In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Opel

Het Duitse Opel geniet in ons land een ongekende populariteit al heeft het merk zijn onaantastbaar gewaande eerste plaats in de verkoopstatistieken na 36 jaar moeten afstaan aan Volkswagen.


Het had nog maar een haartje gescheeld maar de Wolfsburgers gingen net iets gehaaider om met de laatste registraties door op zaterdagochtend 31 december, toen er nog wat postkantoren open waren, nog enkele honderden auto's op kenteken te laten zetten. Op die manier werd Opel na tientallen jaren onttroond en dat zal op het hoofdkantoor in Breda niet tot vrolijke gezichten hebben geleid. Het is ook niet leuk om te verliezen en zeker niet als het gebeurt door gebruik te maken van een list. Voor wat betreft de verkoopresultaten van bedrijfsauto's was het eigenlijk hetzelfde laken een kostuum met dien verstande dat de vierde plaats in de ranglijst behouden bleef voor de Rüsselsheimers.

Opel moest echter wel bijna tweeduizend auto's toegeven op 2004 en dat is toch een beetje zuur. Vijf bedrijfsautomodellen staan in de prijslijst, in formaat variërend van een tamelijk compacte Astra Van of Combo, tot de fors uit de kluiten gewassen Movano. Voor elk wat wils, luidt dus ook bij Opel het devies. Helemaal afhankelijk van wat voor volume of gewicht je als ondernemer te vervoeren hebt. Heel populair zijn de Opel's Combo, die je in het dagelijkse verkeer vaak voorbij ziet schieten als vertegenwoordigers van koeriersdiensten en soortgelijke bedrijven.

Vivaro
De Vivaro is Opels antwoord op de vraag uit de markt naar middelgrote bestelwagens. Veel laadvolume gekoppeld aan een enorme diversiteit aan mogelijkheden in combinatie met een rijgedrag zoals dat bij personenwagens gebruikelijk is. De veelzijdigheid van de Vivaro begint al bij de twee dakhoogtes waarin de auto leverbaar is. Daarnaast: twee wielbasisvarianten, twee gewichtsklassen, vier leverbare motoren en nog tal van accessoiremogelijkheden. Er zijn types met enkele of met dubbele cabine, met twee achterdeuren die al naargelang de wens 90, 180 of 250 graden kunnen draaien. Liever een achterklep? Ook dat kan. De mogelijkheden van dit soort auto's zijn bijna onuitputtelijk en Opel loopt hierin eufemistisch gesproken, niet achter. Een schuifdeur aan de zijkant is standaard, twee is mogelijk. De klant en zijn/haar bedrijf bepalen het programma van dit soort auto's grotendeels.

De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor het design van deze auto's, die op dat vlak vroeger stiefmoederlijk bedeeld waren. De Vivaro is een typisch voorbeeld van een bedrijfswagen die er ook nog eens heel lekker uitziet. De hoekige ruimte achter het passagierscompartiment duidt op een zorgvuldig bedacht concept waarin ruimte en lading centraal staan. Maximale ruimte binnen de maten waarbinnen ontworpen werd. Rechte lijnen zonder obstakels die vracht kunnen hinderen bij het laden. De minst ruimte Vivaro heeft altijd nog een laadvolume van 5 kubieke meter. Het minste laadvermogen bedraagt bijna duizend kilo. De maximale waarden op dit vlak liggen tussen 8,4 kubieke meter en 1230 kilogram. De Vivaro is leverbaar met een keuze uit drie dieselblokken en een benzinemotor. Duurzaamheid, economie en prettige rijeigenschappen staan hierin centraal. Ook op dit vlak weet Opel wat zijn klanten willen en nodig hebben.

...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'