In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007
File not found.

Beleef het ondernemen in Zeeland

Contacta, de grootste vakbeurs voor Zuid-West Nederland brengt het bedrijfsleven en de overheid bijeen. Op het goednieuwe Mediaplein kan de bezoeker voor het eerst het ondernemen in Zeeland 'beleven', tijdens de vrij toegankelijke seminars op de beursvloer, in de hospitality lounge en live op tv.

door Loes van der Hoeven


vlnr. Jeanet Menheere, Jacco van Boven en Corien van Rijn.

De eenentwintigste editie van Contacta vindt plaats van 16 tot en met 18 oktober 2007 in de gerenoveerde en uitgebreide Zeelandhallen in Goes.

Informatie- en kennisoverdracht
De hoofddoelstelling van Contacta is informatie- en kennisoverdracht. "Op een beurs als deze kan de bezoeker zich door het ontmoeten van vakgenoten en relaties laten verleiden tot inspirerende contacten. Wat Contacta 2007 zo bijzonder maakt, is dat de bezoeker er kennis kan uitwisselen en delen tijdens vrij toegankelijke seminars. Daar worden onderwerpen behandeld die spelen binnen het Zeeuwse MKB, de hoofdmoot van het provinciale bedrijfsleven.

Tevens maakt hij er kennis met de nieuwste mogelijkheden op mediagebied en met het zo efficiënt mogelijke gebruik maken daarvan binnen de eigen communicatiemix." Aan het woord is Corien van Rijn, managing director van NXPCTD BV Marketing & Events. Samen met Jacco van Boven, eigenaar van Yabeau Studio organiseert zij deze noviteiten op Contacta. In samenwerking met Maximaal TV verzorgt Yabeau Studio de televisieopnamen en uitzendingen tijdens de beurs. Voor meer informatie over het Mediaplein en de mogelijkheid voor aan de beurs deelnemende bedrijven om zich hier te presenteren, kan rechtstreeks contact worden opgenomen met cvrijn@nxpctd.com.

Seminars
Tijdens de vrij toegankelijke seminars die gedurende de gehele beurs worden georganiseerd kunnen de bezoekers twintig minuten lang meepraten over de volgende thema's:

  • Wat de toekomst brengt... TrendWatcher, adviseur, journalist en entertainer Richard Lamb praat u bij over de trends en ontwikkelingen, kansen en bedreigingen die op ondernemers afkomen;
  • Duurzaam ondernemen... Wat betekent het, hoe geeft u er invulling aan en wat kan het uw organisatie opleveren;
  • Werkgelegenheid... Hét meeting point voor werkzoekenden en ondernemers, die zowel jongeren als de grijsgroene motor een baan willen aanbieden;
  • Marketing & Sales... Het marktonderzoek, de voor- en nadelen van direct mail en hoe ga je om met snelle beroepsverkopers;
  • Financiën en Belasting... Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitaal factureren en kredieten en betaalbare arbeidskrachten;
  • ICT en Innovatie... Web 2.0, E-business: maak werk van je website, internetboekhouden;
  • Ondernemerschap... Denk 'out of the box' en het opstellen van een doeltreffend business plan. De hospitality lounge op het Mediaplein biedt voldoende mogelijkheden om na te praten over de seminars.

Live televisie
"Sprekers, beursdeelnemers en bezoekers dagen wij uit en prikkelen wij om met elkaar in discussie te gaan aan tafel bij Yabeau Studio op de beursvloer", vertelt Jacco van Boven.

"Onder leiding van een presentator komen vanzelfsprekend onderwerpen ter tafel die betrekking hebben op ondernemend Zeeland en op de beurs zelf. Een aantal daarvan wordt nader uitgediept in de seminars. Getracht wordt om de opnamen direct te laten zien in alle hallen van de beurs. Ook de Zeelandhallen zelf zullen voor hun berichtgeving tijdens de beurs gebruik maken van dit medium.

Zodra de organisatie van deze beursnoviteiten is afgerond en alle discussieleiders en presentatoren bekend zijn, informeren wij ondernemend Zeeland persoonlijk over de kansen en mogelijkheden die Contacta 2007 hen biedt. De televisieactiviteiten zullen een gelijkend karakter hebben als dat van de door Yabeau Studio eerder geproduceerde business talkshow 'Zeeland Business TV' (zie ook www.zeelandbusiness.tv).

Mini symposium
Voorafgaand aan de officiële opening van de beurs vindt een mini symposium plaats, waarin het beleid van Zeeland wordt besproken. Hiervoor zullen bestuurders en ondernemers uit Zeeland, maar ook uit de aangrenzende provincies en Den Haag worden uitgenodigd.

Het thema van het van 14.00-17.00 uur durende symposium is 'Kansen en bedreigingen voor Ondernemend Zeeland'. Aansluitend aan de officiële opening van Contacta 2007 zullen de sprekers van het symposium deelnemen aan een live vraaggesprek op de beursvloer.

Rendement
Beursmanager Jeanet Menheere: "Een andere beursnoviteit vormen de beurstrainingen die wij organiseren in samenwerking met Performancelinq. Om een optimaal rendement uit hun deelname te kunnen halen, bieden wij standhouders de mogelijkheid aan, hun bemanning in de weken voor Contacta te laten deelnemen aan een beurstraining. Hierin plaatst trainer Hans Klink de volgende onderdelen centraal:

  • Wat is een beurs en typisch beursgedrag in woord en beeld;
  • Wie komen er en waarom;
  • Pro-actief mensen benaderen met een houding die tot gesprekken leidt.
Voor meer informatie en aanmelding kunt u rechtstreeks contact opnemen met www.performancelinq.nl

Opening
"De nieuwbouw van het Zeelandhallen complex vordert gestaag. Vanaf nu komt elke maand een onderdeel van het vrijetijdscentrum gereed. In de tweede helft van september worden de gerenoveerde en uitgebreide Zeelandhallen en het vrijetijdscentrum gezamenlijk op grootse wijze officieel geopend", verzekert Jeanet Menheere.

Meer informatie:
Internet: www.zeelandhallen.nl


...eet
Een hapje en een goed glas wijn

...beoogt
Ezinga beoogd voorzitter Hiswa

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...innoveert
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

...ontwikkelt
ZIE-evenement ’Open innovatie’:dé meest actuele visie op innovatie

...zorgt
Zeeland biedt kansen voor zorgtoerisme

....bezoekt
Presentatie 'Vakantie met Zorg in Zeeland' op Neeltje Jans

...benadert
Zorgtoerist vaak teleurgesteld in Zeeland

...viert
Mooie kavels op JKW Veiling

...komt
Beleef het ondernemen in Zeeland

...kookt
Koken met de Oosterscheldekreeft

...wisselt
'Mensenkennis' bij Jong Management

...bouwt
Rabo heeft nu eigen woonshops

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...installeert
Marten Wiersma: Groei op Zeeuwse schaal

...spint
Beste ondernemer spint garen bij winst BOOST 2007-prijs

...doorbreekt
Arbeidsmarkt lijkt soms op een betonnen muur

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...discuseert
Niet ieder dorp zijn eigen 'Borssele'

...beslist
De randstad heeft nog weinig interesse in Zeeland

...investeert
Makelaars positief over toekomst

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...loopt
Werkgevers Servicepunt brengt partijen bij elkaar