In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

Op vrijdag 6 oktober 2006 wordt in theater De Mythe te Goes de winnaar van de OCG Trofee 2006 bekend gemaakt. Om de drie jaar staat het jaarfeest van het Ondernemers Contact Goes in het teken van de uitreiking van het felbegeerde kleinood.


Burgemeester Dick van der Zaag van Goes zal wederom 'de prijsuitreiking' verrichten.

De Trofee is door het OCG geïntroduceerd om vanuit de leden ondernemers voor te dragen die in aanmerking komen voor de titel Beste Ondernemer van Goes. Businesscentrum van Zeeland wordt het centraal gelegen Goes ook wel genoemd. De stad heeft veel dynamiek met veel bedrijven en winkels, toerisme en landbouw. Het Ondernemers Contact Goes is de belangenbehartiger van ruim 200 business-to-business-bedrijven en spreekbuis richting de overheid. De OCG Trofee wordt inmiddels voor de derde keer uitgereikt. Elke onderneming uit de gemeente Goes, die zich inzet voor bijvoorbeeld de bevordering van kwaliteit, voor innovatie of voor maatschappelijke of sociale doelen, komt in aanmerking voor de OCG-trofee. Deze prijs is niet alleen een uiting van waardering voor de successen van bepaalde ondernemingen, maar ook een aanmoediging voor de goede wijze van ondernemen. Het evenement vormt ook een perfecte gelegenheid om de kwaliteit van het betreffende bedrijf voor de relaties in beeld te brengen of om de eigen medewerkers eens extra te motiveren.

Jury
In het voorjaar van 2006 is aan alle leden van het OCG gevraagd om drie bedrijven in Goes te nomineren die in hun ogen de OCG Trofee voor de beste ondernemer verdienen. Op basis van de binnengekomen reacties zijn alle stemmen geteld en zijn er drie bedrijven genomineerd. Een deskundige en onafhankelijke jury, bestaande uit David Luteijn, Frans Eppings en Kees Meijer, is aan de slag gegaan om deze drie genomineerde bedrijven te beoordelen. Deze jury bepaalt uiteindelijk wie de OCG Trofee 2006 in ontvangst mag nemen. Het thema van de avond is Hollywood. Het Ondernemers Contact Goes is namelijk de mening toegedaan dat bij de uitreiking van de OCG Trofee de glitter en glamour van de Oscaruitreiking past. Alle gasten zullen in stijl worden ontvangen. Na het buffet en een theateract zal de jury de winnaar van de OCG Trofee 2006 bekendmaken. De Trofee wordt uitgereikt door burgemeester Dick van der Zaag van de gemeente Goes. De OCG Trofee bestaat uit een fraaie en exclusieve sculptuur, ontworpen door de Goese kunstenaar George Schade. Deze sculptuur weerspiegelt de vernieuwende kracht van het winnende bedrijf. De OCG Trofee is in 1997 voor de eerste keer uitgereikt aan Bakon Food Equipment BV. In 2000 ging deze eervolle onderscheiding naar Schelde International BV en in 2003 legde Bison International B.V. beslag op de OCG Trofee.

Bison International is tot 6 oktober 'regerend kampioen'. Directeur Hein Adama (links) legde in 2003 beslag op de laatste OCG Trofee.

Het OCG is een actieve club van ondernemers waarin het aangename met het nuttige wordt verenigd. Naast het traditionele Jaarfeest in De Mythe, worden er door het OCG het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Het Jaarfeest, deze jaargang dus in het licht van de OCG Trofee, staat op de agenda geprogrammeerd tussen twee andere grote netwerkbijeenkomsten. Op maandag 11 september brengen de leden van het OCG een bedrijfsbezoek bij Koninklijke Prins & Dingemanse in Yerseke. Deze 125 jaar jonge onderneming is uitgegroeid tot één van de grootste producenten in Europa van schaal- en schelpdieren. Op vrijdag 15 december vindt in het prachtige decor van de Grote of Maria Magdalena Kerk in Goes weer de traditionele Kerstlunch van het OCG plaats. Per traditie gaat tijdens de Kerstlunch een gastspreker van formaat nader in op een actueel hoofdthema. De meer informele bijeenkomsten van het OCG vinden maandelijks plaats tijdens de ondernemersborrel bij Grand Café Bolsjoj op de Goese Markt.

Meer informatie: www.ocggoes.nl


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed