In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Van vele markten thuis, maar niet van de Franse
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

Op 8 april organiseert de Kamer van Koophandel de Internationale Handelsdag. Tijdens de dag worden diverse presentaties gehouden, gericht op startende im- en exporteurs. Ook is er een informatiemarkt op het gebied van internationale handel en een import- en exportcafé waar ervaren im- en exporteurs ervaringen uitwisselen met bezoekers.


Directeur Cor Klos van TMF Belting Systems uit Goes.

De handelsdag kan er voor zorgen dat deuren en grenzen voor starters op buitenlandse markten opengaan. Zoals ook met TMF Belting Systems gebeurt.
Directeur Cor Klos is van vele markten thuis, maar niet van de Franse. Klos beschikt over technische, commerciële en managerskwaliteiten. Mede daardoor is zijn in Goes gevestigde bedrijf TMF Belting Systems in korte tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van interne transportsystemen voor de voedings- en genotmiddelenindustrie. Innovatie staat er hoog in het vaandel. Onlangs werd een ultramoderne stokbroodsnijmachine bedacht en ontworpen. Ideaal voor de Franse markt.
Maar wat doe je als je geen Frans spreekt en niet weet hoe die markt in elkaar steekt? Dan komt de Kamer van Koophandel in beeld. De Kamer attendeerde Klos op de PSB-regeling, een subsidie voor starters op buitenlandse markten. Bij TMF Belting Systems zijn ze enthousiast. "Zij gaven me net dat steuntje in de rug wat ik nodig had."

Snijmachine voor stokbrood
Niet met de meute meelopen. Dingen maken die niemand anders maakt. Dat is zo'n beetje de levensfilosofie van Cor Klos, een eigenschap die hij de voorbije jaren op zijn 27 medewerkers heeft weten over te brengen. TMF is sterk in het oplossen van transportvraagstukken, waarbij het logistieke proces altijd het uitgangspunt vormt. Grondstoffen van topkwaliteit en feilloos werkende besturingssystemen bieden, naast innovatieve daadkracht, waarborg voor probleemloos produceren. De recent ontworpen en gepatenteerde stokbroodsnijmachine moet het Goese bedrijf toegang verschaffen tot de doorgaans nogal gesloten Franse markt. Dankzij de bemiddeling van de Kamer van Koophandel en de PSB-regeling laat TMF op dit moment een marktverkenning uitvoeren door een marketingdeskundige. Gemikt wordt op deelname aan een toonaangevende beurs voor de bakkersindustrie in Parijs, later dit jaar. Met een in het oog springende presentatie wil Klos daar zijn vinding aan de Franse bakkers tonen.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'