In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

In de Burgerzaal van het gemeentehuis Tholen in Sint-Maartensdijk vindt er op donderdag 26 oktober van 15.00 tot 19.00 uur een bijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) plaats. De bijeenkomst komt voort uit de Ondernemerscursus MVO Tholen die in 2005 heeft plaatsgevonden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de provincie Zeeland en de gemeente Tholen en is bedoeld voor alle belangstellende ondernemers in Tholen.


Gedeputeerde Jacques Suurmond van milieu reikt op 26 oktober in Tholen oorkondes uit van de landelijke MVO-prijs Ei van Columbus.

Diverse sprekers komen met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, zoals Bart-Jan Krouwel, directeur MVO van Rabobank Nederland. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bij de Rabobank inmiddels een sleutelbegrip. Bart-Jan Krouwel, directeur MVO van Rabobank Nederland, is er van overtuigd dat op termijn alleen die bedrijven zullen overleven, die naast financiële opbrengst óók immateriële winst nastreven. Van hem zijn de uitspraken 'Niet een hoger dividend, maar een betere wereld' maar ook: 'Ook een ideëel project moet renderen'. Kortom: MVO in bank en bedrijf, frustraties, motivaties, kansen en keuzes. Duurzaam ondernemen op Tholen is landelijk niet onopgemerkt gebleven. De cursus MVO won het Ei van Columbus 2006 in de categorie 'kleinschalige duurzaamheid'. Het Ei van Columbus is een tweejaarlijkse prijs voor innovatie en duurzaamheid, die wordt uitgeloofd door acht ministeries.

Jacques Suurmond, gedeputeerde Milieu, reikt op 26 oktober oorkondes van de prijs uit aan de cursisten van de MVO-Ondernemerscursus 2005. Geertje van der Krogt van Rozenkwekerij de Bierkreek in IJzendijke vertelt tijdens de bijeenkomst hoe zij haar bedrijf op duurzame wijze runt. Deze biologische rozenkwekerij won het Ei van Columbus in de categorie 'duurzame bedrijfsvoering'. Tijdens de bijeenkomst, onder leiding van dagvoorzitter Maurits Groen, zijn ook burgemeester Nuis van Tholen en de wethouders Van Dis en Goossen aanwezig. Verder vertegenwoordigers van de KvK, de Hogeschool Zeeland, Syntens, MVO-Nederland, Justion Susidieadvies en Stichting Stimular, uitvoerder van de cursus.

De bijeenkomst zal tevens de aftrap zijn van een nieuwe cursus MVO voor een tweede groep Thoolse ondernemers. In de gemeenten Borsele en Terneuzen zal de cursus binnenkort voor het eerst van start gaan. In de gemeente Middelburg vond vorige maand al de eerste bijeenkomst plaats van het project Duurzaam Ondernemen in Middelburg. Inmiddels hebben zich voor deze cursus twintig Middelburgse bedrijven aangemeld. De komende bijeenkomsten worden gehouden op de donderdagen 2 en 30 november, van 14.30 tot 17.30 uur, in de Raadzaal van het Middelburgse stadhuis. De bijeenkomst op 30 november wordt ook bijgewoond door gedeputeerde Jacques Suurmond. In de cursus leren de deelnemers wat maatschappelijk verantwoord, ofwel duurzaam ondernemen is, wat het belang ervan is en hoe ze het kunnen toepassen in hun eigen bedrijf. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is de MKB-milieubarometer. Dit op Excel gebaseerde programma geeft ondernemers inzicht in de afvalstromen op hun bedrijf, de milieubelasting en -kosten, energiebesparingmogelijkheden etcetera. Tal van bedrijven die deze MKB Milieubarometer inmiddels gebruiken, besparen vele duizenden Euro's. Bij Anne-Marie Mol, beleidsmedewerker duurzaam ondernemen provincie Zeeland, kan men zich aanmelden voor de bijeenkomst: am.mol@zeeland.nl


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006