In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006
File not found.

Wildhage planontwikkeling:
'Er zijn nog voldoende kansen voor de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties in Brabant'

"Vaak interessante invul-oefeningen", kwalificeert Wim Snoeren inbreidingslocaties. Hij en zijn zakenpartner Pierre Peeters gaan met dat soort trajecten creatief om. Beide heren zijn door de wol geverfd, hebben veel ervaring en zien de regelgeving nog steeds als een vertragende factor in het traject. Desalniettemin zetten ze hun schouders onder een nieuwe uitdaging: Wildhage planontwikkeling/ beleggingen. Vanuit een monumentaal pand in 's- Gravenmoer verlenen ze hun diensten en kijken voor de lezers van de Ondernemer naar de regionale markt."In mijn carrière is het te doorlopen traject alleen maar moeilijker geworden." Snoeren heeft als directeur van een architectenbureau heel wat obstakels moeten omzeilen voor zijn opdrachtgevers. Peeters onderschrijft de woorden van zijn compagnon. Als 'fusiedier' zag hij alles in de wereld van het onderwijs en haalde heel wat objecten onder de slopershamer vandaan om er een passende bestemming aan te geven.

Slagvaardig
De achtergronden van beide heren smelten samen in Wildhage en vanuit die samenwerking wordt slagvaardig geregisseerd in de vastgoedwereld in Nederland. "We zoeken naar locaties en kijken wat die locaties voor mogelijkheden in zich hebben." Uiteraard komen zaken als bouwen voor starters en de metamorfose van kantoorpanden naar appartementengebouwen aan de orde tijdens het gesprek. De heren zijn vooral over dat laatste niet zo enthousiast. "Vaak wordt 'wonen geschikt maken' in een adem genoemd met verouderde kantoren. Maar meestal laat de ligging en de structuur van het gebouw die aanpak niet toe."

Voorbeelden
Peeters geeft aan dat Wildhage zich liever richt op inbreidingslocaties. Met succes, zo blijkt als de voorbeelden op tafel komen. Aan de Dr. Struyckenstraat in Breda ging een pand van de hogeschool over in de handen van Snoeren en Peeters en met een woningbouwcorporatie werden er appartementen in ontwikkeld.

Een ander visitekaartje van Wildhage is de Pauluskerk in Dongen. Door middel van het kerkbestuur werden van het Bisdom Breda twee kerken aangekocht. Een ervan werd voor een symbolisch bedrag van een euro doorverkocht aan de gemeente in ruil voor de bouwrechten van een aantal woningen. In het andere kerkgebouw werden voor mensen met een beperking wooneenheden gecreëerd. Het voormalige Ignatius Ziekenhuis in Breda is nu een parel om te zien en geschikt als onderwijsinstelling en van de ontwikkeling van Trivium in Etten-Leur plukt ROC nu de vruchten.

Oog hebben voor
Snoeren: "Voor ontwikkelaars is een netwerk van immens belang. Koppel dat een veel ervaring en kennis en het resultaat is slagvaardigheid."
Vanuit hun ervaring hebben Snoeren en Peeters oog voor de mogelijkheden van een locatie of pand en voor wie het geschikt zou kunnen zijn. Uiteraard weten zij dat ze afhankelijk zijn van maatschappelijke en economische ontwikkelingen zoals rentestanden. "Lastig om daar op te anticiperen." Bouwen is volgens de heren van Wildhage de laatste jaren overigens steeds gecompliceerder geworden. Daarom zien ze voor henzelf een rol weggelegd in het voortraject. "Inspraakprocedures en MER, om maar eens wat te noemen. Het is er in de voorbije dertig jaar niet eenvoudiger op geworden." Desalniettemin zien de heren voor binnenstedelijke locaties in Brabant nog voldoende kansen. "Ontwikkelen betekent de markt scherp volgen.

Oog hebben voor demografische ontwikkelingen en vooral realist blijven. Seniorenconcentraties zijn een mogelijkheid", noemt Peeters een belangrijke doelgroep voor de toekomst. "Seniorensteden zoals die in Amerika worden ontwikkeld, dicht ik ons land weinig kansen toe. Laat kortzichtigheid varen en probeer met een brede view het seniorenprobleem op te lossen."


...bespaart
Duurzaam Ondernemen in Middelburg

...ontwikkelt
Projecten ontwikkelen is het ultieme ondernemen

...reikt uit
Toerisme Innovatie Prijs 2006 uitgereikt

...stimuleert
"Zeeland is dé provincie op het gebied van aquacultuur"

...adviseert
Allplast groeit door investeringen in kennis en interne organisatie

...stopt
Vrouwen en jongeren stoppen sneller met eigen bedrijf

...nomineert
Doe mee aan de Zeeuwse startersprijs

....debatteert
Zeeuws Personeelsevent op woensdag 4 oktober in Rilland

...promoot
Zeeuwse goede doelen op JKW Veiling 2006

...exposeert
Nog beperkte standruimte beschikbaar op Contacta 2006

...voorziet
Veel dynamiek in Middelburg

...vestigt
Woonboulevard Mortiere is een publiekstrekker

...voegt samen
Stationsgebied heeft uitstraling en herkenbaarheid

...realiseert
Park Veldzigt is een geweldige locatie

...levert op
ZEP: vrijetijdspark waar altijd de zon schijnt

...bevordert
Arnestein is een begrip in Middelburg en omstreken

...karakteriseert
Middelburg is must voor elke toerist

...introduceert
Jaarfeest en uitreiking OCG Trofee 2006

...klaagt
Ontevreden klant kan vaker klagen

...is innovatief
Genomineerden BOS 2006 zijn innovatieve bedrijven

...rijdt
Onderweg

...belegt
De belegginsadviseurs

...ontwikkelt
Bedrijfs onroerend goed