In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

Allplast BV uit Tholen is in een paar jaar tijd uitgegroeid van een klein bedrijf naar een professionele onderneming met een buitenlandse klantenkring. De belangrijkste factoren voor deze groei: het verbeteren van de interne organisatie en het investeren in kennis. Bedrijfsleider Niels Krebbekx ziet hiervan vooral de voordelen: "We krijgen complexere vragen en dat is voor ons een uitdaging."Allplast is een kunststofverwerkend bedrijf. Haar activiteiten zijn heel divers; van het bewerken van kunststof tot het meedenken over de productontwikkeling van kunststofproducten. Deze diversiteit vraagt om een goede interne organisatie. Om dit te stroomlijnen, schakelde de Zeeuwse onderneming de hulp van Syntens in. De veranderingen die het bedrijf heeft ondergaan, zijn volgens Syntensadviseur Jan Henk Verburg niet spectaculair maar wel heel belangrijk voor de groei van Allplast.

Strategie
"Allplast was toen ik ze leerde kennen relatief veel tijd kwijt met administratieve orderafhandeling. Dat hebben we verbeterd door de organisatie en processen te structureren en vervolgens te automatiseren, op een wijze die past bij het bedrijf. Hierdoor is de interne organisatie en het uitbrengen van offertes goed geregeld," vertelt Verburg. Daarnaast zijn er onder leiding van een externe adviseur strategiesessies gehouden. In deze sessies stond het maken van keuzes centraal en daardoor kwam er ook ruimte om meer pro-actief te opereren.. Door te investeren in kennis, kan het bedrijf zich richten op een bredere klantenkring. Het Zeeuwse bedrijf onderscheidt zich van andere kunststofbewerkers, doordat ze ook een stuk advies kunnen leveren over de ontwikkeling en productie van kunststofproducten.

Focus
Niels Krebbekx is positief over de groei van het bedrijf. Hij adviseert andere bedrijven om ook in financieel moeilijke tijden focus te houden."Door de financiële druk worden andere dingen vergeten. Het investeren in onderzoek en advies staat dan laag op de prioriteitenlijst, terwijl het wel heel belangrijk is." Ook investeren in eigen kennisopbouw noemt de bedrijfsleider een belangrijke stimulans voor de groei van Allplast. Syntensadviseur Verburg beaamt dat: "Allplast onderscheidt zich binnen de kunststofbranche door te investeren in hun eigen kennisontwikkeling en een gerichte commerciële benadering. Dat getuigt van visie en ambitie. Veel collega-ondernemers blijven toch vooral regionaal actief als technische jobber."

Internationale klantenkring
Allplast had haar klantenkring vooral in Zeeland en Brabant. Inmiddels opereren ze ook internationaal en hebben ze klanten in België, Spanje, Zweden en Zuid-Amerika. Door de focus te verleggen van nationaal naar internationaal, krijgt Allplast een ander contact met klant. Ze komen voor complexere vragen te staan. Krebbekx schrikt niet terug voor deze uitdaging. "Door de diversiteit aan processen en projecten hebben we inmiddels een heleboel ervaring opgedaan. We kunnen bedrijven op heel veel verschillende vlakken van advies dienen. We zijn langzaam gegroeid naar een one-stop-shopping point." www.allplast.nl www.syntens.nl

Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers

Bezoekadres:
Buitenruststraat 225
4337 ER Middelburg

Postadres:
Postbus 8128
4330 EC Middelburg

telefoon: 088 444 0 555
telefax: 0118 628 181

Internet www.syntens.nl

E-mail middelburg@syntens.nl


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed