In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

De kantorenbouw en nieuwe infrastructuur in het Stationsgebied nadert de laatste fase. De nieuwe kantoren van gemeente en waterschap plus de ondergrondse parkeergarage zijn een flinke aanwinst voor de stad Middelburg gebleken. De fraaie contouren van het nieuwbouwpand van Grontmij aan de Segeersingel worden eveneens al aardig zichtbaar.


Adrie Vader (links) en Peter van den Dries.

Eind van dit jaar worden de kantoren van Grontmij aan de Buitenruststraat in Middelburg en de Haarmanweg in Terneuzen samengevoegd. ,,Met de huisvesting onder één dak maken we een behoorlijke efficiencyslag en wordt de onderlinge samenwerking tussen de 180 medewerkers verbeterd. De lijnen worden veel korter doordat alle disciplines in één pand ondergebracht worden. We hebben gekozen voor nieuwbouw in Middelburg vanwege de centrale ligging in Zeeland, belangrijk ook voor onze landelijke opdrachtgevers. Bovendien ligt ons nieuwe pand op loopafstand van een aantal van onze opdrachtgevers als waterschap, rijkswaterstaat, provincie Zeeland en de gemeente Middelburg. Het feit dat we hier twaalf jaar zitten en onze activiteiten gaan centraliseren geeft ook aan dat we een goed ondernemersklimaat ervaren in Middelburg. Bovendien heeft de gemeente Middelburg ons goed geholpen bij onze zoektocht naar een nieuw pand", aldus Adrie Vader die samen met Peter van den Dries de directie vormt van Grontmij Zuid met als werkgebieden Bouw, Infra, Milieu, Water en Industrie.

"Uitstraling, bereikbaarheid en herkenbaarheid zijn voor Grontmij belangrijke overwegingen. Onze nieuwe locatie voldoet goed aan die randvoorwaarden: een zichtlocatie, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en voldoende parkeergelegenheid. Belangrijk voor Middelburg is de bereikbaarheid van de binnenstad en de doorstroming. Met de aanleg van de N57 en de tunnel onder het kanaal wordt de verkeersdoorstroming flink bevorderd. Er is in Zeeland nogal wat infrastructuur die aangepakt zou moeten worden. De bekende items zijn onder andere het upgraden van de Sloeweg, de aanleg van de tunnel bij Sluiskil, de N60 en de Tractaatweg," licht Peter van den Dries toe. Beiden tonen zich een warm voorstander van de aanleg van de Westerschelde Container Terminal, waardoor Zeeland aangesloten wordt op het netwerk van het intercontinentale containervervoer. Het gaat goed met Grontmij en ook deze onderneming vaart wel bij aanleg van de terminal. ,,De WCT zorgt voor een spin-off aan bedrijvigheid en is belangrijk voor de werkgelegenheid in heel Zeeland. Grontmij voelt zich nauw betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen. Naast sponsoring van voor Zeeland belangrijke activiteiten, besteden we veel energie aan opleiding en participeren we in kennisinstituten. We zijn bij een groot aantal projecten betrokken waar het accent ligt op duurzaamheid en innovatie."

Bij het beursgenoteerde fullservice advies- en ingenieursbureau is visie een sleutelbegrip. "Vanuit onze visie kijken we naar de haalbaarheid van plannen. Daarbij hebben we oog voor zowel bedrijfsleven als overheid. We zijn goed bekend met procedures, kennen de streek en zoeken politiek en maatschappelijk draagvlak om uiteindelijk plannen en projecten haalbaar te maken. Ondernemen is voor ons vooral ook zelf initiatief nemen. We wachten niet af, we staan voor innovatief- en maatschappelijk verantwoord ondernemen."

...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed