In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

















Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

Een aantrekkelijke omgeving voor ondernemers bevordert de ondernemerslust, trekt nieuwe bedrijvigheid aan en zorgt voor een gevoel van veiligheid. Verreweg de meeste bedrijven in Middelburg zijn gevestigd op het oude industrieterrein Arnestein, waar onder andere ruime aan- en afvoerwegen zijn. Binnen afzienbare tijd wordt zowel Arnestein 1 als 2 gerevitaliseerd.


Rob Jeras: ,,Arnestein is het hart van de bedrijvigheid in Middelburg."

Vorig jaar is al gestart met een aantal verbeteringen op Arnestein 1. "De laatste jaren zit Arnestein in de lift en al decennia lang is het een begrip in Middelburg. Arnestein is hèt industrieterrein van Middelburg en omstreken. Dat is ook historisch zo gegroeid. Ieder bedrijf van enige omvang heeft zich hier gevestigd. Arnestein is het hart van de bedrijvigheid in Middelburg. Er vindt volop acquisitie plaats van nieuwe bedrijven en bestaande bedrijven gaan niet weg, maar verbouwen of vernieuwen. Dat zegt genoeg. Zo verhuist een bedrijf als Vermaat niet, maar gaat het tegen de vlakte en wordt het opnieuw opgebouwd. Varian wordt bijvoorbeeld verdubbeld via een extra verdieping, Minderhoud & Schipper door een extra hal. Eastman is op chemiegebied 'een zware jongen', maar een gezond bedrijf dat uitbreiding overweegt. Vitrite maakt een doorstart, North Safety verhuist evenals Helleman naar Arnestein en weldra opent ook Zorgstroom hier zijn deuren. Zorgstroom gaat vanuit een compleet nieuwe keuken maaltijden verzorgen. Een soort tafeltje dekje. Dat biedt voor ons ook weer kansen want die maaltijden moeten tenslotte verpakt worden. Wij beleveren op Arnestein negentig procent van de bedrijven. Dat varieert van hoeveelheden kopieerpapier tot volledige verpakkingsbehoeften bij bedrijven als Scheldebouw en Vitrite. Hoe dichterbij je zit, hoe interessanter het is voor de afnemers. Het is hartstikke handig voor die bedrijven om direct bij ons terecht te kunnen", aldus Rob Jeras van Weststrate Verpakkingen.

Perspectieven
Jeras is samen met medefirmant Krijno Davidse eigenaar van Weststrate dat al ruim 70 jaar verpakkingsmaterialen en disposables levert. De drie gebroeders Weststrate hebben in de afgelopen jaren afscheid genomen van de door hen opgebouwde onderneming, al is Piet Weststrate nog tot eind van het jaar medefirmant. Het bedrijf heeft in de loop der jaren de horizon verruimd. Het assortiment is uitgebreid met kantoorartikelen, -meubelen en -machines en is ruim twee jaar geleden verhuisd van Ramsburg naar Arnestein 1. Daar heeft men aan de Herculesweg een fraai nieuwbouwpand betrokken. ,,Aan de Oostperkweg op Ramsburg hadden we onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden. We hadden overwogen om ons bedrijf naar Goes te verhuizen, dat is ook niet het eind van de wereld. Op basis van goede perspectieven voor doorstroming, bereikbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden hebben we voor Arnestein gekozen. Bovendien speelde mee dat Krijno en ik allebei echte Middelburgers zijn. Voormalig ambtenaar Economische Zaken Faber heeft zich flink voor ons ingezet bij het vinden van een geschikte nieuwe locatie voor ons bedrijf. Op Arnestein zijn we na twee jaar ook al uit ons jasje gegroeid. Gelukkig is er hier voldoende gelegenheid tot uitbreiding. De eerste schetsen zijn al gemaakt. Momenteel huren we extra ruimte van buurman Wielemaker." Rob Jeras is verheugd over de aanstaande realisering van de N57. "Een goede aansluiting met de A58 is belangrijk. Er komt dankzij de N57 een doorgaande weg die voor een betere ontsluiting van Arnestein zorgt. Je merkt het aan de gronden rondom. Er wordt echt veel gebouwd. Een goede infrastructuur in combinatie met de komst van de WCT biedt veel perspectief."


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed