In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

Stichting Reimerswaalplein
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

Ingeklemd tussen de Oosterschelde en de Westerschelde, direct gelegen aan de A58 en de Zoomweg, is Reimerswaal zowel de Poort naar Zeeland en naar Noord-Brabant als die naar Antwerpen en Rotterdam. Vanwege de uitbreiding van de Zeelandhallen ligt het Reimerswaalplein dit jaar net zo strategisch als de gemeente zelf: direct bij de ingang. Geen enkele bezoeker aan Contacta kan om Reimerswaal heen."Het Reimerswaalse bedrijfsleven en de gemeente zijn al dertien jaar met een plein aanwezig op Contacta. Wij waren de eersten met deze gezamenlijke wijze van presenteren. Het is een bewezen succes, dat door de jaren heen veel navolging heeft gekregen. Zoals altijd staat het duidelijk herkenbare Reimerswaalplein opgesteld aan de zuidzijde van hal 1. Daarheen is nu ook tijdelijk de ingang van de Zeelandhallen verplaatst, wat een andere loop zal geven als in voorgaande jaren. Met een kleine aanpassing van de indeling van het plein, bieden wij toch dezelfde sfeer en ambiance als voorheen: een ruimte waar het goed toeven is en waar voldoende gelegenheid is om te netwerken". Aan het woord is Ada de Regt. Namens de Stichting Reimerswaalplein is zij belast met de organisatie van het plein.

Bedrijvigheid
Reimerswaal is qua oppervlakte een van de grootste gemeenten van Zeeland: de ruim 21.000 inwoners hebben elk meer dan één hectare ter beschikking. Dat is echter inclusief het water van de beide Scheldes. Niettemin blijft er veel ruimte over om te wonen en te werken. De gemeente herbergt een hardwerkende no-nonsense bevolking en schitterende bedrijven. Alle kernen zijn dit jaar met minstens één bedrijf vertegenwoordigd op het Reimerswaalplein. De gemeente heeft er zelf ook een stand, waar zij op informele wijze haar bedrijventerreinen zal promoten. Reimerswaal heeft er diverse van, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de strategische ligging van de gemeente. Met name de uitbreiding van bedrijventerrein De Poort in Rilland is daarvan een mooi voorbeeld. Dit terrein is vooral geschikt voor transport- en opslagbedrijven. Het is ook een geliefde plek voor lokale ondernemers die willen uitbreiden, maar daartoe op hun huidige locatie geen mogelijkheid hebben. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar. Bedrijventerrein Nishoek bij Kruiningen wordt in 2007 uitgebreid met circa tien hectare. Naast bedrijven in de agribusiness zijn ook andere MKB-bedrijven er welkom. Op het in Yerseke gelegen bedrijventerrein Olzendepolder zijn nog kavels beschikbaar. Die zijn met name bestemd voor bedrijven in de aquabusiness, omdat voor het overgrote deel van de kavels de verplichting geldt dat zij worden aangesloten op het aanwezige distributiesysteem voor vers zeewater.

Aandachtstrekker
De gemeente Reimerswaal kent twee belangrijke bronnen van inkomsten: de land- en tuinbouw en de fruitteelt enerzijds en de schaal- en schelpdiercultures anderzijds. "De grootste aandachtstrekker op ons plein is steevast onze viskar waar wij mosselen serveren. Elke trouwe bezoeker op de beurs weet die te vinden", aldus Ada de Regt. "Onder het genot van een bakje met deze Parels uit de Oosterschelde zijn al heel wat contacten gelegd, hernieuwd of verstevigd. Traditioneel hebben wij ook een vast relatiegeschenk dat alle deelnemers uitreiken, namelijk een kantooragenda voor het komende jaar. Inmiddels rekenen veel bezoekers op dit handige kleinood. Evenals vorig jaar is er ook dit jaar het laatste uur van de eerste beursdag een glaasje met een hapje voor de deelnemers en hun relaties.

Stichting Reimerswaalplein
De organisatie van de stand is ondergebracht in de Stichting Reimerswaalplein, die onder voorzitterschap staat van Piet van Dijke, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Reimerswaal. Ada de Regt is intermediair tussen de beursorganisatie en de deelnemers aan het Reimerswaalplein. "Elke ondernemer kan zich aanmelden voor deelname aan het plein. Zelf benaderen wij jaarlijks alle bedrijven die ooit deel uitmaakten van het plein en de ondernemers die tijdens de laatste Contacta hun visitekaartje bij ons hebben achtergelaten. De deelnamefrequentie is verschillend, sommigen zij elk jaar present, anderen om de paar jaar, ook zijn er die eenmalig hebben deelgenomen, maar we hebben gelukkig een enthousiaste kern. Het bestuur komt voor het eerst in april bij elkaar, daarna boeken wij de standruimte op basis van voorinschrijving. Op Contacta 2006 zijn wij vertegenwoordigd met veertien bedrijven, waaronder twee nieuwkomers. Alle standhouders kunnen kiezen voor een eigen stand of voor een gehuurde ruimte. Die richten zij zelf in, voor het gemeenschappelijke gedeelte verzorg ik de inrichting. Boven het plein hangen twee spandoeken met onze naam zodat wij gemakkelijk te vinden zijn. Bestuur en deelnemers komen eenmaal voor de beurs bij elkaar en achteraf evalueren wij de deelname. In Reimerswaal staat het belang van 'ruimte' altijd voorop. Burgemeester en wethouders bieden ons ruimte om te wonen en te werken. Wij op onze beurt, zorgen ervoor dat Reimerswaal een ondernemersklimaat heeft en houdt om trots op te zijn!"


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006