In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

Op dinsdag 22 augustus bij de Rabobank in De Burger op de Markt in Domburg, is de winnaar van de Toerisme Innovatie Prijs (TIP) 2006 bekendgemaakt: Hotels Wilhelmina en Duinhuivel. Een kleine 100 ondernemers uit de sector toerisme in het werkgebied van de Rabobank Walcheren Noord-Beveland waren tijdens deze netwerkbijeenkomst getuige van de prijsuitreiking.


Karel van IJsseldijk en Christoffel van Zetten (2e en 3e van links) van de hotels Wilhelmina en Duinheuvel.

Vier ondernemers waren genomineerd voor de TIP op basis van het criterium: 'De ondernemer die op basis van zijn (lokale) identiteit, door te innoveren niet alleen zijn eigen onderneming, maar ook (andere ondernemingen in) de regio een stimulans heeft weten te geven'. Naast dit criterium is door de jury getoetst op aanvullende eisen zoals onderscheidend vermogen op basis van lokale of Zeeuwse identiteit en bekendheid bij toeristen van de innovatieve aard van de onderneming. De jury werd gevormd door: Adri Huibregtse, jarenlang als bestuurder betrokken geweest bij de Rabobank Noordwest-Walcheren; Robbert Zonneville, notaris te Zierikzee en via een aantal besturen bezig met het bevorderen van de toeristische/economische ontwikkeling van Zeeland; en Paulus Huitema Emden, marketingdeskundige met als specialiteit Identiteit & Imago.

Extra dimensie
Christoffel van Zetten en Karel van IJsseldijk, dga's van de hotels Wilhemina en Duinhuivel, mochten uit handen van burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere, de prijs van 10.000 euro in ontvangst nemen. Juryvoorzitter Huibregtse lichtte de keuze toe. ,,Deze genomineerde heeft succesvol de oude kunstenaarskolonie Domburg als uitgangspunt genomen voor haar innovatie. De combinatie van hotel, restaurant en galerij levert een extra dimensie op. Het benadrukt de Zeeuwse/Domburgse kunsttraditie. De innovatie van het hotel is vooral de combinatie hotel-kunstgalerie.
Daarnaast heeft de winnaar in belangrijke mate de zogenaamde 'umfelt' gemobiliseerd. In samenwerking met diverse organisaties worden steeds verschillende aan de kunst gerelateerde evenementen en activiteiten geïnitieerd en georganiseerd. Daarmee heeft het hotel regelmatig publiciteit weten te genereren. Die publiciteit is niet alleen ten goede gekomen aan het hotel maar ook aan het toerisme in bredere zin. Daarnaast heeft deze winnaar een positieve invloed kunnen uitoefenen op andere ondernemers in de sector. Met het uitroepen van Wilhelmina/ Duinheuvel/Duingalerie als winnaar toont de organisatie van de Toerisme Innovatie Prijs aan dat innovatie de toeristische sector duurzaam kan verbeteren."
De overige genomineerden - Bierbrouwerij Emelisse uit Kamperland, Hotel Bommeljé uit Domburg en pretparkorganisatie Zeeland Attracties uit Middelburg/Vlissingen - ontvingen uit handen van de burgemeester een herdenkingsbord.

Geborreld
Na de officiële uitreiking werd nagepraat en geborreld waarbij kleine gerechten werden geserveerd, bereid met het vleesvervangende product Meatless. Vleesarm eten is één van de wensen van een nieuwe en trendy consumentengroep die zich bewust is van de eigen gezondheid en van het milieu. De geserveerde gerechten werden gemaakt door de restaurants Surabaya uit Middelburg en De Ysvogel uit Domburg.
De Rabobank streeft naar de beste financiële dienstverlening. Deze ambitie is niet ingegeven door winstdoelstellingen, maar door de coöperatieve gedachte dat lokale banken de beste garantie bieden voor de ontwikkeling van de regio. De Rabobank Walcheren/ Noord-Beveland is met haar 'Innovatie Coöperatie' initiatiefnemer van de Toerisme Innovatie Prijs. TIP geeft aan dat het coöperatieve optreden niet beperkt blijft tot het (passief) afwachten van verzoeken om geld. De Rabobank initieert en inspireert door ontwikkelen van nieuwe ideeën, bijeenbrengen van partijen en bevorderen van research.


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed