In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

Riemer Rijpkema:
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

Riemer Rijpkema is als directeur bij Libéma Exploitatie verantwoordelijk voor de Divisie Beurzen en Evenementen. In die hoedanigheid opent hij op 10 oktober de twintigste Contacta in de Zeelandhallen in Goes, de grootste bedrijvenbeurs in Zuidwest Nederland.


Riemer Rijpkema opent Contacta 2006.

Libéma is met ruim vijf miljoen bezoekers per jaar één van de grootste en meest recreatieve concerns in Nederland. De holding wordt gevormd door een Beheer B.V. en Exploitatie B.V.

De drie divisies waaruit Exploitatie bestaat zijn Beurzen en Evenementen, Attractieparken en Vakantieparken. De divisie Beurzen en Evenementen omvat Accommodaties zoals de Zeelandhallen en Organisatie-bureaus voor beurzen en evenementen, waaronder de inmiddels gerenommeerde Contacta, de meest gewaardeerde en bekendste algemene toeleveringsbeurs van Zuidwest Nederland.

Nieuwbouw Zeelandhallen Blikvanger
De nieuwbouw van de Zeelandhallen is in volle gang. De contouren van de nieuwe blikvanger van Goes zijn helemaal zichtbaar nu het hoogste punt is bereikt. De nieuwbouw wordt op 19 december opgeleverd. Indoor Zeeland is het eerste spektakel dat er vanaf 4 januari 2007 plaatsvindt. De bouw van het vrijetijdscentrum van ruim 8.500 m2 met daarin onder meer een bioscoop, fitnesscentrum, bowlingbaan, biljart- en snookercentrum en een wokrestaurant is medio 2007 gereed. Voor volgende zomer worden tevens de beide bestaande hallen gerenoveerd. Deze bestrijken gezamenlijk zo'n 10.000 m2 en de derde hal circa 4.800 m2.

Die laatste is aan de buitenzijde 14 meter hoog en heeft aan de binnenzijde 10 meter vrije ruimte onder de spanten. Het nieuw beursrestaurant is met 700 m2 groot.

Riemer Rijpkema: "Op deze laatste Contacta oude stijl staat Zeelandhallen Goes bv ook zelf met een stand. Daar presenteren zij hun nieuwbouw en noviteiten die daar gaan plaatsvinden, waaronder grootschalige seminars, bedrijfsfeesten, congressen enzovoort tot 6000 personen. De vier bioscoopzalen lenen zich perfect voor lezingen en dergelijke. In de toekomst zal in de Zeelandhallen elk weekend iets georganiseerd worden. Inmiddels is de organisatie een samenwerking aangegaan met het befaamde cateringbedrijf Chalet Fontaine en met Markant, organisator van hoogwaardige (buiten)activiteiten.

Door hun strategische ligging in het hart van de provincie en hun uitgestrekte dunbevolkte achterland zijn de Zeelandhallen uitermate geschikt voor het organiseren van business-to-business ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer zoals Contacta. Goes is bovendien de snelst groeiende gemeente in Nederland. Dat bruisende centrum verdient de grootse investering die wij als Libéma Exploitatie B.V. in de Zeelandhallen doen!"

Beursnoviteiten
Directeur Zeelandhallen Goes bv Chris den Dekker en Beursmanager Jeanet Menheere: "Voor het eerst presenteren leden van Zeeuwse ondernemersnetwerken zich gezamenlijk op Contacta. Een vijftiental leden van de Ondernemersnetwerken Noord- en Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen doen dat samen met de Kamer van Koophandel Zeeland in de vorm van een plein. Ook diverse leden van het Ondernemersnetwerk Voor Vrouwen Zeeland (OVVZ) hebben gekozen voor een gezamenlijke stand.


Impressie nieuwbouw Zeelandhallen Goes.

De derde noviteit is het 'Jongeren Leren Werkenplein', dé ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekende jongeren. Dit plein is een gezamenlijk initiatief van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, MKB-Zeeland, kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, de ROC's en Agrarische Opleidingencentra in Zeeland, CWI, Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdig schoolverlaten, gemeenten, vakbonden en de Zeelandhallen. Verder presenteren diverse gemeenten, ondernemers en ondernemerverenigingen zich weer gezamenlijk op het Reimerswaal Plein, Schouwen-Duiveland Plein, Zeeuws-Vlaams Paviljoen, Middelburg Plaza en het Automotive Plein. Naast Contacta organiseren wij tal van andere beurzen & evenementen. Dit jaar vindt van 10 tot en met 12 november de achtste editie van Zeeland Creatief plaats, de grootste creatieve beurs van Zuidwest Nederland, op 24 november een concert van René Froger, 25 en 26 november een snuffelmarkt, 2 en 3 december een grote Kerstmarkt en op 9 december PC Discount. Verder prolongeren wij volgend jaar de in 2006 geïntroduceerde beurzen WoningExpo Zeeland en Watersport Totaal en Maritieme Dagen Zeeland. In 2007 breiden wij het beursprogramma verder uit met onder andere de Zeeuwse Kaartendagen, een creatieve beurs die in maart wordt gehouden."

Exclusieve mediapartner
Voor de derde achtereenvolgende maal is 'de Ondernemer' voor Contacta de exclusieve mediapartner van Zeelandhallen Goes bv. Dit beursmagazine is in een oplage van 80.000 exemplaren als bijlage bij de regionale dagbladen PZC en BN/DeStem in Zeeland en West-Brabant verspreid en is tevens verzonden naar alle bedrijven, instellingen, overheden en overige dienstverlenende organisaties in heel Zeeland, West-Brabant en op Goeree Overflakkee.

Mensen en markten samenbrengen
Rijpkema tot slot: "Naast de Zeelandhallen hebben wij verspreid over Nederland nog vier Accommodaties. Dat zijn onze grote evenementenhallen. Momenteel onderzoeken wij of wij het TT-circuit in Assen daaraan kunnen toevoegen. Onder Organisatiebureaus valt onder andere de afdeling Exhibitions. Zij zijn verantwoordelijk voor de publieks- en vakbeurzen en evenementen die wij zelf ontwikkelen en presenteren. Naast algemene vakbeurzen zoals Contacta, onderscheiden wij ons in diverse branches, zoals de bouw, ICT, groen en agro en de automotive markt. Ook zijn wij actief in de zorgsector. In totaal exploiteren wij circa 45 beurzen per jaar.

Libema Events is een ander Organisatiebureau. Zij organiseren zelf onder andere het Ordina Open tennistoernooi en het paardenspektakel Indoor Brabant en met derden allerlei andere grootschalige evenementen. De hele organisatie is betrokken bij zo'n 600 evenementen per jaar. Daar brengen wij mensen en markten bij elkaar", aldus de heer Rijpkema....realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006