In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006
File not found.

Bedrijfsautospecial 2006
Citroën

Citroen behoort tot de Franse PSA-groep waartoe ook Peugeot zich kan rekenen. Net als in 2004 nestelde dit bedrijf dat voor wat personenwagens een enorme naam heeft op te houden als het op comfort aankomt, zich qua bedrijfsautoverkopen op de zevende plaats. Het moest echter flink wat veren laten qua absolute aantallen.


Citroen beperkt zich tot lichtere bedrijfswagens en heeft daarvan vier typen in het programma. De Berlingo is de meest compacte, daarna komt de Jumpy, de Jumper en volgt de C5 Service als de wat vreemde eend in de bijt omdat hij direct is afgeleid van de C5 break. Er heeft nog een tijdje een Evasion met grijs kenteken bestaan maar die auto is met het verdwijnen van dit type niet in de vervanger C8 teruggekomen in de prijslijsten. Ook de bedrijfswagens van Citroen staan bekend om hun grote mate van comfort en lage exploitatiekosten. Citroen is bij uitstek een merk dat zich richtte op het produceren innovatieve auto's. In iets mindere mate geldt dat feit voor de bedrijfswagens hoewel de uit golfplaat opgebouwde oudere modellen van de bedrijfswagens toch ook spraakmakend waren. Baanbrekend was de innovatieve techniek en toepassing van hydropneumatische vering voor personenwagens. Binnen de bedrijfswagens is deze techniek nog niet doorgedrongen.

Berlingo
De Citroen Berlingo is, in samenwerking met zusje Peugeot Partner, speciaal ontwikkeld voor ondernemers die niet direct of dagelijks behoefte hebben aan enorme laadvermogens en -volumes. Ruimte en gebruiksgemak tegen aantrekkelijke kosten, daar gaat het om bij deze auto's. Een van de praktische zaken die een Berlingo kenmerkt is de kantelbare passagiersleuning waardoor extra vracht kan worden gestouwd of het een handige schrijftafel wordt. Er zijn ongelooflijk veel verschillende varianten van, met een dubbele achterdeur of met een royale klep, als gesloten bestelauto maar ook als versie waarin het hele gezin een plaatsje vindt. Een Berlingo is leverbaar met een keuze uit twee laadvermogens. Natuurlijk zijn er ook diverse motoren leverbaar. Van de economische 1.4 benzinemotor tot de zware tweeliter HDi-turbodiesel motoren waarmee het PSA-concern veel succes heeft. Laadvermogens variëren van 572 tot 804 kilogram.

Opmerkelijk is het feit dat ABS wel voor alle passagiersauto's verplicht is gesteld, maar niet voor bedrijfsauto's. Voor de meest economische Berlingo's is het een extra in ieder geval. De Berlingo mag dan aan de buitenzijde compact ogen, qua volume weet hij toch drie kubieke meter te verslinden, voorwaar geen kleinigheid! Er is voor de liefhebbers ook een pick-up verkrijgbaar van de Berlingo. Deze meest compacte bedrijfsauto van Citroen vergt een investering van 9880 euro, exclusief BTW en BPM.


...speekt zich uit
Middelburg beheerst laten groeien

...loopt er modieus bij
Vollere dames willen er ook leuk uitzien

...ondersteunt projecten
Zeeuws-Vlaamse Soroptimisten vieren 40-jarig jubileum

...vervoert
Syntens ziet kansen voor de Zeeuwse transporteurs

...veredelt
Syntens als klankbord en kritische sparringpartner

...presenteert
TMF-directeur Cor Klos: 'Net dat steuntje in de rug wat ik nodig had'

...vraagt subsidie aan
Ruim 11.000 euro subsidie voor export

...informeert
Zakendoen in België

...doet zaken in het buitenland
Internationale Handelsdag op 8 april

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Citroën
  • Fiat
  • Opel
  • Volkswagen
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Land Rover
  • Nissan
  • Mitsubishi
  • Renault
  • Mercedes-Benz
  • Ford

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...debateert
Middelburgse politiek wil bedrijfsklimaat stimuleren

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Netwerken bij een dynamisch scheepsbouwbedrijf

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantorenmarkt'