In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007
File not found.

Rabo heeft nu eigen woonshops

Walcheren heeft een absolute primeur. In Middelburg en Vlissingen is de Rabobank met een compleet nieuw concept begonnen: de woonshop. De klant stapt binnen, op zoek naar een woning. En hij komt naar buiten met niet alleen een huis en hypotheek, maar heeft hij ook nog een notaris geregeld, zijn meubels besteld en een tuinarchitect in de hand genomen. De Rabowoonshops zijn de meest complete winkels op het gebied van wonen.

door Ron Gregoor


Interieur van de Raboshop in Vlissingen.
Foto: Willem Mieras

VLISSINGEN - Op zaterdag 19 mei openden de winkels aan de Spuistraat 86 in Vlissingen en de Lange Viele 49 in Middelburg officieel. Geen poespas, gewoon de winkel open, zegt Bert Strenk, de man die het idee heeft uitgewerkt en de winkel in Vlissingen bestiert. De winkels in het centrum van Vlissingen en Middelburg liggen naast het bankgebouw. "Maar dat is puur toeval. Voor hetzelfde geld hadden we elders in het centrum een pand in gebruik genomen", zegt Strenk.

De Rabobank loopt al een tijdje rond met het plan om in een winkel alles aan te bieden wat met wonen te maken heeft. "Tot nu toe moest je steeds van de een naar de ander. Was je bij de bank geweest om te kijken of je ene huis kon financieren, moest je langs de makelaar. Dan weer naar de hypotheekverstrekker, een notaris zoeken. Voor de inrichting liep je stad en land af en dan moest je nog zorgen voor de inrichting van de tuin. Alles onder één dak, waar je overal advies voor kan krijgen." Advies is in eerste instantie de insteek van de woonwinkels. In de sfeervol ingerichte winkels staan tal van computers, die zo zijn ingesteld dat je gemakkelijk alles wat maar iets met wonen te maken heeft, kan vinden.

Natuurlijk zijn er mensen aanwezig, die de klant om raad kan vragen. De woonshop heeft een partnership met diverse makelaars. In de winkel kan men niet alleen het regionale woonaanbod bekijken, maar de Rabowoonshop is aangesloten op het landelijk netwerk. Met Woontrend Zeeland, een van de grootste woninginrichtingen in de provincie, heeft de woonshop een deal. Qua inrichting kunnen de klanten een afspraak maken met het bedrijf uit Koudekerke. En zo heeft de Rabo ook contacten met tuinbedrijven en architecten, die kunnen adviseren over de aanleg van tuinen.

In de woonshop staat elke drie maanden een thema centraal. "Nu, in het voorjaar is dat bijvoorbeeld de tuin. In de zomer is dat beveiliging, dan gaan veel mensen op vakantie. Met beveiligingsbedrijven en politie hebben we afgesproken dat die hier adviezen komen geven", aldus Strenk.

Maar de Rabowoonshop biedt meer dan alleen aanbod en advies. Er worden regelmatig workshops gehouden. In de maand juni bijvoorbeeld over tuinieren. "De mensen komen hier vooral voor advies. Het zal nooit zo zijn dat je hier binnen komt met niets en buiten stapt met een eigen huis, financiering, inrichting en nieuwe tuin. Maar we zetten de mensen wel op het pad, dat zij willen belopen", legt Strenk uit.

...eet
Een hapje en een goed glas wijn

...beoogt
Ezinga beoogd voorzitter Hiswa

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...innoveert
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

...ontwikkelt
ZIE-evenement ’Open innovatie’:dé meest actuele visie op innovatie

...zorgt
Zeeland biedt kansen voor zorgtoerisme

....bezoekt
Presentatie 'Vakantie met Zorg in Zeeland' op Neeltje Jans

...benadert
Zorgtoerist vaak teleurgesteld in Zeeland

...viert
Mooie kavels op JKW Veiling

...komt
Beleef het ondernemen in Zeeland

...kookt
Koken met de Oosterscheldekreeft

...wisselt
'Mensenkennis' bij Jong Management

...bouwt
Rabo heeft nu eigen woonshops

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...installeert
Marten Wiersma: Groei op Zeeuwse schaal

...spint
Beste ondernemer spint garen bij winst BOOST 2007-prijs

...doorbreekt
Arbeidsmarkt lijkt soms op een betonnen muur

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...discuseert
Niet ieder dorp zijn eigen 'Borssele'

...beslist
De randstad heeft nog weinig interesse in Zeeland

...investeert
Makelaars positief over toekomst

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...loopt
Werkgevers Servicepunt brengt partijen bij elkaar