In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Ford

Een van de allergrootste automobielfabrieken ter wereld is het bedrijf waarvoor Henry Ford meer dan honderd jaar geleden het fundament legde. Inmiddels heeft het Amerikaans/Duitse concern vestigingen over de gehele wereld en doet het zowel in de personen- als in de bedrijfswagenmarkt nog erg goed.


Binnen de personenwagenbranche werd onlangs het viermiljoenste exemplaar van de Focus gebouwd en in de VS zijn Fords ook nog altijd geliefd. Voor wat de Nederlandse bedrijfsautomarkt betreft zal het concern over het afgelopen jaar niet erg tevreden zijn. Weliswaar bleef qua verkoopaantallen de vijfde positie gehandhaafd, maar ook hier liep het aantal kentekenregistraties met dik 1600 (naar 6300) behoorlijk terug. Het productenscala binnen de vaderlandse bedrijfsautomarkt is niet zo breed, maar de types die worden gevoerd mogen zich in een warme belangstelling verheugen. De verkoopaantallen door Ford worden voornamelijk gegenereerd door de types Transit Connect en Transit. Deze laatste vierde het afgelopen jaar zijn veertigste verjaardag. Beide typen zijn in buitengewoon veel uitvoeringen en specificaties te koop. De Ranger is de stoere alleskunner die geleverd wordt met vier deuren en met 4x4 aandrijving. Hij combineert werk en avontuur in de vrije tijd. Ook van de populaire Focus is een bedrijfsautoversie te koop.

Transit
De Transit is in veel verschillende uitvoeringen te koop, met korte, medium of lange wielbasis, met voor- of achterwielaandrijving (!) en met drie verschillende dakhoogten. De versie voor 2006 wordt op een aantal punten aangepast aan de veranderende wensen van de klant. De meest opvallende veranderingen bevinden zich aan de voorzijde van de auto waar de nieuwe grille tussen meer verticaal geplaatste koplampen werd gesitueerd. De rijeigenschappen werden verder verbeterd door veranderingen in de wielophanging en er kwamen maar liefst zeven nieuwe motoren beschikbaar die alle voldoen aan de strenge Euro-4 emissienorm.

De ruggengraat van deze reeks bestaat uit Duratorq TDCi-motoren met een cilinderinhoud van naar keuze 2.2 of 2.4 liter. Ze zijn het resultaat van een vergaande samenwerking op het gebied van motorenbouw tussen Ford Motor Company en PSA Peugeot Citroën. In het interieur veranderde ook veel en ook hier blijkt dat bedrijfsauto's qua comfort steeds meer op personenauto's gaan lijken. Ford heeft hierbij goed naar zijn klanten geluisterd en het resultaat is dat er meer voorzieningen zijn getroffen om het binnenwerk nog comfortabeler te maken. Zo zijn er vier opties voor bekleding (waaronder leer), tien opties voor de stoelopstelling en voor het eerst komt er een cruise control beschikbaar. Als eerste in de branche heeft de auto een waterdichte zelfopladende contactsleutel. De versnellingspook werd verplaatst naar het dashboard waardoor deze gemakkelijker te bedienen is. Wereldwijd werden van de Transit al meer dan vijf miljoen exemplaren gebouwd. Naar verwachting staat de nieuwe Transit volgende maand bij de dealers.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'