In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Vollere dames willen er ook leuk uitzien

Ank van Dijke uit Middelburg heeft zich met ingang van februari j.l. gewaagd aan het zelfstandig ondernemerschap. Haar zaak Beauty Full aan de Middelburge Korte Geere 6 richt zich op damesmode voor een maatje meer. „Men kan bij mij in de winkel terecht voor echt goede draagbare mode; niet van die tenten.


Ank van Dijke: 'Goede draagbare mode voor een maatje meer, niet van die tenten.'

De wat vollere dames willen er toch ook leuk en modieus bijlopen", aldus Ank van Dijke. Haar kledingzaak voorziet in zowel klassieke als sportieve mode voor alle leeftijdsklassen. De maten variëren van 42 tot 56. Ook voor 'de moeder van de bruid' is er mooie kleding in de Middelburgse zaak. Ank van Dijke was voorheen filiaalleidster van een reguliere modezaak in Vlissingen. Daar merkte ze dat er veel vraag was naar kleding voor een maatje meer. Naast haar fulltime baan werkte ze in de avonduren bijna een jaar lang aan de voorbereidingen van haar eigen zaak. Zo werd er een marktonderzoek verricht en een businessplan opgesteld. Een eigen kledingzaak was een lang gekoesterde wens van de Middelburgse.„Ik ben op 31 december 2005 uit loondienst gegaan. Natuurlijk besefte ik dat daarmee bepaalde zekerheden wegvielen, maar als je altijd kiest voor zekerheid kun je nooit je droom verwezenlijken. Met opgroeiende kinderen kozen mijn man en ik in het verleden voor financiële zekerheid. Onze zoon en dochter zijn nu volwassen en zelf ben ik inmiddels 45 jaar. Ik dacht: het is nu of nooit. Mede omdat er op heel Walcheren nog geen speciaalzaak was voor dames met grotere maten, heb ik me op deze doelgroep gericht."

Zeker voor een werklustig type als Ank van Dijke zou het best wat drukker mogen zijn in haar nieuwe zaak. „Maar januari en februari zijn voor modezaken hele rustige maanden. Het is de slechtste tijd van het jaar waarin het de afgelopen maanden ook nog erg koud was. Ik heb behoorlijk wat voorjaars- en zomerartikelen in mijn collectie want je kan moeilijk meteen met uitverkoop beginnen. De verkoop van topjes, van T-shirtjes: het komt nog wel als het mooi weer wordt."

Assortiment
Het assortiment bestaat voornamelijk uit bovenkleding, jassen, blazers, pantalons, jeans, rokken en zeer veel shirts. Daarnaast verkoopt Ank ook panty's in grote maten. De bedoeling is om ook accessoires te gaan verkopen en (vanaf het najaar/winterseizoen) laarzen met brede schachten. „Ik heb er ook aan gedacht om lingerie te verkopen, maar mede vanwege alle diverse cup- en omvangsmaten moet je daar te veel van inkopen. Via mijn zaak kan wel lingerie op maat worden gemaakt. Ik verwijs de klanten voor lingerie door naar een (oud)collegaatje van mij", vertelt Ank.

De ondernemende vrouw heeft als standplaats bewust voor Middelburg gekozen. „Middelburg trekt enorm veel bezoekers, waaronder veel toeristen. Ik vind Middelburg een geweldige stad met een mooi centrum en veel winkelstraten. Vlissingen is meer een arbeiders- en havenstad. Ik daar wel met veel plezier gewerkt. Vlissingers zijn makkelijk in de omgang, terwijl Middelburgers van nature wat voorzichtiger zijn."

extra service
Ank van Dijke werkte in een grijs verleden voor enkele supermarkten, maar wilde dat niet tot haar 65ste blijven doen. Ze ging de horizon verruimen naar de modebranche waar ze altijd al een voorliefde voor had gehad. Ank volgde een opleiding via Detex en behaalde de diploma's TX 1 en TX 2. „Je moest voor TX 1 bijvoorbeeld door middel van een loep de stof leren kennen. Zo kon je de binding herkennen. Door verbranding kon je er achter komen of het om natuurlijke- dan wel synthetische stoffen ging. Bij TX 2 leerde je diverse modellen kennen met de bijpassende benamingen. Een boven- en onderstuk (blouse en rok) van dezelfde stof is een deux pièce; een broekje tot net over de knie is een piratenbroek. Dat soort zaken werden bijgebracht. Later heb ik ook mijn AOV behaald, het vroegere middenstandsdiploma."

Zelf beslissingen nemen, met name qua inkoop, spreekt Ank van Dijke erg aan. „Hopelijk zal het zijn vruchten afwerpen. Ik bied wat extra service. Mensen kunnen desgewenst op afspraak komen. Zeker in mijn doelgroep is dat belangrijk. Mensen die slecht ter been zijn of de moeder van de bruid vinden het soms prettiger om in alle rust iets uit te zoeken."

Internet:
www.beautyfullmode.nl


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'