In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007
File not found.

De stand van zaken

Samen sterk
's- HEER ARENDSKERKE - De bedrijven Still en Heftruckservice de Vlieger uit 's- Heer Arendskerke slaan de handen ineen. De partners tekenden een samenwerkingscontract, waarmee De Vlieger als exclusieve Zeeuwse Still dealer de service, verhuur en verkoopactiviteiten voor zijn rekening neemt. De Vlieger blijft volledig zelfstandig werken. "

Westduin innoveert
DISHOEK - Hotel Golden Tulip Westduin, de 'parel van Dishoek' onder de duinen innoveert. Het hotel heeft, aan het begin van het nieuwe seizoen, een grotendeels vernieuwd interieur, uitgevoerd in een eigentijds kleurenpalet. Maritieme elementen creëren een ontspannen, avontuurlijke sfeer. De entree en receptie zijn vernieuwd. Binnenkort kan de gast zitten op een zonnig terras 'in Mediterrane stijl'.

Oosterscheldekreeft
ZIERIKZEE - De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft stond afgelopen maand op de befaamde Slow- Fish beurs in Genua. Op deze beurs staan wereldwijd alle streekproducten, die het presidium van Slow- Food international bezitten, waaronder de Oosterscheldekreeeft. Chefkok Dick Pieter Arkenbout van brasserie de Vluchthaven gaf er vijf dagen lang workshops en presentaties. En dat alles om de Oosterscheldekreeft en Zeeland op de Europese culinaire kaart te zetten. Het is de derde keer dat de stichting op de beurs was.

MKB Zeeland
Meer grip op het beleid van gemeenten voor Zeeuwse ondernemers, bevordering van de lokale economie en een goed functionerend klimaat voor het midden-en kleinbedrijf in Zeeland. Dit zijn de doelen van het Kernenprogramma MKB-Zeeland, dat MKB-Zeeland samen met de Kamer van Koophandel voor Zeeland onlangs is gestart. Sabine Verburg leidt het project dat in drie jaar zal zijn afgerond. De Kamer van Koophandel financiert dit project. De komende maanden zullen per gemeente de lokale ondernemersnetwerken en het bestaande ondernemersklimaat in beeld worden gebracht. Hoe is het overleg met de gemeente en welke economische onderwerpen zijn belangrijk? Aan het eind van dit jaar moet in drie gemeenten de brancheoverstijgende belangenbehartiging verbeterd zijn door het opzetten of ondersteunen van een (bestaand of nieuw) ondernemersplatform.

AvdW in top 50 advocatuur
Het Zeeuwse advocatenkantoor Adriaanse & van der Weel (AvdW) hoort vanaf heden tot de 50 grootste advocatenkantoren van Nederland. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur 2007, een rapport onlangs is uitgegeven door uitgeverij KSU over de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse advocatuur. In totaal heeft Nederland circa 2850 advocatenkantoren. Adriaanse & van der Weel was altijd al het grootste kantoor in Zeeland, maar heeft in 2006 een flinke groeispurt gemaakt. Per 1 januari 2007 had het 31 beëdigde advocaten, waarmee het de 48e plaats veroverde in de Top 50.

Opdracht
Istimewa Elektro heeft van Rijkswaterstaat de opdracht ontvangen om gedurende twee jaar alle bestaande radarposten in Zeeland te moderniseren. Het gaat om een innovatief contract waarbij op bijna 30 locaties radar- en marifooninstallaties worden gerenoveerd of vervangen. De werkzaamheden voert Istimewa uit met haar Franse partner Sofrelog. Met de nieuwe opdracht is een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid. Daarbij is tevens een onderhoudscontract voor tien jaar inbegrepen.

Zeeuwse Delta
Staatsscecretaris Tineke Huizinga-Heringa van Verkeer en Waterstaat heeft maandag 14 mei tijdens haar bezoek aan de Krammersluizen een manifest in ontvangst genomen. Hiermee vragen uiteenlopende maatschappelijke organisaties om een investeringsprogramma voor de Delta in te stellen. Het is voor het eerst dat een dergelijk brede coalitie gezamenlijk aandacht vraagt voor de situatie rond de waterkwaliteit en blauwalg. In de coalitie zijn naast natuurorganisaties ook de Kamer van Koophandel, BZW en de Recron vertegenwoordigd. De staatssecretaris ontving een schatkist met daarin, naast een aantal Zeeuwse streekproducten, een manifest. Hierin verwoorden de organisaties nut en noodzaak van een integrale aanpak. Ze pleiten voor een investeringsprogramma van de Rijksoverheid.


...eet
Een hapje en een goed glas wijn

...beoogt
Ezinga beoogd voorzitter Hiswa

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...innoveert
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

...ontwikkelt
ZIE-evenement ’Open innovatie’:dé meest actuele visie op innovatie

...zorgt
Zeeland biedt kansen voor zorgtoerisme

....bezoekt
Presentatie 'Vakantie met Zorg in Zeeland' op Neeltje Jans

...benadert
Zorgtoerist vaak teleurgesteld in Zeeland

...viert
Mooie kavels op JKW Veiling

...komt
Beleef het ondernemen in Zeeland

...kookt
Koken met de Oosterscheldekreeft

...wisselt
'Mensenkennis' bij Jong Management

...bouwt
Rabo heeft nu eigen woonshops

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...installeert
Marten Wiersma: Groei op Zeeuwse schaal

...spint
Beste ondernemer spint garen bij winst BOOST 2007-prijs

...doorbreekt
Arbeidsmarkt lijkt soms op een betonnen muur

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...discuseert
Niet ieder dorp zijn eigen 'Borssele'

...beslist
De randstad heeft nog weinig interesse in Zeeland

...investeert
Makelaars positief over toekomst

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...loopt
Werkgevers Servicepunt brengt partijen bij elkaar