In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Hyundai

Het nog jonge automerk Hyundai - opgericht in 1967 - is hard op weg om een van de grootste autofabrieken ter wereld te worden. Momenteel bezetten ze wereldwijd de zevende plaats maar een positie in de top-5 is een absolute target voor de Koreanen. Het merk produceert niet alleen auto's; het is een enorm concern dat zich ook bezighoudt met scheepsbouw en andere zware industrie. Wereldwijd produceert het merk jaarlijks zo'n 3,5 miljoen (!) personen- en bedrijfsauto's. Ook hier wordt jaarlijks voor miljarden geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.


In Nederland ging het Hyundai op het gebied van bedrijfswagens het afgelopen jaar aanzienlijk minder voor de wind. Het merk viel van een elfde plaats in de verkoopstatistieken terug naar plaats twaalf. Nog erger was dat het aantal verkochte bedrijfsauto's meer dan halveerde (van 2119 naar 1013 registraties).

Hyundai heeft in ons land vier modellen bedrijfsauto in de prijslijsten staan, waarvan in het bijzonder de H200 in tal van uitvoeringen leverbaar is. Naast deze H200 (ook als pick-up) staan op het programma: Trajet Van, Santa Fe Van en Terracan Van. Qua verkoopaantallen zijn deze auto's van minder importantie.

H200
Nog steeds is de Hyundai H200 met korte wielbasis, de standaarduitvoering zeg maar, zeer gewild als vervoerder binnen het Midden- en Kleinbedrijf. Lage exploitatiekosten en een enorm scala aan mogelijkheden maken van deze wagen een topper in de markt. Dat moet nog even zo blijven want zijn opvolger wordt pas eind 2007 verwacht.

Het laadvolume bedraagt minimaal vier kubieke meter en er kan minimaal 1234 kilo vracht worden geladen. Het aantal uitvoeringen is enorm, met enkele of dubbele cabine, met korte of lange wielbasis. Er zijn twee dieselmotoren beschikbaar met een cilinderinhoud van 2.5 liter. De minst krachtige genereert 100 paardenkrachten, de sterkere Powerversie, perst zelfs 140 stuks in het vooronder. Ook qua comfort hoeft de H200 weinig toe te geven op de personenauto's van het merk. Er is voldoende aflegruimte rond de werkplek van de chauffeur geschapen en dat is plezierig voor het opbergen van wegenkaarten, telefoon en andere kleinigheden die je onderweg en tijdens je werk nodig hebt. Voorin heeft de koper de keuze tussen een versie met twee of drie zitplaatsen, met losse stoelen of een passagiersbank. De versie met dubbele cabine heeft uiteraard meer ruimte; in deze zogenaamde aannemersuitvoering vinden zes mensen een plaatsje. Doordat de H200 een laadbreedte heeft van 1.23 meter is hij geschikt voor het vervoeren van een europallet die met een vorkheftruck in- en uit kan worden geladen.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'