In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007
File not found.

SYNTENS
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Voor de innovatieprijs van Zeeland, Emergo 2007, zijn dit jaar vijf bedrijven genomineerd. De winnaar wordt op 21 juni, tijdens het ZIE 2007, bekend gemaakt. De Emergo is bedoeld voor Zeeuwse ondernemers die een innovatief idee succesvol hebben uitgevoerd. Een overzicht van de vijf genomineerden.


De APAD van Unitron Electronics Group.

Het bedrijf Van Dijke Zeeland BV uit Sint Philipsland ontwikkelde, in samenwerking met partners Bercomex en Graafstra, de Aqua Grader. Deze machine is bedoeld voor het spoelen van leliebollen, inkorten van wortels en scheiden van lelies in leverbaar goed, plantgoed en restwortels. Het voordeel van de Aqua Grader is dat het verwerken van de geoogste leliebollen hierdoor een stuk gemakkelijker gaat. Dit gebeurt nu vooral handmatig en met deze machine kan bijna het hele verwerkingsproces machinaal verlopen. De bollen leveren hierdoor ook meer op.

Nieuw systeem ruggenprik
De tweede innovatie is bedoeld voor de medische sector. De APAD is een nieuw elektronisch systeem voor het toedienen van een ruggenprik. Het product is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen het bedrijf Unitron Electronics Group uit Ijzendijke met de maatschap van anesthesisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De APAD meet kleine drukverschillen in de naald en deze worden omgezet in een beeld- en geluidssignaal. Hierdoor wordt de anesthesist geïnformeerd over de naaldpositie in het menselijk lichaam. Het systeem is ontwikkeld en wordt op dit moment geproduceerd en uitgerold.

Innovatief zuiganker
De derde genomineerde is Seatec Underwater Systems uit Zierikzee. Dit bedrijf ontwikkelt onderwatersystemen die vervolgens veelal door derden worden geproduceerd. Seatec komt met de innovatie SAPS-003 in aanmerking voor de Emergo 2007. SAPS-003 staat voor Suction Anchor Pump Skid. Het is een geïntegreerde oplossing voor het hijsen, plaatsen en verwijderen van zuigankers op grote diepte. Vooral dit laatste aspect maakt het concept van Seatec innovatief. De SAPS-003 wordt ingezet bij het winnen van olie en gas. Dit jaar zullen de eerste ankers in gebruik worden genomen.


De Aqua Grader van Van Dijke Zeeland BV.

Beter televisiebeeld
STN BV uit Hulst is het vierde bedrijf dat een nominatie heeft verdiend. Zij hebben deze te danken aan de 'DirectQAMTM'. Dit is een stuk geavanceerde elektronica dat een kabeloperator zoals Delta of Casema in staat stelt een kwalitatief beter en kosteneffectiever digitaal TV-signaal te distribueren. Het product wordt, in tegenstelling tot bijna alle andere apparatuur in een kabeltelevisienetwerk, decentraal geïnstalleerd in de woonwijk. Door de 'DirectQAMTM' gaat het transport van het digitale televisiesignaal gemakkelijker en over een kortere afstand, hierdoor ontvangt de televisiekijker een beter beeld in zijn huiskamer. Daarnaast kan de exploitant van het kabelnetwerk het zenderpakket afstemmen op de wensen van de lokale televisiekijker. Zowel vanuit binnen- als buitenland is er belangstelling voor de 'DirectQAMTM'.

Trillingsvrij funderen
Funderingstechnieken Verstraeten uit Oostburg sluit de rij van genomineerden voor de Emergo 2007. Dit bedrijf bracht de Twinpaal op de markt. Dit is een funderingstechniek waarbij stalen funderingsbuizen twee aan twee naast elkaar worden 'ingeboord' en ertussen een waterafsluitende en grondkerende verbinding wordt gemaakt. Belangrijke resultaten van de Twinpaal zijn onder meer: geen geluidshinder zoals bij heien of trillen. Daarnaast is er geen grondafvoer, want de grond wordt zijdelings weggedrukt. Ook is de Twinpaal trillingsvrij en is geen gevaar voor schade aan naastgelegen percelen tijdens het vervaardigen van de fundering. De belangstelling vanuit de bouw voor deze techniek is groot. De reden: geluids- of trillingenhinder worden steeds minder getolereerd in stedelijke gebieden. De Emergo 2007 wordt uitgereikt door de heer Wiersma, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Zeeland.

Meer informatie
Bezoekadres:
Buitenruststraat 225
4337 ER Middelburg

Postadres:
Postbus: 8128
4330 EC Middelburg

Telefoon: 088 444 0 444
Fax: 088 444 0 588
E-mail: middelburg@syntens.nl
Internet: www.syntens.nl


...eet
Een hapje en een goed glas wijn

...beoogt
Ezinga beoogd voorzitter Hiswa

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...innoveert
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

...ontwikkelt
ZIE-evenement ’Open innovatie’:dé meest actuele visie op innovatie

...zorgt
Zeeland biedt kansen voor zorgtoerisme

....bezoekt
Presentatie 'Vakantie met Zorg in Zeeland' op Neeltje Jans

...benadert
Zorgtoerist vaak teleurgesteld in Zeeland

...viert
Mooie kavels op JKW Veiling

...komt
Beleef het ondernemen in Zeeland

...kookt
Koken met de Oosterscheldekreeft

...wisselt
'Mensenkennis' bij Jong Management

...bouwt
Rabo heeft nu eigen woonshops

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...installeert
Marten Wiersma: Groei op Zeeuwse schaal

...spint
Beste ondernemer spint garen bij winst BOOST 2007-prijs

...doorbreekt
Arbeidsmarkt lijkt soms op een betonnen muur

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...discuseert
Niet ieder dorp zijn eigen 'Borssele'

...beslist
De randstad heeft nog weinig interesse in Zeeland

...investeert
Makelaars positief over toekomst

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...loopt
Werkgevers Servicepunt brengt partijen bij elkaar