In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006
File not found.

Abdijplein in Middelburg is hart van het festival
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

De historische binnenstad met de vele monumenten is trekpleister nummer één van Middelburg. Karakteristiek voor de Zeeuwse hoofdstad zijn onder andere het oude stadhuis, de Lange Jan en de Abdij. Het Abdijplein in Middelburg vormt per traditie het hart van het Zeeland Nazomerfestival. Het festival is sinds 2005 opgenomen in het Kunstenplan van de rijksoverheid.


Nazomerzingen IV op het karakteristieke Abdijplein.

Zeeland Nazomerfestival werd het afgelopen jaar uitgeroepen tot 'Beste Regio-evenement van Nederland'. Zeeland Nazomerfestival wordt georganiseerd door de Stichting Theaterproductiehuis Zeelandia. Naast het festival realiseert 'Zeelandia' jaarlijks twee kleinschalige producties die worden gespeeld in zalen van theaters, dorpshuizen en cafés in de hele provincie. Zeeland Nazomerfestival maakt als enige zomerfestival in ons land zelf theatervoorstellingen en presenteert die in de vorm van een uitnodigende festivalformule. Het unieke Zeeuwse landschap is inspiratiebron, podium en decor voor de voorstellingen die alleen in Zeeland zijn te zien. Naast theater op locatie is er een levendig 'festivalhart' in de monumentale Abdij van Middelburg. Hier wordt een eigenzinnige keuze uit bestaand Nederlands en Vlaamse podiumkunstenaanbod getoond. Er is literatuur, dans, film en muziek in vele genres. Het festivalcafé aan het Abdijplein is de ontmoetingsplek voor publiek en artiesten.

Dansvoorstelling de Recitel in de Middelburgse Nieuwe Kerk.

De zesde editie van het Nazomerfestival, van de laatste dinsdag van september tot en met 10 september, was een geslaagd spektakel. Evenals vorig jaar trok het evenement ruim 32.000 bezoekers. Alle theatervoorstellingen waren nagenoeg uitverkocht. Naar verwachting is het aantal Festivalbezoekers van buiten de provincie opnieuw gestegen. Hoogtepunt van de afgelopen editie was de opera Der fliegende Holländer. Met de uitvoering van deze opera in de haven van Terneuzen, de vermeende geboorteplaats van de Holländer, ging een lang gekoesterde wens van het festival in vervulling.
Onder muzikale leiding van Ed Spanjaard en solisten John Bröcheler en Turid Karlsen, trok deze grootste en duurste productie uit de geschiedenis van het Nazomerfestival bijna vijfduizend bezoekers. Het festivalhart in Middelburg kende traditioneel weer een sterke Vlaamse bezetting met popgroepen als 'Arsenal', 'Absynthe Minded' en 'dEUS' en de voorstellingen 'LOUIS' en 'Flat Earth Society'. De jubilerende band 'Bettie Serveert' gaf een uitstekend akoestisch optreden en ook het jonge jazztalent 'Wouter Hamel' wist de aanwezigen te boeien.

De jubilerende band Bettie Serveert.

Met de eerste productie 'The Recital' had het Nazomerfestival de Zeeuwse primeur van het nieuwe danshuis Station Zuid. De zevende editie van Zeeland Nazomerfestival vindt volgend jaar plaats van 28 augustus tot en met 8 september. Centrale ontmoetingsplaats vormt dan uiteraard weer de karakteristieke Middelburgse Abdij. Middelburg is een mooie stad met een Bourgondische uitstraling. Er is een hoog horecaniveau met in iedere straat mooie terrassen. De kwaliteit van het leven is goed in Middelburg, hetgeen versterkt wordt door de directe nabijheid van bossen, duinen en zee. De herinrichting van de binnenstad heeft nieuwe impulsen gegeven aan het gemoedelijke Vlaamse straatbeeld. Naast een florerend bedrijfsleven, scoort Middelburg eveneens goed op cultureel en educatief gebied. De Roosevelt Academy staat prima aangeschreven en de studenten zorgen voor een losser straatbeeld in de sfeervolle binnenstad. De opening van het academisch jaar van de Roosevelt Academy (30 augustus) kon rekenen op massale belangstelling. Gastspreker was dan ook oud-premier Ruud Lubbers, een begaafd redenaar. Lubbers gaf een speech over 'The 4 freedoms and the Earth Charter'. Dit laatste is een leidraad om het streven naar een duurzame en leefbare wereld om te zetten in beleid en dagelijkse praktijk.


...realiseert
Contacta 2006: Ontmoetingen in een positieve zakelijke sfeer

...verstrekt
Garantie op particuliere occasions

...profileert
Goes: economisch hart van Zeeland

...moderniseert
Nieuwe collectie, nieuw imago

...kleurt
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...ervaart
Zeeuws bedrijfsleven bekneld door regels

...presenteert
Ondernemerstuin op Contacta

....kiest
BAGE-groep, Hollestelle en De Betho genomineerd voor OCG-Trofee

...toont
Automotive Plein: Gezamenlijke presentatie succesvol

...profileert
Schouwen-Duiveland Continu in Beweging

...slaat de handen ineen
Veel bedrijvigheid op Zeeuws-Vlaams paviljoen

...helpt
Samen werken aan de toekomst

...ontmoet
Relatiebeheer staat centraal

...concludeert
Water kun je nooit beheersen, wel beheren

...stimuleert
Bijeenkomst Duurzaam Ondernemen Tholen

...biedt
Interessante kavels op JKW-Veiling

...discussieert
Innovatieve ondernemers op BOS 2006

...overziet
Deelnemerslijst Contacta 2006

...exposeert
Beursindex Contacta 2006

...zit bij de ingang
Bedrijven uit alle kernen vertegenwoordigd op oudste plein Contacta

...profileert
Middelburg Plaza is een begrip op de Contacta

...behartigt
Goed ondernemersklimaat in Middelburg

...bezoekt
Veel sfeer op Zeeland Nazomerfestival

...onderzoekt
Meewerken genereert meerwaarde

...voetbalt
RBC Roosendaal is Zeeuwser dan u denkt

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...consulteert
Op spreekuur bij gedeputeerde le Roy

...ondersteunt
KN afdeling Zeeland in actie voor wezen in Congo

...belicht
Zuidwest Nederland: logistieke as of logistiek moeras

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006