In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

BAGE-groep, Koninklijke Hollestelle en De Betho zijn de genomineerden voor de vierde OCG Trofee. De verkiezing vindt vrijdag 6 oktober plaats in theater De Mythe te Goes tijdens het jaarfeest van het Ondernemers Contact Goes.


Bedrijfscontactfunctionaris Huig Bode van de gemeente Schouwen-Duiveland.

De ontvangst is om 18.00 uur. De verkiezing wordt om de drie jaar gehouden. Per traditie dragen de leden van het OCG kandidaten voor die in aanmerking komen voor de titel Beste Ondernemer van Goes. Vervolgens resteert er een top drie die beoordeeld wordt door een deskundige en onafhankelijke jury, deze uitgave bestaande uit David Luteijn, Frans Eppings en Kees Meijer. Het OCG is de belangenbehartiger van ruim 200 business-to-business-bedrijven in de gemeente Goes. De BAGE-groep (van de families Baarends en Gelok) is een groep bedrijven die zijn oorsprong vindt in de automotive branche. Een halve eeuw geleden werd begonnen met een kleine autospuiterij en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming waar meer dan driehonderd mensen werken, verspreid over verschillende branches. Met recht kan gesproken worden over het grootste automotive bedrijf van Zuidwest-Nederland.

ZuidWest Lease is een van de bedrijven van de BAGE-groep.

De BAGE-groep bestaat uit autodealerbedrijven (personen- en bedrijfswagens), een verf- en lakken groothandelsonderneming, twee merkonafhankelijke leasemaatschappijen, een assurantietak, een keten van autoschadeherstelbedrijven, autogroothandel en een verhuurmaatschappij. ZuidWest Lease, Baarends Autoschadeteam, Luijten-vvz, Auto Dagevos, ZuidWest Rent en AutoTeam Goes zijn allen Goese bedrijven van de BAGE-groep. De Koninklijke Hollestelle Groep is één van de meest vooruitstrevende technische bedrijven van Zeeland waar innovatie, kwaliteitsbewustzijn en een oplossingsgerichte houding centraal staan. De vier nauw samenwerkende en elkaar aanvullende werkmaatschappijen (Hollestelle Handel, -Konstruktie, -Kranentechniek en Hollestelle Keurinstituut) zorgen voor technisch hoogstaande oplossingen, korte levertijden en gunstige prijzen. De strategische allianties met andere bedrijven dragen eveneens bij aan het succes van de onderneming. Het bedrijf zag 132 jaar geleden (in 1874) het levenslicht met de overname van een kleine hoefsmederij.

Directeur Jan Hollestelle van Koninklijke Hollestelle.

Directeur Jan Hollestelle vertegenwoordigt de vijfde generatie bij Koninklijke Hollestelle. Per 1 januari wordt hij opgevolgd door dochter Danny. Het 50-jarige De Betho voorziet in aangepast werk aan inwoners van de gemeenten op de Bevelanden en Tholen (vandaar 'De Betho') met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. De Betho heeft de afgelopen jaren een nieuw, succesvol beleid ontwikkeld dat er op gericht is om de medewerkers van De Betho zoveel mogelijk op een reguliere arbeidsplaats te detacheren. Er is onder leiding van directeur Ad Leenhouts een omslag gemaakt van een intern gericht productiebedrijf naar een extern gericht mensontwikkelbedrijf. De betreffende medewerkers worden zodanig opgeleid en getraind dat ze een normale vacature kunnen vervullen onder leiding van iemand van de inlener. Eventuele beperkingen worden technisch opgelost of financieel verrekend door middel van een loonkostensubsidie. Voor mensen die blijvend zijn aangewezen op werk onder 'beschutte' omstandigheden, is er een arbeidsplaats bij De Betho zelf. Het thema van de avond is Hollywood, met de glitter en glamour van de Oscaruitreiking. Burgemeester Dick van der Zaag van de gemeente Goes zal De OCG Trofee uitreiken. Eerdere winnaars van de OCG Trofee zijn Bakon Food Equipment (1997), Schelde International (2000) en Bison International (2003).

Ad Leenhouts, directeur van De Betho.

De dynamische ondernemersclub OCG organiseert het hele jaar door activiteiten, met onder andere bedrijfsbezoeken. Maandag 11 september waren ongeveer 80 leden van het OCG te gast bij de 125-jarige Koninklijke Prins & Dingemanse in Yerseke. Deze onderneming is uitgegroeid tot één van de grootste producenten in Europa van schaal- en schelpdieren. Er werd uiteraard nader ingegaan in de mossel- en oesterverwerking De Goese ondernemers werden ontvangen in dorpshuis De Zaete waar een film werd gedraaid van de mossel- en oestercultuur in Yerseke. In het kader van het bedrijfsbezoek vond ook een interessante rondvaart op de Oosterschelde plaats. Vrijdag 15 december wordt in de Grote of Maria Magdalena Kerk te Goes weer de traditionele Kerstlunch gehouden.

www.ocggoes.nl


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006