In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

Automotive Plein
Gezamenlijke presentatie succesvol

In 2005 heeft een aantal gerenommeerde Zeeuwse auto- en aanverwante bedrijven zich op Contacta aan het publiek gepresenteerd op een groot Automotive Plein. De deelnemers zijn zo tevreden over het resultaat dat zij besloten hebben dit initiatief in 2006 te continueren.


Bert Flipse, directeur van ZuidWest Lease (de grootste merkonafhankelijke leasemaatschappij in Zeeland) is initiatiefnemer van dit gezamenlijke optreden van verschillende autogerelateerde ondernemingen. De deelnemers hebben zich ten doel gesteld, tijdens Contacta te netwerken met andere bedrijven, contacten te leggen, te verstevigen en uit te breiden. Zij zullen op dit ruime, overzichtelijke plein hun nieuwste modellen tonen.

Noviteit
Tijdens de tweede editie van het plein is het aantal deelnemers uitgebreid met Autoteam Dagevos (Fiat en Lancia dealer en erkend Alfa Romeo reparateur), PTA (Peugeot dealer), De Groene (Volvo dealer) en CBG Carrosserieën en Aanhangwagens (carrosseriebouwer en leverancier van allerlei aanhangwagens). Deze laatste items ontbraken vorig jaar nog. De overige deelnemende autobedrijven zijn Auto Team (Opel, Chevrolet en Isuzu dealer) en Van Oeveren-Vervaet (Mercedes-Benz dealer). Zij zullen er hun nieuwe modellen of uitvoeringen tentoonstellen. Aanverwante autobedrijven naast CBG Carrosserieën op het Automotive Plein zijn Autofit Goes (specialist op het gebied van auto-elektronica en black boxsystemen), Trim-Line (privacy film, striping en design, reclame en belettering en lakbescherming), ProTech Zeeland (lakbescherming, -herstel en -correctie) Autoschadeteam (schade-ervaring met alle automerken), Luijten VVZ (onder andere autolakken en garage vloersystemen) en ZuidWest Lease (operational lease, huren, occasions en LeaseCare). De inrichting en verfraaiing van de stand worden verzorgd door Hoveniersbedrijf TuinTotaal. Party & Cateringservice Schrijver zal de catering op het Automotive Plein verzorgen.

Visualiseren
"Ons probleem, dat uiteindelijk heeft geleid tot het Automotive Plein, was: 'Hoe maak je een autolease bedrijf visueel voor je doelgroep? Immers, als je alleen in een standje met wat folders gaat staan, behaal je nooit het gewenste resultaat", licht Bert Flipse zijn geesteskind toe. "Dat doe je wel als je er gaat staan met het product dat jouw klanten bij jou kunnen leasen. In ons geval dus auto's. Maar dat niet alleen, want geen auto is hetzelfde en zeker geen bedrijfswagen. Als leasebedrijf bieden wij een totaal automotive product aan. Met al die leveranciers zouden wij ons dus moeten presenteren op Contacta, de meest veelzijdige bedrijvenbeurs in Zeeland! Dat lijkt eenvoudiger dan het is, zeker als je de deelname naast je dagelijkse werkzaamheden organiseert. Maar het overweldigende succes van de primeur was meteen de stimulans voor het vervolg! Helaas zijn we dit jaar nog beperkt in de opzet van ons plein. In de nieuwe hal wordt dat volgend jaar zeker grootser. Nu letten we goed op de invulling van de ruimte. Door meer personenauto's dan grote bedrijfswagens neer te zetten, houden we de stand overzichtelijk."

Aantrekkende markt
De positieve tendens die vorig jaar in de automotive branche is ingezet, heeft dit jaar een vervolg gekregen. Alle sectoren binnen de branche profiteerden van het feit dat de ondernemer meer te besteden heeft en dat hij sneller beslist over uitbreiding van zijn wagenpark. Ook heeft hij meer oog voor details en luxe dan tijdens de economische recessie aan het begin van deze eeuw. Hij kiest bijvoorbeeld nu wel direct voor een auto met airconditioning en een GPS navigatiesysteem terwijl die luxe en comfort enkele jaren geleden geen optie voor hem was. Bert Flipse: "Onze groei was in het eerste kwartaal van 2006 ook groter dan in dezelfde periode van 2005. Bedrijven leasen om verschillende redenen. Voor grote bedrijven met veel auto's, is het wagenpark vaak een onderdeel dat zij uitbesteden, terwijl leasen voor de kleinere ondernemer voorziet in een financieringsbehoefte.

Blikvanger op Contacta 2005.

ZuidWest Lease voert ook het beheer van wagenparken uit. Ons bedrijf opereert bewust op regionaal niveau. Wij kennen onze klanten en kunnen snel en flexibel inspelen op hun mobiliteitsbehoefte. Als zij per direct een auto nodig hebben, dan zetten wij die in. Naast operationele lease voor gemiddeld vier jaar, verhuren wij via short lease auto's voor periodes variërend van een dag tot een jaar, verkopen wij wagens die uit de lease komen en leasen of verstrekken we op bruikleenbasis via onze LeaseCare aangepaste personenauto's en bussen in de meerij- dan wel zelfrijsituatie. Tegelijkertijd constateren wij op een aantal terreinen een afname ten opzichte van 2005. Zo neemt de kilometrage rap af sinds per 1 januari 2006 de nieuwe regelgeving van kracht is. Die schrijft voor dat bij gebruik van de auto van de zaak voor privé doeleinden 22% van de cataloguswaarde bij het loon moet worden bijgeteld, waarover de werkgever ook premies voor werknemersverzekeringen moet inhouden en afdragen. Diverse klanten hebben al gekozen voor een goedkopere tweedehands auto voor privé gebruik. Maar onze branche heet niet voor niets 'automotive'. Die beweging vindt de terug bezoeker op ons plein op Contacta, waar evenals vorig jaar doorlopend presentaties plaatsvinden van de nieuwste technieken, apparatuur en elektronica."


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006