In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

In de zomer van 2007 gaat in het Middelburgse plangebied Mortiere de eerste paal de grond in van het vrije-tijdspark ZEP ofwel Zeeuws Evenementen Podium. Met Pasen 2008 wordt het prestigieuze project opgeleverd."Het is een uniek concept in heel Nederland. Een enorme uitdaging, die voorziet in een aanvulling op het hele leisuregebeuren. Er wordt een heel pallet aan ontspanningsmogelijkheden geboden. Er is geen 1 op 1 vergelijkingsmateriaal in Nederland. Alleen in Engeland is er een vergelijkbaar concept", aldus strategisch adviseur drs. Henk de Vlaming van de afdeling Ruimtelijk Beleid van de gemeente Middelburg. De gemeente werkt sinds eind 2002 samen met projectontwikkelaar TCN aan de ontwikkeling van ZEP. In januari 2002 hebben de partijen - gemeente Middelburg, provincie Zeeland en de projectontwikkelaar - consensus bereikt over programma en stedenbouwkundige opzet. Tevens is er een Economische- en een Milieu Effect Rapportage opgesteld. ,,Het hele project moet zowel publiek- als privaatrechtelijk worden ingebed. Het betrachten van zorgvuldigheid in de hele totstandkoming van het plan neemt veel tijd in beslag." Basis van ZEP is het Provinciaal Streekplan. Vrijdag 30 juni is ZEP nog in Provinciale Staten aan de orde geweest. ZEP is planologisch door de provincie mogelijk gemaakt. Inmiddels is men bezig met de wijzigingsprocedure van het bestemmingsplan waartegen zoals gebruikelijk bezwaar en beroep kan worden aangetekend. Regelmatig voert de gemeente gesprekken met omwonenden zoals onlangs met de Vereniging Kopers Mortiere. Tevens is er een bijeenkomst geweest voor de ondernemers van de binnenstad. Aan eventuele bezwaren en aanbevelingen uit bijvoorbeeld de Economische Effect Rapportage wordt zoveel mogelijk tegemoetgekomen. Eventuele negatieve gevolgen voor de binnenstad kunnen op deze wijze zoveel mogelijk worden tegengegaan.

Beleving
ZEP is een multifunctioneel totaalconcept waarbij beleving en 'experience' centraal staan. ,,De combinatie maakt het zo interessant: doen, beleving, koop. Het voetbalmuseum bijvoorbeeld is onderdeel van Voetbal Totaal. Zo kan de finale van het WK '78 interactief worden overgespeeld, kunnen er virtueel penalty's op Hans van Breukelen worden genomen, zijn er demonstraties en clinics. En natuurlijk zijn er ook voetbalshirts van Marco van Basten en voetbalschoenen van Wim van Haneghem te zien. Er is ook een Franz Beckenbauer Stube, een Zinedine Zidane Seat en een Bobby Charlton Room. ZEP voorziet tevens in een Music Hall waar een breed scala aan evenementen zal worden georganiseerd, variërend van concerten tot zakelijke seminars. In het weekend biedt de Music Hall ruimte voor discotheekachtige dansmogelijkheden. Verder wordt er ook een grote fitnessruimte gecreëerd. De verhuizing van Miniatuur Walcheren naar Mortiere is eveneens belangrijk in het kader van ZEP", legt De Vlaming uit.

Henk de Vlaming. "ZEP is uniek voor heel Nederland."

ZEP wordt een podium voor evenementen, entertainment en business. Het vrijetijdspark wordt een publiekstrekker van formaat waarbij een brede en gevarieerde doelgroep ontspanning en vermaak wordt geboden. ZEP is ook voor professionals een unieke ambiance voor ontmoetingen en presentaties. Zeeland mist tot dusverre een publiekstrekker die bij slecht weer hoogwaardig vermaak kan bieden. ZEP wordt een vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt. Er komt in totaal meer dan 20.000 vierkante meter aan attracties op het gebied van (family) entertainment, leisure, retail en business. De activiteiten zullen veelal interactief zijn: dus zelf doen, testen en leren. De meeste attracties worden opgezet in een warenhuisachtige setting rondom één centraal plein. Mede door deze atmosfeer zal de bezoeker ZEP ervaren als één groot evenement. Inclusief alle voetbalvelden en parkeerplaatsen (ongeveer 700 in totaal) beslaat ZEP 7,2 hectare.


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed