In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

Sinds dinsdagavond 12 september houdt Maria le Roy, gedeputeerde voor Economie, elke twee weken een innovatiespreekuur voor MKB ondernemers. "Innovatie is een sleutelbegrip voor economische groei en voor toename van de werkgelegenheid", zegt le Roy. "De Provincie is er veel aan gelegen om vernieuwing in producten en bedrijfsprocessen te stimuleren."


Maria le Roy, gedeputeerde voor Economie.

"Tijdens mijn werkzaamheden kom ik met veel mensen in contact, binnen Zeeland, maar ook elders in het land en in Europa. Mensen die kennis en ervaring hebben op allerlei gebied, die creatieve ondernemers kunnen helpen hun plannen en ideeën om te zetten in concrete producten of procesverbeteringen. Daarom zet ik mijn deur open voor MKB-ondernemers die met innovatie aan de slag zijn en die daarover graag met een bestuurder willen spreken. Zo blijf ik direct betrokken bij het Zeeuwse bedrijfsleven, hoor ik wat er leeft en speelt en waar bedrijven behoefte aan hebben."

Dicht bij de ondernemers
MKB ondernemers kunnen zich eenvoudig voor een gesprek aanmelden via innovatiespreekuur@zeeland.nl. De spreekuren vinden plaats in Goes, Axel en Zierikzee. "Ik wil de drempel om met ondernemers te kunnen spreken zo laag mogelijk houden", licht le Roy deze keuze toe. "Ondernemers hebben weinig tijd, dus als ik ze kan helpen door ze op een locatie dicht bij hun bedrijf te kunnen ontvangen, dan doe ik dat graag."

De gedeputeerde begint haar spreekuur niet zomaar als experiment. "Van verschillende kanten kreeg ik de vraag of ik tijd had voor een kort gesprek. Omdat mijn agenda snel volloopt, bleek het moeilijk om een passend moment te kunnen vinden. Door om de week een paar uur hiervoor vrij te maken, is dat probleem in ieder geval opgelost. Het eerste spreekuur op 12 september zat ook meteen vol. Vijf ondernemers kwamen langs om hun projecten en ideeën te bespreken. Veelal zaten deze in de toeristische sector. Niet zo verwonderlijk, er gebeurt veel op dit terrein in onze provincie. Ondernemers werken met innovatieve concepten aan de kwaliteit van het toeristisch product en een versterking van het MKB in Zeeland. Soms lopen ze dan tegen problemen aan."

Innovatiesubsidie
De provincie heeft zelf ook de mogelijkheid om innovatieve ideeën aan te wakkeren en van de grond te krijgen. "Het Europese programma Innovatieve Acties Zeeland is hiervan een goed voorbeeld: Voor 17 projecten is ruim 7 miljoen geïnvesteerd, met succes kan ik wel zeggen.

Dit programma is nu afgerond. Ondernemers die een innovatie-initiatief willen opzetten, kunnen nu via de tenderprocedure van het Provinciaal Sociaal Economisch Beleidsplan voor subsidie in aanmerking komen. Tweemaal per jaar, voor 1 april en voor 1 oktober, kunnen projecten worden ingediend. Dit jaar is de sluitingsdatum bij uitzondering uitgesteld tot 1 november."

Aanvragers kunnen een uitgebreide folder en een aanvraagformulier vinden op de site www.zeeland.nl/pseb of deze aanvragen via het secretariaat van de afdeling economie tel: 0118-631671. "En natuurlijk zorg ik er voor dat de folder ook bij het innovatiespreekuur beschikbaar is!"


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006