In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

De Springer, De Feijter en Katoennatie zijn de drie genomineerden voor de Business On Stage 2006. Het groots opgezette zakelijk trefpunt van de Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen vindt plaats op vrijdag 17 november in het Terneuzense Scheldetheater. Hoofdthema is dit jaar 'innovatiekracht' binnen de drie sectoren van de Zeeuwse economie.


De BOS-commissie 2006: van links naar rechts Edwin Eggebeen, Jean-Paul Heijens, Raphael Verbrugge, Kees van Ham, Maureen den Hamer en Nienke van der Ploeg. Op de foto ontbreken Jürgen Lernout en Bart Depourcq.

In het ministeriële beleidsplan Pieken in de Delta voor Zuid-West-Nederland is op deze pijlers ingezet. Pieken in de Delta schept een gunstig kader voor uitbreiding van economische bedrijvigheid in Zeeland, zoals gedeputeerde van economische zaken Maria Le Roy eerder al in 'de Ondernemer' ventileerde. Het beleidsplan is ook een erkenning voor sterke Zeeuwse sectoren als logistiek en procesindustrie waar in de komende jaren extra op wordt ingezet. Clustervorming in de haven- en industriesector (zoals op het Valuepark bij DOW en het agricluster bij Cerestar) wordt daarbij verder gestimuleerd. Constructiebedrijf De Feijter is exponent van de procesindustrie, havengerelateerd bedrijf Katoennatie vertegenwoordigt de logistiek en Stichting De Springer is genomineerd voor de sector toerisme. De drie genomineerden hebben gemeen dat ze hoge prioriteit geven aan innovatief ondernemerschap. Stichting De Springer omvat zeven campings waarbij de handen ineengeslagen zijn om het kusttoerisme aantrekkelijker te maken. De Stichting ontwikkelt continu nieuwe dingen om het toerisme aan de Zeeuwse stranden te promoten, bijvoorbeeld gratis busvervoer aan de kust of een nieuw GPS-routenavigatiesysteem voor op de fiets. Dit systeem wijst niet alleen de weg, maar voorziet ook in uitgebreide toeristische informatie. De Feijter Constructiebedrijf heeft een geheel nieuw productieproces ontwikkeld waarbij beeldschermen op verschillende locaties worden gerecycled.

Een aantal bestaande en nieuwe bedrijven in de Zeeuwse haven, speelt al in op de containerisatie en de vergevorderde plannen met betrekking tot de aanleg van de Westerschelde Container Terminal. Een goed voorbeeld daarvan is het logistieke bedrijf Katoennatie in de haven van Terneuzen. Provinciale Staten van Zeeland beslissen op vrijdag 29 september over de voortgang van de plannen rond de aanleg van de Westerschelde Container Terminal. Door de komst van de terminal wordt onze provincie aangesloten op het netwerk van het intercontinentale containervervoer. De WCT biedt economisch gezien verschillende voordelen zoals nieuwe werkgelegenheid in de logistieke sfeer en behoud van bestaande arbeidsplaatsen in het havengebied.

Zwarte Schaap
Inge Diepman is de opvolgster van Astrid Joosten om de BOS-discussie op het podium in juiste banen te leiden. Diepman is een nationaal bekende presentatrice, bekend van bijvoorbeeld de programma's B&W en Het Zwarte Schaap. In dit laatste programma nam een controversieel persoon, zoals wijlen Hans Janmaat van de Centrum Democraten, het op tegen 'de boze buitenwereld'. ,,Als Junior Kamer willen we een positieve impuls geven aan de regionale economie. We hopen op de BOS 2006 het succes van voorgaande jaren te evenaren en eventueel nog verder uit te bouwen. De aanmeldingsformulieren waarmee men kaarten kan bestellen worden binnenkort verstuurd. Daarnaast kunnen mensen ook losse kaarten bestellen via onze website. Op die wedsite worden ook de verschillende sponsormogelijkheden in kaart gebracht. We hebben inmiddels zes hoofdsponsors, waar er nog enkele bij kunnen komen.

Daarnaast is er gelegenheid voor diverse vormen van subsponsoring", aldus Maureen den Hamer uit Biervliet die voorzitter is van de BOS-commissie 2006. Maureen heeft per 1 september haar functie als hoofd P&O van Zorgcentrum De Vurssche in Axel verruild voor die van personeelsadviseur op de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Naast Maureen den Hamer bestaat de BOS-commissie 2006 uit Nynke van der Ploeg (directeur VVV Zeeuws-Vlaanderen), Edwin Eggebeen (hoofd customer service Morres Wonen), Raphael Verbrugge (directeur Zeeland Supply), Jean-Paul Heijens (directeur Eyke-Hogendoorn), Kees van Ham (hoofd P&O GTI Zuidwest), Jürgen Lernout (directeur Furness Logistics) en Bart Depourcq (managing director Van de Bilt Zaden en Vlas).

Na de BOS-verkiezing is er per traditie een 'after party' met 'walking dinner'. Hoofdsponsors van de BOS 2006 zijn vooralsnog Stoffels Cleaning, Arbo Unie, Adriaanse & van der Weel, ABN-AMRO, Deloitte en 'de Ondernemer'. De genomineerden en hoofdsponsors worden op donderdag 12 oktober in Brasserie De Halve Maan in Hulst, bijgepraat over het naderende BOS-evenement. Op deze sponsoravond worden ook de ambassadeurs van de drie economische pijlers gepresenteerd. De ambassadeurs vertegenwoordigen de sectoren procesindustrie, logistiek en toerisme. Zij seconderen de genomineerden, zoals de mystery guests dat verleden jaar deden.

www.bosjuniorkamer.nl


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed