ook voor het toerisme een enorme stimulans. Er zullen honderdduizenden mensen extra een bezoek aan Middelburg brengen. In concurrentie voor de binnenstad geloof ik niet zo. Ons in april gestarte bedrijf Bambini is toch ook niet een concurrent van Het Arsenaal geworden. Er kwam juist meer traffic. Ik voorspel dat het ook zo met het ZEP zal gaan. Het zal helemaal te gek worden. Een enorme opsteker voor Middelburg. Iedereen wordt er beter van. Grootste blikvanger wordt waarschijnlijk Voetbal Totaal met onder andere het betaald voetbalmuseum dat veel mensen van buitenaf zal aantrekken", legt Van Rijswijk uit.

Rondvaart Middelburg.

De ondernemer plaatst wel enkele kritische kanttekeningen bij het door de provincie gepropageerde 'hoogwaardige toerisme' om de sector nieuw leven in te blazen. ,,Werk eerst eens aan de basis, aan het hoogseizoen dus. Met een hoogwaardige vorm van toerisme wordt slechts een smalle doelgroep bereikt, een nichemarkt. Wij trekken met name gezinnen met kinderen aan en spelen juist in op het massatoerisme. Zeeland heeft een schitterende kustlijn, leuke attracties en de meeste zonuren van Nederland. We hebben een prachtige zomer achter de rug. Het is helemaal niet nodig om naar goedkope vlieglanden te gaan. Ik ben het wel van harte eens met het beleid van de provincie dat zich richt op kwaliteitsverbetering. De kwaliteit moet omhoog en de prijs omlaag. Daarvoor is overleg met alle betrokkenen gewenst. Wij hebben er budget voor over om het toerisme in Zeeland te promoten en te verbeteren." Sven van Rijswijk is een creatieve ondernemer. "Iets verzinnen en er mee aan de slag gaan werkt inspirerend. Het geeft een kick om iets nieuws te creëren. Als er kansen op je pad komen, moet je die ook benutten. Toen het oude zwembad in Vlissingen vrijkwam, hebben wij die mogelijkheid aangegrepen om er een Bambini binnenspeeltuin te realiseren."...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed