In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

Garantie op particuliere occasions

Paul de Schrijver koesterde na diverse managementfuncties de wens om ooit nog eens zelfstandig ondernemer te worden. ,,Als veertigplusser ga je nadenken en kom je tot de drive om te gaan ondernemen. Maar niet zomaar. Ik wil alleen ondernemer zijn op basis van een goed concept. Met Autotrust, dat een half jaar garantie verstrekt op particuliere occasions, is dat zeker het geval. Het is een gat in de markt.


Paul de Schrijver.

In feite is er niet zo veel verschil met mijn functies die ik in loondienst heb bekleed zoals bij Tènce!Uitzendbureau. Als directielid onderneem je ook, maar dan namens de aandeelhouders. De ondernemende medewerker is belangrijk en van grote invloed op het succes van een organisatie. Als zelfstandig ondernemer loop je natuurlijk zelf financiële risico's, maar verder is er niet zoveel verschil", aldus de 48-jarige Paul de Schrijver wiens bedrijf ruim een maand geleden het levenslicht zag. Inmiddels heeft hij al enkele mensen op de loonlijst staan waaronder bedrijfseconoom Huub Messagie. Het kantoor van het innovatieve bedrijf is gevestigd op de Markt in Terneuzen van waaruit het de hele Nederlandse particuliere automarkt kan bedienen. Autotrust zorgt voor transparantie op de vaak schimmige consumer-to-consumer automarkt. Met deze garantie kunnen particulieren met een gerust hart een auto kopen van andere particulieren, ook al hebben ze zelf geen technische kennis in huis. Bovendien krijgt men ook geregeld aanvragen vanuit het bedrijfsleven (zoals autohandelaren) omdat men ook de Autotrust-garantie wil verstrekken.

Partners van Autotrust zijn ANWB en DEKRA voor de keuringen en Unigarant (volle dochter van de ANWB) voor de garantie en de ANWB-autoverzekeringen. ,,Het product autotrust speelt duidelijk in op een behoefte. Het maakt de particuliere occasionmarkt veel aantrekkelijker. Kopers hoeven niet meer bang te zijn voor een kat in de zak. Zij kunnen goedkoper bij een particulier dan bij een garage een auto van vergelijkbare kwaliteit kopen. Verkopers hoeven niet meer te vrezen voor gezeur achteraf en krijgen een eerlijke prijs voor hun auto. Tot dusverre lag de waarde van een particulier te verkopen auto, soms tot dertig procent lager dan dezelfde auto bij een garage. Ons product brengt daar verandering in. Met onze garantie is de auto meer waard, maar nog altijd veel goedkoper dan een vergelijkbare auto met garantie bij een garage. Het idee is een jaar geleden geïntroduceerd door Gerben van Dam, product development director op Luchthaven Schiphol. Hij had het concept, maar zocht financiële partners en kwam terecht bij een groep Zeeuws-Vlaamse oud-Junior Kamer-leden; een groep ondernemende mensen waar ik ook zelf onderdeel van ben", stelt De Schrijver die anno 1989 voorzitter was van de Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen. ,,Ik werd gaandeweg zo enthousiast over het idee, dat ik besloot om zelf als ondernemer op te treden van het nieuwe bedrijf. Het geeft structuur en zekerheid aan de particuliere occasionmarkt."

Kosten
De potentiële verkoper ontvangt na goedkeuring een Autotrust-garantiecertificaat. Dit bewijs geeft aan dat de auto in goede staat is en verschaft de koper een garantie van een half jaar na de aankoopdatum. De verkoper heeft vervolgens vier maanden de tijd om de auto met garantie te verkopen De kosten van de garantie zijn voor rekening van de verkopende partij. Het saldo wordt gevormd door het keuringsbedrag en een variabele premie die afhankelijk is van het type auto, bouwjaar, kilometerstand en vraagprijs. Geïnteresseerden in een particulier te koop staande auto, kunnen aan de hand van het kenteken op de website controleren of deze daadwerkelijk een autotrust-garantie heeft. De koper heeft de mogelijkheid om de garantie met een half jaar te verlengen waardoor de totale garantietermijn op kan lopen tot een jaar. ANWB-leden krijgen bovendien vijf procent korting op de garantie. ,,Internet heeft een flinke impuls gegeven aan de autoverkoop tussen particulieren, onder andere via sites als Autotrack, Marktplaats, Autoscout en Autotrader. In Nederland zijn er vorig jaar 759.000 auto's tussen particulieren verhandeld. Nadeel van een particuliere occasion was de onzekerheid, mede door het gebrek aan garantie. Aan de ene kant ging de markt door het internet open, maar aan de andere kant werd onzekerheid in de hand gewerkt. Ons bedrijf schept meer duidelijkheid. Hoe klein we ook zijn, we werken wel samen met grote landelijke partners", aldus directeur Paul de Schrijver.

Meer informatie:
Internet: www.autotrust.nl


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006