In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007
File not found.

Mooie kavels op JKW Veiling

Hend Schenkenberg van Mierop viert volgende week zijn veertigste verjaardag. Vanwege zijn 'pensioengerechtigde' leeftijd neemt hij aan het eind van het jaar afscheid van de Junior Kamer Walcheren (JKW). Tijdens zijn 'afscheidstournee' is het voorzitterschap van de veilingcommissie van de JKW het laatste klusje van Hend.

door Henk van de Voorde


De JKW commissie 2007, vlnr: Elles Pasop, Anniek Risseeuw, Bas de Moor, Machteld van der Slot, Hend Schenkenberg van Mierop, Michel van Dis en Danny Boer. Alexander Dijkwel ontbreekt op de foto.
Foto: JKW

De voorzitter is samen met zijn JKW-commissie al druk in de weer om op vrijdag 23 november weer een veilingevenement in optima forma aan te kunnen bieden. De goede doelen van de drie ambassadeurs Karla Peijs (CdK Zeeland), Anneke van Dok (burgemeester Vlissingen) en Peter Boerma (algemeen directeur Delta NV) zijn inmiddels bekend: respectievelijk Stichting Alzheimer afdeling Zeeland, Paladium Jonge Moeders Walcheren en de Stichting Palazzoli Zeeland, inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten.

Per traditie zullen onder de bezielende leiding van veilingmeester Ab Verhage en toezichthoudster Marielle Buijs, in het fraai vernieuwde Arion-hotel aan de Vlissingse boulevard, de mooie kavels weer geveild worden. Hotellier/gastheer Joost van Damme, tevens het langst zittende lid van de Junior Kamer Walcheren, zal evenals vorig jaar de avond aan elkaar praten. De vlotte redenaar zal daarbij een toelichting geven op alle vijftig kavelstukken. Kavels, waarbij kwaliteit voorop staat.

,,Joost verdiept zich in de kavels, houdt de gang erin en maakt de veiling persoonlijk door op de (potentiële) kopers af te stappen. Hij zorgt voor een verfrissende aanvulling bij de veiling van de unieke kavels. Het zullen allemaal leuke aansprekende kavels zijn, met veel diversiteit", aldus Hendrik (Hend) Schenkenberg van Mierop. De voorzitter met de dubbele achternaam heeft Rotterdamse roots, maar is geboren en getogen Vlissinger.

In het dagelijks leven is hij senior interim manager voor Yaught, grootste detacheerder van interim managers in Nederland. De overige JKW-commissieleden zijn eveneens ondernemende jonge mensen, conform de filosofie van Junior Kamer; een trainingsorganisatie waarbij learning by doing en ontplooien van talenten hoog in het vaandel staan.

Cursussen
,,Via het netwerk van Junior Kamer Nederland kunnen door JKW-leden voor een habbekrats cursussen worden gevolgd, waar normaal gesproken flink voor moet worden betaald: debating, time management, mindmapping, body language, speed reading, en dergelijke", aldus Schenkenberg van Mierop.

Naast de voorzitter en zijn vriendin Machteld van der Slot (consultant bij SKF Asset Management Services) bestaat de JKW commissie uit Elles Pasop (kandidaat-notaris kantoor Ringeling), Anniek Risseeuw (ondernemer kinderdagverblijf Baloe), Danny Boer (ondernemer Zeeuwse Makelaar), Michel van Dis (ondernemer Dis & That), Alexander Dijkwel (Dijkwel Auto Shopping Centre) en Bas de Moor (advocaat Adriaanse & van der Weel).

Algemeen voorzitter van de uit een dertigtal leden bestaande JKW is Eric Giesbertz, private banker bij Van Lanschot. Hoofdsponsors van de 4e JKW Veiling zijn Jumbo Offset (samensteller en drukker van de kavelgids), gastheer Grandhotel Arion, Rabobank WNB, Delta N.V., Schipper OAZ, Volvo De Groene en Adriaanse & van de Weel.


Voorzitter Hend Schenkenberg van Mierop: ,,Zeeuwse goede doelen."
Foto: JKW

Gezellig
De JKW Veiling wordt jaarlijks bijgewoond door ongeveer 250 gasten, voor het grootste deel bestaande uit kavelaanbieders, kopers en sponsors. De feitelijke veiling vangt aan na de culinaire hoogstandjes van het warm en koud buffet. Het grote business-to-business-evenement op Walcheren kenmerkt zich door gezelligheid, netwerken en goede doelen.

,,In principe staat het de ambassadeurs vrij om zelf hun goede doel in te vullen, als het maar om Zeeuwse goede doelen gaat. De ervaring leert dat het Zeeuwse bedrijfsleven het meest genegen is om te doneren aan Zeeuwse goede doelen, op sociaal-, cultureel of landschappelijk gebied." De JKW-veilingcommissie doet een appèl op het Zeeuwse bedrijfsleven op om interessante kavels ter beschikking te stellen voor het B2B-evenement pur sang. De opbrengst voor de drie goede doelen in 2006 was: Stichting Behoud Hoogaars, vertegenwoordigd door oud-CdK van Gelder: 11.100 euro; Vakantie voor kinderen, ambassadeur burgemeester Van Dok 10.800 euro en Project Mode Zeeuws Museum, gerepresenteerd door David Luteijn: 9.400 euro.

Gelden die gegenereerd werden door de verkoop van mooie kavelstukken zoals: 'wakker worden met het geluid van de golven' (een weekend een luxe strandslaaphuisje in Vlissingen), een week relaxen voor zes personen in een chateau/hotel in de Dordogne, viparrangement voor een championsleageduel van PSV, rondvaart voor tien personen door de haven van Vlissingen èn een full-colour advertentiepagina in 'de Ondernemer'.


...eet
Een hapje en een goed glas wijn

...beoogt
Ezinga beoogd voorzitter Hiswa

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...innoveert
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

...ontwikkelt
ZIE-evenement ’Open innovatie’:dé meest actuele visie op innovatie

...zorgt
Zeeland biedt kansen voor zorgtoerisme

....bezoekt
Presentatie 'Vakantie met Zorg in Zeeland' op Neeltje Jans

...benadert
Zorgtoerist vaak teleurgesteld in Zeeland

...viert
Mooie kavels op JKW Veiling

...komt
Beleef het ondernemen in Zeeland

...kookt
Koken met de Oosterscheldekreeft

...wisselt
'Mensenkennis' bij Jong Management

...bouwt
Rabo heeft nu eigen woonshops

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...installeert
Marten Wiersma: Groei op Zeeuwse schaal

...spint
Beste ondernemer spint garen bij winst BOOST 2007-prijs

...doorbreekt
Arbeidsmarkt lijkt soms op een betonnen muur

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...discuseert
Niet ieder dorp zijn eigen 'Borssele'

...beslist
De randstad heeft nog weinig interesse in Zeeland

...investeert
Makelaars positief over toekomst

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...loopt
Werkgevers Servicepunt brengt partijen bij elkaar